Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Χορήγηση 6 ανταποδοτικών υποτροφιών για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο πλαίσιο της Πράξης: «Δημιουργία επιστημονικής υποδομής για τη μελέτη, διατήρηση και εκμετάλλευση της βιοποικιλότητας των μικροβιακών κοινοτήτων των παραδοσιακών τροφίμων ζύμωσης και των οίνων της περιφέρειας Πελοποννήσου»

Προκήρυξη:

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει, στο πλαίσιο της Πράξης: «Δημιουργία επιστημονικής υποδομής για τη μελέτη, διατήρηση και εκμετάλλευση της βιοποικιλότητας των μικροβιακών κοινοτήτων των παραδοσιακών τροφίμων ζύμωσης και των οίνων της περιφέρειας Πελοποννήσου» Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για την χορήγηση ανταποδοτικής υποτροφίας σε έξι (6) άτομα στην πόλη της Καλαμάτας με αντικείμενο την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε Επιστημονικά πεδία που σχετίζονται με το ανωτέρω αναφερόμενο έργο.

Έξι (6) άτομα στην πόλη της Καλαμάτας

Χρονική Διάρκεια: Από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι την 19/03/2023, με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι τη λήξη του έργου. Οι συμβάσεις δύνανται να ανανεωθούν ή να παραταθούν χωρίς περιορισμό μετά από αίτημα του Επιστημονικά Υπευθύνου και Απόφαση της Επιτροπής Ερευνών και εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη πίστωση στο έργο, χωρίς τη διενέργεια νέας Πρόσκλησης, μέχρι την ημερομηνία λήξης του έργου1 ή την ενδεχόμενη παράταση του.

Αμοιβή: Η συνολική ανταποδοτική υποτροφία για κάθε υποψήφιο ανέρχεται σε 30.000,00 €

Αντικείμενο: Το αντικείμενο κάθε θέσης 

  1. Εκπόνηση έρευνας με αντικείμενο τη μελέτη του μικροβιακού οικοσυστήματος οίνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου
  2. Εκπόνηση έρευνας με αντικείμενο τη μελέτη του μικροβιακού οικοσυστήματος οίνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου
  3. Εκπόνηση έρευνας με αντικείμενο την ποσοτική μικροβιολογία τροφίμων ζύμωσης φυτικής προέλευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου
  4. Εκπόνηση έρευνας με αντικείμενο τη μελέτη του μικροβιακού οικοσυστήματος τροφίμων ζύμωσης φυτικής προέλευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου
  5. Εκπόνηση έρευνας με αντικείμενο τη μελέτη του μικροβιακού οικοσυστήματος τροφίμων ζύμωσης ζωικής προέλευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου
  6. Εκπόνηση έρευνας με αντικείμενο τη μελέτη του μικροβιακού οικοσυστήματος τροφίμων ζύμωσης ζωικής προέλευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τόπος απασχόλησης: Ως τόπος απασχόλησης ορίζεται το παράρτημα του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στον Αντικάλαμο Μεσσηνίας

Προσόντα

Οι ενδιαφερόμενες/οι πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή υπήκοοι τρίτων χωρών και να διαθέτουν τα ακόλουθα προσόντα:

Απαιτούμενα τυπικά προσόντα1 :

  • Πτυχίο ΑΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ισότιμο της αλλοδαπής συναφές με το αντικείμενο της κάθε προκηρυχθείσας θέσης. Απαιτούμενα πτυχία Γεωπονικών, Θετικών, Πολυτεχνικών, Ιατρικών και άλλων συναφών σχολών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
  • Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (μπορεί να αντικατασταθεί με πτυχίο ΑΕΙ πενταετούς τουλάχιστον διάρκειας σπουδών).
  • Τουλάχιστον πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, βάσει κριτηρίων του ΑΣΕΠ.
  • Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (αφορά τους άρρενες υποψηφίους) ή νόμιμη απαλλαγή (αναβολή) από αυτές μέχρι το πέρας της σύμβασης.

Επιθυμητά προσόντα:

  • Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά ή/και ανακοινώσεις σε συνέδρια. Ένα (1) μόριο για κάθε δημοσίευση σε περιοδικό και μισό (0,5) μόριο για κάθε ανακοίνωση σε συνέδριο.
  • Ερευνητική – εργαστηριακή εμπειρία. Δύο (2) μόρια για κάθε έτος μέχρι τα πέντε (5) έτη.

Όλοι οι υποψήφιοι θα κληθούν σε συνέντευξη προκειμένου να αξιολογηθούν οι γνώσεις τους σε σημαντικές για τη θέση δεξιότητες, όπως κατανόηση αντικειμένου, γνώση εργαστηριακών τεχνικών, ικανότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, ανάπτυξη πρωτοβουλιών – αυτονομία. Βαθμολογία κάτω των 5 βαθμών στη συνέντευξη σημαίνει πως δεν πληρούνται σε σημαντικό βαθμό καίριες για τη συγκεκριμένη θέση δεξιότητες και συνεπάγεται απόρριψη της υποψηφιότητας. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης οι υποψήφιοι δύναται να υποβληθούν σε γραπτή δοκιμασία (τεστ).

Τρόπος υποβολής προτάσεων

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν, μέχρι και τις 10/03/2021, με συστημένη επιστολή ή απευθείας κατάθεση σε κλειστό φάκελο, στο πρωτόκολλο της Μονάδας Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης (ΜΟΔΥ) του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, από τις 9:00 έως τις 14:00, τα ακόλουθα:

  1. Αίτηση σύμφωνα με το Παράρτημα «Υπόδειγμα αίτησης».
  2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
  3. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας.
  4. Αντίγραφα τίτλων σπουδών. Σε περίπτωση πτυχίων εξωτερικού απαιτείται η αναγνώριση ισοτιμίας από ΔΟΑΤΑΠ/ΔΙΚΑΤΣΑ. Οι τίτλοι σπουδών θα πρέπει να συνοδεύονται από αναλυτική βαθμολογία αν σε αυτούς δεν αναγράφεται ο βαθμός του πτυχίου.
  5. Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας.
  6. Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης (για άρρενες υποψηφίους).
  7. Στοιχεία που να αποδεικνύουν τη συμμετοχή σε ερευνητικά έργα ή την απόκτηση εργαστηριακής εμπειρίας. Τα ανωτέρω πιστοποιούνται με: i) Συμβάσεις με δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς έρευνας ή βεβαιώσεις από οικείο ασφαλιστικό φορέα ή δελτία παροχής υπηρεσιών ή αναγγελία πρόσληψης από την επιθεώρηση εργασίας, ή βεβαίωση από τον επιστημονικό υπεύθυνο/επιβλέποντα καθηγητή από τα/τις οποίες να προκύπτει το αντικείμενο και η χρονική διάρκεια της απασχόλησης. και i) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία ο/η ενδιαφερόμενος/η να δηλώνει ότι όλα τα στοιχεία είναι ακριβή και αληθή.
  8. Δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα συνεκτιμώμενα προσόντα, όπως αυτά αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη.
  9. Συστατικές επιστολές ή άλλα συνηγορούντα στοιχεία, που είναι επιθυμητό να ληφθούν υπόψη.
  10. Υπεύθυνη Δήλωση ότι ο/η αιτών/ούσα, δεν λαμβάνει υποτροφία από οποιαδήποτε άλλη πηγή (με την ιδιότητα του προπτυχιακού φοιτητή ή μεταπτυχιακού φοιτητή ή υποψήφιου διδάκτορα ή μεταδιδάκτορα ερευνητή) για λόγους συνέχισης/ ολοκλήρωσης σπουδών ή βράβευσης λόγω εξαιρετικών επιδόσεων.
  11. Υπεύθυνη Δήλωση ότι ο/η αιτών/ούσα, δεν κατέχει έμμισθη θέση «πλήρους απασχόλησης» στο Δημόσιο ή στον Ιδιωτικό τομέα και δεν λαμβάνει υποτροφία από οποιοδήποτε άλλο φορέα για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
  12. Υπεύθυνη δήλωση ότι αν ο υποψήφιος λάβει την υποτροφία υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα τον ΕΛΚΕ σε περίπτωση διακοπής της εκπόνησης της διδακτορικής τους διατριβής, ώστε να διακοπεί η υποτροφία.
  13. Οι υπότροφοι μπορούν να αμείβονται συγχρόνως και ως ελεύθεροι επαγγελματίες από άλλο έργο που χειρίζεται ο ΕΛΚΕ, αρκεί να μην υπερβαίνουν σε συνολική απασχόληση τις 143,33 ώρες το μήνα.

Ταχυδρομική διεύθυνση αποστολής δικαιολογητικών:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας
Οδός Ακαδημαϊκού Γ.Κ. Βλάχου, Δεύτερο Κτίριο ΟΑΕΔ
221 31 Τρίπολη
(Υπ’ όψιν: κας Μπουσιούτη Όλγας)

Η υποβολή αίτησης από τον εκάστοτε υποψήφιο συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της παρούσας Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αναγράφουν στην εξωτερική επιφάνεια του φακέλου τα ακόλουθα:
«Υποβολή πρότασης για την υπ΄ αριθμ. 3137/23.02.2021 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο του έργου με Κ.Α. 80554 και για τη θέση με Κωδικό……….»

Δείτε την αναλυτική προκήρυξη εδώ.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο