Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη Προγράμματος εκπόνησης Διδακτορικών Διατριβών του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Προκήρυξη:

To Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την αριθμ απόφαση 2η του ΦΕΚ 475/14-2-2020 τεύχος Β΄, με θέμα Κανονισμός Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. με την απόφαση της που αφορά την υπ’ αριθμ. 6 η απόφαση της 6/5-5-2020 Προσωρινής Συνέλευσης του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδων προκηρύσσει 20 Θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής που οδηγούν σε Διδακτορικό Δίπλωμα (Δ.Δ) στις ενδεικτικές ερευνητικές θεματικές περιοχές του Τμήματος, που εμπίπτουν σε:

1. Ενωσιακό Οικονομικό Δίκαιο
2. Ενωσιακό Εμπορικό Δίκαιο
3. Τράπεζες - Τραπεζικές εργασίες - Ενωσιακό Τραπεζικό Δίκαιο
4. Χρηματοπιστωτικά μέσα - Ρυθμισμένες Αγορές - Ενωσιακό Δίκαιο Κεφαλαιαγοράς
5. Χρηματοοικονομική Λογιστική
6. Διοικητική Λογιστική - Κοστολόγηση
7. Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα
8. Περιβαλλοντική Διοικητική Λογιστική
9. Οι εφαρμογές των ψηφιακών πληροφοριακών συστημάτων στην εκπαίδευση
10. Αρχές ανάπτυξης και οργάνωσης της λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και διαδικασιών
11. Διεθνής Εταιρική Στρατηγική Επικοινωνία (International Corporate Strategic Communication)

Υποψήφιοι μπορούν να είναι όσοι πληρούν τα εξής τυπικά προσόντα:

1) Είναι κάτοχοι πτυχίου Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου κατά νόμο ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής.
2) Είναι κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) της ημεδαπής ή αντίστοιχων Σχολών ή Τμημάτων αναγνωρισμένων ως ισότιμων ιδρυμάτων της αλλοδαπής ή κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου κατά νόμο ως ισότιμου της αλλοδαπής ή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (άρθρο 46 ν. 4485/2017) ή διπλωματούχοι αντίστοιχων ή συναφών Τμημάτων πενταετούς φοίτησης

Πληροφορίες για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής καθώς και για τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του τμήματος.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση iees@uowm.gr (υπόψη κας Ελ. Αν. Ευαγγέλου) και παράλληλα και σε έντυπη μορφή στη Γραμματεία του Τμήματος τα παρακάτω:

1. Έντυπη αίτηση (χορηγείται από τη Γραμματεία στην ιστοσελίδα του τμήματος).
2. Βιογραφικό σημείωμα.
3. Αντίγραφο πτυχίου / διπλώματος.
4. Βεβαιώσεις ισοτιμίας και αντιστοιχίας από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (όπου απαιτούνται).
5. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών και / ή μεταπτυχιακών σπουδών.
6. Αντίγραφο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.
7. Αποδεικτικά γνώσης ξένων γλωσσών.
8. Δύο τουλάχιστον συστατικές επιστολές.
9. Δισέλιδη πρόταση εκπόνησης διδακτορικής διατριβής σχετικής με μία από τις διαθέσιμες επιστημονικές περιοχές που έχει καθορίσει η Συνέλευση και αναφέρονται στη σχετική προκήρυξη. Η πρόταση περιλαμβάνει τον προτεινόμενο τίτλο της διατριβής, γενική παρουσίαση του ερευνητικού αντικειμένου και αντιπροσωπευτική βιβλιογραφία.
10. Κάθε άλλο στοιχείο που συμβάλλει στην πληρέστερη αξιολόγηση των υποψηφίων (π.χ. αποδεικτικά ερευνητικής δραστηριότητας, διακρίσεις κ.λπ.).
11. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.

Υποβολή αιτήσεων:
Από 11 Ιουνίου 2020 έως και 30 Ιουνίου 2020 και ώρες 11:00-13:00.
Οι αιτήσεις που θα σταλούν ταχυδρομικά θα πρέπει να έχουν καταληκτική ημερομηνία παραλαβής 30 Ιουνίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του τμήματος: https://iees.uowm.gr/ και στη Γραμματεία (τηλ. 24610 68110, email: iees@uowm.gr), όπου και θα υποβάλλεται η αίτηση – κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας - με τα δικαιολογητικά (ώρες 11-13 κάθε μέρα).


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο