Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Αειφορικά Συστήματα Παραγωγής και Περιβάλλον στη Γεωργία (2024-2025)

Η Συνέλευση του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στην αριθ. 17/07.02.2024 συνεδρίασή της, αποφάσισε την προκήρυξη:

  • Είκοσι (20) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών για το πρόγραμμα της κατεύθυνσης Επιστημών Φυτών και Περιβάλλοντος
  • Είκοσι (20) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών για το πρόγραμμα της κατεύθυνσης Βιοτεχνολογίας & Υγιεινής Τροφίμων

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών έχει διάρκεια δώδεκα (12) μήνες.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι πτυχιούχοι που πληρούν τα κριτήρια επιλογής να καταθέσουν έως και την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, αίτηση συμμετοχής καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος (Πανταζίδου 193, 68200 Ορεστιάδα, Τηλ. 25520 41161).
Απαραίτητα Δικαιολογητικά*:

  1. Aίτηση συμμετοχής
  2. Αντίγραφο πτυχίου
  3. Αναλυτική βαθμολογία
  4. Βιογραφικό σημείωμα
  5. Δύο εμπιστευτικές συστατικές επιστολές
  6. Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
  7. Πιστοποιητικό άριστης γνώσης αγγλικής γλώσσας

*Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν συμπληρωματικά και όποια άλλα πιστοποιητικά και αποδεικτικά στοιχεία θεωρούν ότι ενισχύουν την αίτησή τους.

Η αποστολή των δικαιολογητικών με εξαίρεση τις συστατικές επιστολές γίνεται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση protocol@agro.duth.gr

Η αίτηση συμμετοχής θα είναι ένα αρχείο pdf και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά σε άλλο αρχείο pdf.

Δυνατότητα συμμετοχής στις διαδικασίες επιλογής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών έχουν και τελειόφοιτοι φοιτητές εφόσον έχουν εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις τους και υπολείπεται μόνο η ορκωμοσία τους. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης από τη Γραμματεία της Σχολής τους.

Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής
Τα κριτήρια μοριοδότησης των υποψηφίων περιλαμβάνουν:

  1. Το γενικό βαθμό Πτυχίου (Πολλαπλασιαζόμενο επί 2).
  2. Τη συνάφεια της πτυχιακής διατριβής (Μέγιστος αριθμός μορίων 5).
  3. Τη σχετική ερευνητική δραστηριότητα (Μέγιστος αριθμός μορίων 5. Πιο συγκεκριμένα 1 μόριο για κάθε δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό με κριτές, 0.5 μόρια για κάθε ανακοίνωση σε επιστημονικό συνέδριο)
  4. Συνέντευξη από την Επιτροπή Επιλογής Εισακτέων (Μέγιστος αριθμός μορίων 5).

Οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα πρέπει να έχουν άριστη γνώση της Αγγλικής. Το επίπεδο γλωσσομάθειας της Αγγλικής γλώσσας αποδεικνύεται με τους εξής τρόπους: α) Κρατικό Πιστοποιητικό του ν. 2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 19 του άρθρου 13 του ν. 3149/2003 και όπως κάθε φορά ισχύει, β) με πιστοποιητικά αντίστοιχου επιπέδου των πανεπιστημίων CAMBRIDGE ή MICHIGAN, γ) Πτυχίο Ξένης Γλώσσας και Φιλολογίας ή Πτυχίο Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας της ημεδαπής ή αντίστοιχο και ισότιμο σχολών της αλλοδαπής, δ) Πτυχίο, προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα ή διδακτορικό δίπλωμα οποιουδήποτε αναγνωρισμένου Αγγλόφωνου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής, ε) με πιστοποιητικά αντίστοιχου επιπέδου άλλων φορέων (πανεπιστημίων ή μη) ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, εφόσον είναι πιστοποιημένοι ή αναγνωρισμένοι από την αρμόδια αρχή της οικείας χώρας για να διενεργούν εξετάσεις και να χορηγούν πιστοποιητικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας στο αντίστοιχο επίπεδο. Εάν δεν υπάρχει φορέας πιστοποίησης ή αναγνώρισης στην οικεία χώρα, απαιτείται βεβαίωση του αρμόδιου Υπουργείου ή της Πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα ότι τα πιστοποιητικά που χορηγούνται από τους παραπάνω φορείς σε τρίτους, οι οποίοι δεν έχουν ως μητρική γλώσσα την Αγγλική, είναι αποδεκτά σε δημόσιες υπηρεσίες της αυτής χώρας ως έγκυρα αποδεικτικά γνώσης της Αγγλικής γλώσσας στο αντίστοιχο επίπεδο. Ως οικεία χώρα νοείται η χώρα στην οποία η μητρική ή επίσημη γλώσσα είναι η Αγγλική. στστ) Απολυτήριο τίτλο ισότιμο των ελληνικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον έχουν αποκτηθεί μετά από κανονική φοίτηση τουλάχιστον έξι ετών στην αλλοδαπή. Η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας δεν αποδεικνύει τη γνώση ξένης γλώσσας (Π.Δ. 347/2003). Οι υποψήφιοι/ες που είναι κάτοχοι της σχετικής άδειας πρέπει να προσκομίσουν επικυρωμένο αντίγραφο και ακριβή μετάφραση του τίτλου σπουδών βάσει του οποίου εκδόθηκε η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας. Υποψήφιοι οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι των κατά τα ανωτέρω απαιτούμενων πιστοποιητικών υποβάλλονται σε εξετάσεις με στόχο την πιστοποίηση της γνώσης της γλώσσας στο προβλεπόμενο επίπεδο, αλλά και της εξειδικευμένης γνώσης στη θεματική περιοχή του οικείου κλάδου.

Οι σχετικοί φάκελοι των ενδιαφερομένων υποβάλλονται εντός των προθεσμιών που ορίζονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι εξετάσεις γλωσσομάθειας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 και ώρες 10:00-10:30 στην αίθουσα Ε του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η προφορική συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 και ώρες 12:00-13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών προβλέπεται συνολική καταβολή διδάκτρων (2.700.00 Euro) κατανεμημένα σε τέσσερις δόσεις. Η καταβολή της πρώτης δόσης είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής.

* Επισημαίνεται ότι το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθορίζεται σύμφωνα με την κείμενη νονοθεσία.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στους ενδιαφερομένους από την Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα. Ελένη Ζαφειρίου, τηλέφωνο επικοινωνίας 2552041185, email: ezafeir@agro.duth.gr, την ιστοσελίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και από τη Γραμματεία του ΠΜΣ (κα. Ε. Δαρμπάση, τηλέφωνο επικοινωνίας. 25520 41161, email: idarmpas@admin.duth.gr

Προκήρυξη


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο