Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο γνωστικό αντικείμενο Βιοχημεία

Προκήρυξη:

Προσκαλούνται όσοι ενδιαφέρονται για την εκπόνηση αμοιβόμενης διδακτορικής διατριβής στο γνωστικό αντικείμενο Βιοχημεία, να μου υποβάλλουν το βιογραφικό τους σημείωμα. Ο τίτλος του θέματος είναι:

"Η σημασία των συστημάτων γλουταρεδοξίνης και θειορεδοξίνης για το βακτηριακό κύτταρο όπως προκύπτει από τη χρήση κλασσικών και σύγχρονων μεθόδων βιομοριακής ανάλυσης-υψηλής απόδοσης".

Κύριος Σκοπός: Η διερεύνηση του ρόλου των συστημάτων γλουταρεδοξίνης και θειορεδοξίνης για το βακτηριακό κύτταρο.

Στόχοι έργου

1. Η ταυτοποίηση των υποστρωμάτων των γλουταρεδοξινών και ο σχηματισμός δικτύου αλληλεπιδράσεων.
2. Ο χαρακτηρισμός των αλληλεπιδράσεων μεταξύ υποστρωμάτων και γλουταρεδοξινών με τη χρήση in vitro ενζυμικών προσδιορισμών, υπολογισμό KDs και τη μελέτη ειδικών στερεοχημικών αλληλεπιδράσεων (κρυσταλλογραφία ακτινών Χ).
3. Ο προσδιορισμός της συμμετοχής των συστημάτων γλουταρεδοξίνης και θειορεδοξίνης στο μεταβολισμό του κυττάρου με σύγχρονες μεθόδους μεταβολομικής ανάλυσης.

Το έργο χρηματοδοτείται από to ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, στο πλαίσιο της «2ης Προκήρυξης Ερευνητικών Έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση Μελών ΔΕΠ και
Ερευνητών/τριών» (Α.Π. 20741/08.01.2020) στην Επιστημονική Περιοχή Επιστήμες Ζωής (Ιατρική και Επιστήμες Υγείας).

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου,

Αλέξιος Βλάμης

--
Alexios Vlamis, Assistant Professor, Department of Chemistry, University of Patras, 26504 Rion, Greece, Tel (work) +30 2610 997 634


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο