Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη θέσεων Υποψηφίων Διδακτόρων στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΠΑΔΑ

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε εφαρμογή της Πράξης 9/28-07-2020, Θέμα 12ο της Συνέλευσης του Τμήματος προκηρύσσει θέσεις υποψηφίων διδακτόρων και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους για την υποβολή υποψηφιοτήτων στις παρακάτω θεματικές περιοχές:

  1. Υπολογιστική νοημοσύνη και αυτόματος έλεγχος
  2. Πολυλειτουργικά υλικά
  3. Μηχανική ινωδών υλικών 
  4. Τεχνολογία και κοινωνία    
  5. Σχεδίαση χιλιοστομετρικών (mmW) κυκλωμάτων, κατάλληλων για τα ασύρματα δίκτυα νέας γενιάς (2 θέσεις)
  6. Υπολογιστική όραση, επεξεργασία εικόνας, αναγνώριση προτύπων (Computer Vision & Pattern Recognition)  
  7. Εκτυπωμένα ηλεκτρονικά συστήματα
  8. Εκτίμηση Λειτουργικής Κατάστασης Εξοπλισμού Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας με χρήση τεχνικών Τεχνητής Νοημοσύνης 
  9. Επικοινωνίες MIMO σε περιοχή συχνοτήτων HF  
  10. Μικροκυματικές κεραίες υψηλής ισχύος     
  11. Ομόσπονδη, πολυπρακτορική, βαθιά και ενισχυμένη μάθηση / Federated, Multi-agent, deep reinforcement learning  
  12. Μηχανική μάθηση, με ενεργή ανθρώπινη συμμετοχή / Human-in-the-Loop Machine Learning   
  13. Μετρολογία νανοδιαστάσεων  
  14. Μοντελοποίηση/Προσομοίωση κυκλωμάτων με δομές νανοδιαστάσεων    
  15. Μικροηλεκτρονική σχεδίαση VLSI        
  16. Μελέτη σημάτων από βιολογικά συστήματα υπό την οπτική της θεωρίας πολύπλοκων συστημάτων        
  17. Analysis of the financial markets using methods of complexity theory and machine learning techniques        
  18. Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από RDF (Refuse-Derived Fuel) μέσω πυρόλυσης    
  19. Φράγματα Οπτικών Ινών (Fiber Bragg Gratings): Aνάλυση, κατασκευή, συστήματα ανάγνωσης και εφαρμογές σε οπτικά δίκτυα και συστήματα αισθητήρων  
  20. Ηλεκτρικά Ρεύματα Διεγειρόμενα από Μηχανική Καταπόνηση (PSC) και Ακουστικές Εκπομπές για τη διερεύνηση της δομικής ακεραιότητας υλικών και δομών.  
  21. Αριθμητική Επίλυση Διαφορικών Εξισώσεων και μεθοδολογίες Υπολογιστικής Νοημοσύνης   


Η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών γίνεται μέχρι 21/10/2020 αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: εδώ

Τα δικαιολογητικά δεν επιστρέφονται.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά
1. Απαραίτητα δικαιολογητικά
α. Αίτηση εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής (βλ. Παράρτημα Α) όπου αναγράφονται:
- προτεινόμενος τίτλος Διδακτορικής Διατριβής
- τεκμηριωμένη επιστημονική πρόταση και προσχέδιο Διδακτορικής Διατριβής
- προτεινόμενη γλώσσα εκπόνησης της Διδακτορικής Διατριβής (ελληνική ή αγγλική)
β. Φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου.
γ. Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα.
δ. Αντίγραφο Πτυχίου ή τίτλου πρώτου κύκλου σπουδών (για τίτλους ΑΕΙ του εξωτερικού απαιτείται να συνυποβάλλεται και η αναγνώριση ισοτιμίας του τίτλου από τον ΔΟΑΤΑΠ – βλ. Διευκρίνιση (*)).
ε. Παράρτημα Διπλώματος ή Αναλυτική Βαθμολογία του πρώτου κύκλου σπουδών.
στ. Αντίγραφο ΔΜΣ ή τίτλου δεύτερου κύκλου σπουδών (για τίτλους ΑΕΙ του εξωτερικού απαιτείται να συνυποβάλλεται και η αναγνώριση ισοτιμίας του τίτλου από τον ΔΟΑΤΑΠ – βλ. Διευκρίνιση (*)).
ζ. Παράρτημα Διπλώματος ή Αναλυτική Βαθμολογία του δεύτερου κύκλου σπουδών.
η. Πιστοποιητικό καλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο τουλάχιστον Β2, με τεκμηρίωση όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία για το ΑΣΕΠ. Για υποψηφίους που γνωρίζουν την αγγλική αλλά δεν διαθέτουν πιστοποίηση, οργανώνεται εξέταση γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 με ευθύνη του Τμήματος (βλ. Παράρτημα Β). 
θ. Δύο (2) έως τρεις (3) συστατικές επιστολές κατά προτίμηση από καθηγητές/τριες ΑΕΙ, στις οποίες να αξιολογούνται οι ερευνητικές προοπτικές του/της υποψηφίου/ας. Οι συστατικές επιστολές κατατίθενται σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο προκειμένου να ληφθούν υπόψη.

2. Συνεκτιμώμενα δικαιολογητικά
Οι υποψήφιοι μπορούν να συνυποβάλουν όποιο άλλο δικαιολογητικό θεωρούν ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητά τους και ιδίως, εφόσον υπάρχουν, πτυχιακή ή μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία, ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια, δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τεκμήρια γνώσης ξένων γλωσσών επιπλέον της αγγλικής, ακαδημαϊκές ή επαγγελματικές διακρίσεις ή βραβεία. 
 ((*))Διευκρίνιση περί τίτλων σπουδών πρώτου ή δεύτερου κύκλου από ΑΕΙ της αλλοδαπής
Για τίτλους σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου από ΑΕΙ του εξωτερικού απαιτείται να συνυποβάλλεται και η αναγνώριση ισοτιμίας ή ισοτιμίας και αντιστοιχίας του τίτλου από τον ΔΟΑΤΑΠ. Εάν κατά την προθεσμία υποβολής αιτήσεων η διαδικασία αναγνώρισης τίτλου υποψηφίου βρίσκεται εν εξελίξει και δεν έχει ολοκληρωθεί στον ΔΟΑΤΑΠ, ο υποψήφιος καταθέτει αντίγραφο της αίτησής του προς τον ΔΟΑΤΑΠ και Υπεύθυνη Δήλωση ότι θα προσκομιστεί το αποτέλεσμα της κρίσης του ΔΟΑΤΑΠ μόλις γίνει διαθέσιμο. Σε κάθε περίπτωση, Διδακτορικό Δίπλωμα δεν απονέμεται σε Υποψήφιο Διδάκτορα (ΥΔ) του οποίου ο τίτλος σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου (ή πρώτου κύκλου, στις περιπτώσεις του integrated master ή των εξαιρέσεων του ν.4485/2017) από ΑΕΙ της αλλοδαπής δεν έχει αναγνωριστεί από τον ΔΟΑΤΑΠ, σύμφωνα με το ν. 3328/2005. Σε περίπτωση που ήδη εγγεγραμμένος ΥΔ λάβει αρνητικό αποτέλεσμα αναγνώρισης του/των απαιτούμενου/ων τίτλου/ων του από τον ΔΟΑΤΑΠ, η Συνέλευση του Τμήματος υποχρεούται να διαγράψει άμεσα τον ΥΔ.

Διαδικασία επιλογής υποψηφίων διδακτόρων

Η Συνέλευση του Τμήματος, αφού λάβει υπόψη τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, τις κατηγοριοποιεί με βάση την συνάφεια του ερευνητικού αντικειμένου, και ορίζει μία τριμελή Επιτροπή Επιλογής (ΕΕ) ανά κατηγορία αιτήσεων. Οι τριμελείς ΕΕ αποτελούνται από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος βαθμίδας Καθηγητή ή Αναπληρωτή Καθηγητή ή Επίκουρου Καθηγητή. Η κάθε ΕΕ εξετάζει τις αιτήσεις και τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά και καλεί τους υποψηφίους σε συνέντευξη, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και ερωτήσεις καθαρά επιστημονικού - τεχνικού περιεχομένου ώστε να εκτιμηθούν οι γνώσεις του ΥΔ. Κατά την αξιολόγηση κάθε αίτησης η ΕΕ ελέγχει τα τυπικά προσόντα του άρθρου 2 του  Κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών καθώς και, όπου συντρέχει λόγος, τις προϋποθέσεις της κατ’ εξαίρεση αποδοχής υποψηφίου χωρίς ΔΜΣ. 

Η ΕΕ αλλά και η Συνέλευση του Τμήματος στη συνέχεια, συνυπολογίζουν i) την ακαδημαϊκή πορεία και τους τίτλους του υποψηφίου, ii) την βαθμολογία του, iii) το πραγματικό του υπόβαθρο ως προς τις θεματικές περιοχές του ενδιαφέροντός του και γενικότερα του Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικού Μηχανικού, iv) άλλες επιστημονικές δραστηριότητες, v) τις συστατικές επιστολές, στις οποίες μπορεί να περιλαμβάνεται και εκείνη του προτείνοντος το αντικείμενο της Διδακτορικής Διατριβής μέλους ΔΕΠ, vi) την διαφαινόμενη ικανότητά του για ερευνητικό έργο, vii) την ύπαρξη υποτροφίας από έγκριτο ίδρυμα, viii) την εν γένει προσωπικότητα και τα κίνητρά του όπως αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία του βιογραφικού του σημειώματος και από τη συνέντευξη. 

Σημαντικό βάρος στην παραπάνω αξιολόγηση έχει ενδεχόμενη συστατική επιστολή μέλους ΔΕΠ του Τμήματος με εκπεφρασμένη την πρόθεσή του να επιβλέψει τη Διδακτορική Διατριβή του υποψηφίου. Η ΕΕ λαμβάνει υπόψη ότι η έρευνα απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες και ισχυρό προσωπικό κίνητρο, όπως αυτό τεκμηριώνεται από το ιστορικό αλλά και τη συνέντευξη του κάθε υποψηφίου. 

Μετά την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων, η ΕΕ υποβάλλει στη Συνέλευση του Τμήματος αναλυτική εισήγηση με αιτιολογημένη πρόταση αποδοχής / απόρριψης του κάθε υποψηφίου, καθώς και πρόταση για τα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά μαθήματα του Τμήματος που εισηγείται να παρακολουθήσει επιτυχώς ο κάθε υποψήφιος, εφόσον συντρέχει λόγος. Λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της ΕΕ, η Συνέλευση του Τμήματος αποφασίζει για την αποδοχή ή απόρριψη κάθε αίτησης, αναθέτει την επίβλεψη στο προτείνον τη διατριβή μέλος ΔΕΠ και ορίζει, αν θεωρεί απαραίτητο, τα μαθήματα που υποχρεούται να παρακολουθήσει επιτυχώς ο υποψήφιος. 

Ειδικότερα, στην εγκριτική απόφαση της Συνέλευσης περιλαμβάνονται:
1. ο αλφαβητικός κατάλογος των υποψηφίων που επιλέγονται, και για κάθε έναν εξ’ αυτών αναφέρεται (α) ο τίτλος της Διδακτορικής Διατριβής στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, (β) το επιβλέπον μέλος ΔΕΠ, (γ) η γλώσσα συγγραφής της Διδακτορικής Διατριβής (άρθρο 38 του ν. 4485/2017), (δ) τα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά μαθήματα των Προγραμμάτων Σπουδών του Τμήματος που ενδεχομένως οφείλει να παρακολουθήσει επιτυχώς ο υποψήφιος,
2. η αποκλειστική προθεσμία εγγραφής των επιτυχόντων υποψηφίων στις Διδακτορικές Σπουδές του Τμήματος, οπότε και κατοχυρώνεται η προσφερθείσα θέση.

Σε περίπτωση που η απόφαση της Συνέλευσης διαφοροποιείται από την εισήγηση της ΕΕ, απαιτείται ειδικά αιτιολογημένη τεκμηρίωση. Οι υποψήφιοι που δεν επιλέγονται τελικά, έχουν δικαίωμα να λάβουν γνώση της αιτιολόγησης της απόφασης.

Οι υποψήφιοι που επιλέγονται, αποκτούν την ιδιότητα του Υποψήφιου Διδάκτορα με την εμπρόθεσμη εγγραφή τους στις Διδακτορικές Σπουδές του Τμήματος. Μετά την λήξη της προθεσμίας εγγραφών, η Συνέλευση ορίζει Τριμελή Συμβουλευτική Επιτροπή για κάθε ΥΔ, μετά από εισήγηση του επιβλέποντος μέλους ΔΕΠ. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, κατάλογος που περιλαμβάνει (α) τους ΥΔ, (β) τα επιβλέποντα μέλη ΔΕΠ, (γ) τα μέλη των Τριμελών Συμβουλευτικών Επιτροπών, (δ) τους τίτλους των εκπονούμενων διδακτορικών διατριβών και (ε) τις σύντομες περιλήψεις τους, αναρτάται από τη Γραμματεία του Τμήματος στον διαδικτυακό τόπο του Τμήματος στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα (άρθρο 38 του ν. 4485/2017).

Δικαιώματα και Υποχρεώσεις των Υποψηφίων Διδακτόρων (ΥΔ)

Οι διδακτορικές σπουδές προσφέρονται δωρεάν. 

Οι ΥΔ υποχρεούνται σε ανανέωση εγγραφής ανά ακαδημαϊκό έτος και συγκεκριμένα κατά την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου, ανεξαρτήτως του εξαμήνου πρώτης εγγραφής τους, (άρθρο 45, παρ. 2, εδάφιο στ’ του ν. 4485/2017).

Μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου κάθε έτους εγγραφής τους στις Διδακτορικές Σπουδές, οι ΥΔ υποβάλλουν αναλυτικό υπόμνημα σχετικά με την πρόοδο της Διδακτορικής Διατριβής τους, το οποίο παρουσιάζουν ενώπιον της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής. Αντίγραφο του υπομνήματος, καθώς και σχόλια επ’ αυτού από τον επιβλέποντα ή/και την Τριμελή Συμβουλευτική Επιτροπή καταχωρίζονται στον ατομικό φάκελο του ΥΔ που τηρεί η Γραμματεία του Τμήματος.

Ο επιβλέπων σε συνεργασία με τα μέλη της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής συντάσσει ετήσια Έκθεση Προόδου για τον ΥΔ, η οποία αποτελεί τεκμηριωμένη πρόταση περί της συνέχισης εκπόνησης της Διδακτορικής Διατριβής. Οι ετήσιες Εκθέσεις Προόδου υποβάλλονται εγκαίρως και με φροντίδα του επιβλέποντος προς τη Συνέλευση του Τμήματος για έγκριση. Στη συνέχεια εισάγονται στο φάκελο του κάθε ΥΔ που τηρείται από τη Γραμματεία του Τμήματος.

Οι ΥΔ διατηρούν επί διάστημα μέχρι και πέντε (5) πλήρων ακαδημαϊκών ετών από την πρώτη εγγραφή τους, όλα τα δικαιώματα και τις παροχές που προβλέπονται και για τους φοιτητές του δεύτερου κύκλου σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος και του Ιδρύματος. Επί διάστημα μέχρι και πέντε (5) ετών μετά την ολοκλήρωση της Διδακτορικής  Διατριβής τους, διατηρούν δικαιώματα πρόσβασης, δανεισμού και χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών των πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών (άρθρο 40, παρ. 3 του ν. 4485/2017).

Με τη σύμφωνη γνώμη του επιβλέποντος και τη γραπτή συγκατάθεσή του, η οποία κοινοποιείται στη Συνέλευση και τηρείται στο φάκελο του ΥΔ στη Γραμματεία, μπορεί μέρος της έρευνας του ΥΔ να διεξαχθεί σε άλλο ίδρυμα/ινστιτούτο/ερευνητικό κέντρο/επιχείρηση της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο ερευνητικό αποτέλεσμα.

Σε όλες τις δημοσιεύσεις (σε περιοδικά, συνέδρια, κεφάλαια βιβλίων, κ.ά.) που προκύπτουν κατά την εκπόνηση της Διδακτορικής Διατριβής από τα ενδιάμεσα ή τελικά αποτελέσματα της σχετικής έρευνας, ο ΥΔ υποχρεούται να δηλώνει ως ερευνητική διεύθυνση (affiliation): «Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής» («Department of Electrical and Electronics Engineering, University of West Attica») και την ηλεκτρονική διεύθυνση στον τομέα (domain) Τμήματος «@eee.uniwa.gr».

Ο ΥΔ υποχρεούται εντός των δύο πρώτων ετών εγγραφής του στις Διδακτορικές Σπουδές να ολοκληρώσει επιτυχώς τις ενδεχόμενες υποχρεώσεις παρακολούθησης μαθημάτων, όπως αυτά έχουν οριστεί κατά την έναρξη της εκπόνησης της διατριβής του (άρθρο 2). Περίοδοι αναστολής φοίτησης δεν προσμετρούνται.

Προκειμένου να επιτευχθεί η ολοκλήρωση της ακαδημαϊκής προσωπικότητας και της εκπαίδευσης των ΥΔ στις απαιτήσεις του χώρου της έρευνας και της διδασκαλίας, οι ΥΔ προετοιμάζονται σχετικά συμμετέχοντας ενεργά στις εξής δραστηριότητες που οργανώνονται και πραγματοποιούνται εντός των δομών και διαδικασιών του Τμήματος:
•    Παρακολούθηση και παρουσίαση επιστημονικών διαλέξεων. Το Τμήμα στηρίζει την ερευνητική προσπάθεια των ΥΔ μέσω της διοργάνωσης σεμιναρίων στα οποία συμμετέχουν είτε ως ακροατές είτε ως ομιλητές.
•    Συγγραφή Επιστημονικών Εργασιών και Ακαδημαϊκή Δεοντολογία. Ο επιβλέπων και - όπου αυτό απαιτείται - τα μέλη της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής, καθώς και λοιπά μέλη ΔΕΠ του Τμήματος, υποστηρίζουν και βοηθούν στην συγγραφή εργασιών σχετικών με τα ερευνητικά αποτελέσματα της έρευνας των ΥΔ, τηρώντας πάντα την ακαδημαϊκή ηθική.

Το Τμήμα υποστηρίζει την απόκτηση ακαδημαϊκής εμπειρίας των ΥΔ μέσω της βιωματικής συμμετοχής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη μελών ΔΕΠ. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης στις Διδακτορικές Σπουδές, οι ΥΔ δύνανται, μετά από αίτησή τους, να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία προσφέροντας επικουρικό έργο στα εργαστήρια και τις εξετάσεις. Η Συνέλευση του Τμήματος προσδιορίζει επιμέρους ζητήματα της παροχής επικουρικού εκπαιδευτικού έργου από τους ΥΔ που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον και εξειδικεύει το έργο του καθενός ανά εξάμηνο. Ο ΥΔ μπορεί να προσφέρει επικουρικό έργο μέχρι 6 ώρες την εβδομάδα ανά εξάμηνο και συνολικά μέχρι 312 ώρες καθόλη τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών του. Ο παραπάνω περιορισμός δεν ισχύει για ΥΔ που λαμβάνουν υποτροφία για την λήψη της οποίας προβλέπεται παροχή επικουρικού εκπαιδευτικού έργου.

Το Τμήμα ενθαρρύνει ιδίως τη συμμετοχή των ΥΔ σε ερευνητικά προγράμματα και διεθνείς συνεργασίες. 

Επίσης το Τμήμα επιδιώκει ενεργά την υποστήριξη των ΥΔ μέσω εξασφάλισης υποτροφιών αριστείας από τον ΕΛΚΕ του ιδρύματος. 

Παράλληλα με την εκπόνηση της Διδακτορικής Διατριβής τους, οι ΥΔ δύνανται να απασχολούνται με αμοιβή στο πλαίσιο συμβάσεων με το ίδρυμα ή τον ΕΛΚΕ του ιδρύματος είτε σε ερευνητικά / αναπτυξιακά προγράμματα και έργα είτε ως ακαδημαϊκοί υπότροφοι, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα σχετική νομοθεσία.

Οι ΥΔ έχουν υποχρέωση να αναφέρουν τις πηγές των ερευνητικών αποτελεσμάτων των οποίων κάνουν χρήση στην έρευνά τους, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα λογοκλοπής και συναφών παραπτωμάτων. Οι ΥΔ κατά τη διεξαγωγή της ερευνητικής δραστηριότητας, οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους και να μη θίγουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο δικαιώματα διανοητικής/πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, την οποία πρέπει να αποδίδουν στο δημιουργό της. Ειδικότερα κατά τη συγγραφή της Διδακτορικής Διατριβής, ο ΥΔ πρέπει να διαφοροποιεί με εισαγωγικά τα αποσπάσματα κειμένου που προέρχονται αυτούσια από άλλες πηγές, τις οποίες και αναφέρει στη βιβλιογραφία και τις αναφορές της Διδακτορικής Διατριβής. 

Η λογοκλοπή θεωρείται σοβαρό ακαδημαϊκό παράπτωμα. Με τον όρο λογοκλοπή εννοείται:
•    οικειοποίηση ή χρήση της εργασίας ή τμημάτων εργασίας άλλων (δημοσιευμένης ή μη) χωρίς τη δέουσα αναφορά,
•    επανάληψη μέρους εργασίας, η οποία έχει πραγματοποιηθεί από τον ΥΔ για οποιοδήποτε άλλο φορέα που δεν σχετίζεται με το διδακτορικό του, ή έχει κατατεθεί από τον ΥΔ σε άλλο πλαίσιο και έχει αξιολογηθεί, χωρίς αυτό να προσδιορίζεται και να γνωστοποιείται ρητά, 
•    παράθεση οποιουδήποτε υλικού τεκμηρίωσης, χωρίς σχετική αναφορά στην πηγή.

Στις παραπάνω περιπτώσεις, και ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση του επιβλέποντος, η Συνέλευση μπορεί να αποφασίσει τη διαγραφή του ΥΔ, σύμφωνα με το άρθρο 12 του Κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος, ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Τμήματος: https://eee.uniwa.gr.

Δείτε την αναλυτική προκήρυξη εδώ


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο