Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για εκπόνηση Πτυχιακής/Μεταπτυχιακής ή Διδακτορικής Έρευνας στο Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας του ΕΙΕ

Προκήρυξη:

Το Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας (ΙΘΦΧ) του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), συνεργάζεται με την εταιρία OPTICON AEBE στο πεδίο της ανάπτυξης πρωτότυπων διατάξεων και συστημάτων για κατασκευές ακριβείας στη μικρο & νανο-κλίμακα, καθώς και σε ένα εύρος αναδυόμενων τεχνολογικών εφαρμογών.

Επιμέρους στοχεύσεις της ερευνητικής μας δραστηριότητας εστιάζονται σε θέματα όπως:

  • Μετρολογία στην περιοχή των 100μm-100nm για 3D εκτυπώσεις εξαρτημάτων ακριβείας
  • Μετρολογία σε συστήματα μικρομηχανικής επεξεργασίας μέσω Laser
  • Μηχανική όραση για μη καταστροφικές/οπτικές μετρήσεις
  • Τεχνικές μηχανικής μάθησης στην εκτίμηση μετρητικών σφαλμάτων

Στo πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης ενός φοιτητή (σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό επίπεδο), και μέσω της αρχικής αυτής πρόσκλησης διερευνούνται οι δυνατότητες ανάθεσης ερευνητικής δραστηριότητας σε κατάλληλο υποψήφιο αναλόγων απαιτούμενων προσόντων.

Η θέση θα είναι αμειβομένη σε ύψος που θα καθοριστεί αναλόγως των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του υποψηφίου.

Ο ιδανικός υποψήφιος/α (Ειδικότητας Πληροφορικής ή Ηλεκτρολόγου ή Μηχανολόγου Μηχανικού ή συναφούς αντικειμένου) θα πρέπει να έχει ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρο στα μαθηματικά και την πληροφορική, καθώς και εμπειρία και ιδιαίτερη ευχέρεια στον προγραμματισμό (κατά προτίμηση σε γλώσσα C#) για την ανάπτυξη μοντέλων και αλγορίθμων. Ερευνητικά ενδιαφέροντα και εμπειρία σε θέματα μηχανικής/υπολογιστικής όρασης και τεχνητής νοημοσύνης καθώς και εμπειρία σε εργαλεία γρήγορης προτυποποίησης αλγορίθμων όπως Matlab, Octave ή/και Python, θα αξιολογηθούν θετικά.

Η ερευνητική εργασία θα υλοποιηθεί στο ΙΘΦΧ/ΕΙΕ στο πλαίσιο της ερευνητικής ομάδας "Εφαρμοσμένη ΦωτονικήΥλικά και Διατάξεις" της δραστηριότητας "Φωτονική για Νανοεφαρμογές" του ΙΘΦΧ/ΕΙΕ, σε συνεργασία με την εταιρεία OPTICON.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι καλούνται να αποστείλουν άμεσα, αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα στον επιστημονικό υπεύθυνο της δραστηριότητα στο ΙΘΦΧ/ΕΙΕ, Δρ. Χρ. Ριζιώτη (Riziotis@eie.gr) και στον κ. Ε. Αγγελάκο (v.angelakos@opticon-group.eu) εκπρόσωπο της εταιρείας OPTICON.

Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη όπου θα αποτυπωθεί λεπτομερώς το τεχνικό αντικείμενο της δραστηριότητας καθώς και το πλαίσιο συνεργασίας.

Για επιπλέον πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν στον Δρ. Χρήστο Ριζιώτη μέσω των ακόλουθων στοιχείων επικοινωνίας:

E-mail: Riziotis@eie.gr
Τηλ: +30 2107273887
Web: εδώ


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο