Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «GRAPES: Learning, processing and optimising shapes (GA 860843)»

Προκήρυξη:

Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» λαμβάνοντας υπόψη:

  1. Το Ν.4310/2014 ΦΕΚ 258/Α/08.12.2014) «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

  2. Το Ν. 4386/2016 (ΦΕΚ 83/Α/ 11.05.2016) «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει.

  3. Το άρθρο 64 Ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/ Α/04.08.2017) «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».

  4. Τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ.1 της ΠΥΣ 33/2006 περί Αναστολής Διορισμών στο Δημόσιο Τομέα.

  5. Το ΠΔ 145/2003 «Σύσταση και λειτουργία του Ε.Κ. «Αθηνά» (ΦΕΚ 121/Α/2003), όπως ισχύει.

  6. Τον Εσωτερικό Κανονισμό του Ε.Κ. «Αθηνά» όπως ισχύει.

  7. Την από τις 16/07/2019 Σύμβαση του Έργου με τίτλο «GRAPES: Learning, processing and optimising shapes» και κωδικό GA 860843.

  8. Tην από 4/12/2019 απόφαση του Δ.Σ. του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», με την οποία εγκρίνεται η εκτέλεση του Έργου «GRAPES: Learning, processing and optimising shapes» και την από 15/1/2020 απόφαση του Δ.Σ. του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» με την οποία εγκρίνεται η Προκήρυξη δύο θέσεων έκτακτου προσωπικού στο πλαίσιο του Έργου.

Tο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» (ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) εποπτευόμενο από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και ειδικότερα το Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «GRAPES: Learning, processing and optimising shapes», προτίθεται να απασχολήσει επιστημονικούς συνεργάτες με τους οποίους θα συναφθούν συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου και δη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που συναρτάται με την υλοποίηση συγκεκριμένων παραδοτέων, δυνάμενες να παραταθούν με βάση την πορεία του ανωτέρω αναφερόμενου έργου έως την ολοκλήρωσή του με ανάλογη αμοιβή και προσκαλεί φυσικά πρόσωπα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για ανάληψη σχετικού έργου, σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στη συνέχεια της παρούσας, στο πλαίσιο υλοποίησης του εν λόγω έργου.

Το ύψος της αμοιβής συναρτάται με το ειδικό αντικείμενο ανάθεσης, τα προσόντα των αντισυμβαλλόμενων,   τη   διάρκεια   απασχόλησης,   την   προϋπολογισθείσα   για   το ανατιθέμενο  έργο  δαπάνη,  τον  ν.  4354/2015,  ενώ  υπόκειται  στους  περιορισμούς  του χρηματοδοτικού προγράμματος και της κείμενης νομοθεσίας.

Το αντικείμενο του έργου, τα απαραίτητα και τα επιθυμητά προσόντα του έκτακτου προσωπικού που θα απασχοληθεί στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης παρατίθενται παρακάτω για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Ειδικότητα: Απόφοιτος Πληροφορικής ή Πολυτεχνικής Σχολής στον Τομέα των Η/Υ ή Θετικών Επιστημών, με στόχο την εκπόνηση διδακτορικού
Πλήθος ατόμων: 1 για κάθε έργο
Εκτιμώμενη διάρκεια (μήνες): 36

Απαραίτητα προσόντα

  • Πτυχίο AEI στον Τομέα των Η/Υ και της Πληροφορικής ή των Θετικών Επιστημών ή αντίστοιχο της ημεδαπής ή της αλλοδαπής νομίμως αναγνωρισμένο
  • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, ή αντίστοιχο Δίπλωμα που να επιτρέπει την έναρξη Διδακτορικού, στην Πληροφορική / Επιστήμη Η/Υ, στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, ή σε σχετικό αντικείμενο, της ημεδαπής ή της αλλοδαπής νομίμως αναγνωρισμένο.
  • Ενόψει του στόχου κτήσης διδακτορικού διπλώματος οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν, την στιγμή της πρόσληψής τους, λιγότερα από 4 έτη εργασίας στην έρευνα από την απόκτηση του πρώτου Μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης ή του Διπλώματος που τους επιτρέπει την έναρξη Διδακτορικού
  • Να μην έχουν διαμείνει στην Ελλάδα περισσότερο από 12 μήνες στο διάστημα των τελευταίων 3 ετών πριν την πρόσληψή τους.
  • Πολύ καλή γνώση Αγγλικών η οποία θα αποδεικνύεται με έναν από τους τρόπους που αναφέρονται στο ΠΔ.50/2001 άλλως με οποιοδήποτε άλλο κατάλληλο μέσο.
     

1. Κωδικός του προς ανάθεση έργου: Imsi.1

Περιγραφή του προς ανάθεση έργου: Αντικείμενο του διδακτορικού είναι το εξής: να διερευνά και σχεδιάζει αλγορίθμους και αναπτύσσει λογισμικό (πχ. σε Maple, Matlab, C / C ++) για την δημιουργία ενός πακέτου εργαλείων για ray-shooting, για τον υπολογισμό της τομής επιφανειών, της απόστασης σημείου/καμπύλης/επιφάνειας από καμπύλη/επιφάνεια, υπολογισμό εφαπτόμενων σε επιφάνειες και ανίχνευση των τομών επιφάνειας με τον εαυτό της.

Επιθυμητά προσόντα

  • Υπόβαθρο σε μια ή περισσότερες από τις παρακάτω περιοχές:
    • υπολογιστική άλγεβρα,
    • γεωμετρική μοντελοποίηση και σχεδίαση μέσω υπολογιστή (Computer-Aided Design),
    • διαφορική γεωμετρία,
    • αριθμητική ανάλυση,
    • σχεδιασμός και ανάλυση αλγορίθμων,
    • ανάπτυξη αλγεβρικών και γεωμετρικών αλγορίθμων
  • Εξοικείωση με αλγεβρικά/γεωμετρικά πακέτα λογισμικού (π.χ. Maple, Matlab)
  • Ερευνητική εμπειρία

Αποδεικνυόμενα τα ανωτέρω με συνέντευξη εάν απαιτείται ή με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά και τεχνικά περιοδικά διεθνώς αναγνωρισμένου κύρους ή συναφή.
 

2. Κωδικός του προς ανάθεση έργου: Imsi.2

Περιγραφή του προς ανάθεση έργου: Αντικείμενο του διδακτορικού είναι το εξής: διερευνά και σχεδιάζει μοντέλα βαθιάς Mάθησης για εμβυθίσεις τρισδιάστατων σχημάτων σε διανυσματικούς χώρους, χρησιμοποιώντας καινοτόμες αρχιτεκτονικές, συμπεριλαμβανομένων των κωδικοποιητών (encoders) και δικτύων GAN, στοχεύοντας στη μετρική μάθηση για εξόρυξη πληροφορίας. Μελετούνται διαφορετικά μοντέλα Μάθησης με μικρή, ελάχιστη ή καθόλου επίβλεψη τα οποία επιτρέπουν την χρήση μη δεδομένων 3D χωρίς ετικέτες.

Επιθυμητά προσόντα    

  • Υπόβαθρο σε μια ή περισσότερες από τις παρακάτω περιοχές:
    • μηχανική όραση
    • υπολογιστική γεωμετρία
    • σχεδιασμός και ανάπτυξη αλγορίθμων
    • μηχανική μάθηση
    • τεχνητή νοημοσύνη
  • Εξοικείωση με πακέτα λογισμικού μηχανικής μάθησης (π.χ. pyTorch, TensorFlow)
  • Ερευνητική εμπειρία

Αποδεικνυόμενα τα ανωτέρω με συνέντευξη εάν απαιτείται ή με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά και τεχνικά περιοδικά διεθνώς αναγνωρισμένου κύρους ή συναφή.

Πληρέστερη περιγραφή του αντικειμένου κάθε θέσης, καθώς και τα παραδοτέα που σχετίζονται με αυτή, θα αποτυπωθούν στις συμβάσεις που θα συναφθούν ανάμεσα στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και στο επιλεγέν προσωπικό.

Η  ορθή  εκτέλεση  και  ο  έλεγχος  των  παραδοτέων  των  έργων  θα  πιστοποιούνται  με βεβαίωση παραλαβής και καλής εκτέλεσης του έργου, η οποία θα υπογράφεται κατ΄ άρθρο 52 παρ. 3 του Ν. 4485/2017 από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του έργου  και τις εκάστοτε κείμενες διατάξεις και όρους χρηματοδότησης.

Χρονική Διάρκεια

Η εκτιμώμενη χρονική διάρκεια των συμβάσεων που θα συναφθούν ανάμεσα στο Ε.Κ. «Αθηνά» και στο επιλεγέν προσωπικό παρατίθεται στον ανωτέρω πίνακα για τις συγκεκριμένες θέσεις της παρούσας πρόσκλησης.

Οι συμβάσεις δύνανται να ανανεωθούν ή να παραταθούν χωρίς περιορισμό μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Κ. «Αθηνά» και εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη πίστωση στο έργο, χωρίς τη διενέργεια νέας Πρόσκλησης, μέχρι την ημερομηνία λήξης του έργου.

Ο εκτιμώμενος χρόνος έναρξης των έργων είναι η 1η/12/2020.

Τόπος απασχόλησης

Ως τόπος απασχόλησης του έκτακτου προσωπικού ορίζεται η  έδρα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά – Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων, Αρτέμιδος 6 και Επιδαύρου, Παράδεισος Αμαρουσίου, 15125 Αθήνα.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος – Υποβολή δικαιολογητικών:

Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή νομίμως διαμένοντες αλλοδαποί πολίτες τρίτων χωρών κάτοχοι των κατά το νόμο απαιτούμενων αδειών διαμονής με δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία ή αλλοδαποί πολίτες τρίτων χωρών έχοντες την δυνατότητα να αποκτήσουν άδεια διαμονής με δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία εγκύρως και εγκαίρως για την παρούσα πρόσκληση, καλούνται να υποβάλουν πρόταση σύναψης σύμβασης συνοδευόμενη από τον πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, στον οποίο θα πρέπει να εμπεριέχονται τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Αίτηση με αναφορά στον κωδικό της θέσης
  • Λεπτομερές βιογραφικό σημείωμα συνταχθέν στην γλώσσα έκδοσης της παρούσας διακήρυξης
  • Ευκρινή φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών (πτυχίο και μεταπτυχιακό δίπλωμα με αναλυτική βαθμολογία)
  • Τουλάχιστον μία συστατική επιστολή, κατά προτίμηση από τον επιβλέποντα καθηγητή της Μεταπτυχιακής διατριβής και εφόσον αυτή διατίθεται
  • Αποδεικτικό γλωσσομάθειας κατά τα οριζόμενα ανωτέρω
  • Δημοσιεύσεις σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (προσθήκη url) ή με κάθε άλλο κατάλληλο επαρκές αποδεικτικό μέσο

και κάθε άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαμόρφωση σωστής γνώμης για  την  εμπειρία,  τις  γνώσεις  και  την  καταλληλότητά  τους  το  αργότερο  μέχρι  30 Οκτωβρίου 2020, ώρα 17:00 στην παρακάτω διεύθυνση:

Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων
Αρτέμιδος 6 και Επιδαύρου,
Παράδ
εισος Αμαρουσίου, 
15125 Αθήνα Υπόψη κας Παραδείση

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται πρωτότυπα ή σε ευκρινή αντίγραφα σε μια από τις γλώσσες της παρούσας. Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν με την ένδειξη: «Αίτηση στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος με κωδικό θέσης … » (όπως αυτός αναφέρεται στον Πίνακα).

Ο φάκελος των δικαιολογητικών μπορεί να παραδοθεί στην γραμματεία του Ι.Π.ΣΥ/Ε.Κ.«Αθηνά» από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ή αντιπρόσωπό του μέχρι την προαναφερθείσα ημερομηνία και ώρα προθεσμίας υποβολής. Μπορεί επίσης να αποσταλεί ταχυδρομικώς (μέσω   ταχυδρομείου   ή   ταχυμεταφορέα).   Σε   περίπτωση   που   τα   δικαιολογητικά αποσταλούν ταχυδρομικώς, ο φάκελος δικαιολογητικών θα πρέπει να παραδοθεί προς πρωτοκόλληση  στο  Ι.Π.ΣΥ/Ερευνητικό  Κέντρο  «Αθηνά» μέχρι τις  30/10/2020 και ώρα 17:00 με αποκλειστική ευθύνη του αποστολέα υποψηφίου.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων που αφορά την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: dpo@athena-innovation.gr

Για  περισσότερες  πληροφορίες,  σχετικά  με  την  παρούσα  πρόσκληση  εκδήλωσης ενδιαφέροντος, απευθυνθείτε στην κα Παραδείση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: contact- imsi@athenarc.gr και στο τηλέφωνο: 210 6875403.

Πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Πληροφοριακών Συστημάτων - Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» μπορείτε να βρείτε στο http://www.imsi.athenarc.gr/

Προκήρυξη

 


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο