Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη Πέντε (5) Υποτροφιών του ΕΛΚΕ ΕΜΠ για Υποψήφιους Διδάκτορες της Σχολής Χημικών Μηχανικών

Προκήρυξη:

Η Σχολή Χημικών Μηχανικών με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (συνεδριάσεις 28/09/2020 και 29/10/2020) προκηρύσσει πέντε (5) νέες θέσεις υποτροφιών από τα διαθέσιμα Κονδύλια του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας (ΕΛΚΕ) που θα διατεθούν σε Υποψήφιους Διδάκτορες της Σχολής Χημικών Μηχανικών, στις παρακάτω γνωστικές περιοχές:

Τομέας «Χημικών Επιστημών»

  • «Χημικές Επιστήμες» (1 θέση)

Τομέας «Επιστήμης και Τεχνικής των Υλικών»

  • «Επιστήμη και Τεχνική των Υλικών» (2 θέσεις)

Τομέας «Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών»

  • «Μηχανική Πολυμερών: Διεργασίες Πολυμερισμού» (1 θέση)
  • «Ενζυμική Βιοτεχνολογία για την Παραγωγή Βιοπολυμερών Υδατανθρακικής Βάσης» (1 θέση)

Η επιλογή των Υποτρόφων θα γίνει από τη Γενική Συνέλευση της Σχολής μετά από εισήγηση του Τομέα και επικυρώνεται από Επιτροπή Χορήγησης Υποτροφιών. Προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση της υποτροφίας ΕΛΚΕ: (σύμφωνα με τον Κανονισμό Υποτροφιών του ΕΛΚΕ ΕΜΠ 05-09-2018) http://edeil.ntua.gr

Οι υποψήφιοι για διεκδίκηση υποτροφίας Υ.Δ. πρέπει να ικανοποιούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  1. Να έχουν διανύσει χρόνο μικρότερο των τριών (3) ετών από τον ορισμό τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής και από την έγκριση ανάθεσης του θέματος της Διδακτορικής Διατριβής τους από τη Σχολή. Σε περίπτωση αναστολής της εκπόνησης της Διδακτορικής Διατριβής, η διάρκεια της αναστολής, δεν προσμετράται στο διανυθέντα χρόνο από την έγκριση της ανάθεσης του θέματος της διδακτορικής Διατριβής.
  2. Να έχουν βαθμό βασικού πτυχίου μεγαλύτερο του 6,5 (έξι και μισό).
  3. Να μη λαμβάνουν άλλη υποτροφία με την ιδιότητα του Υ.Δ. (π.χ. ΕΠΙΣΕΥ, ΙΚΥ, ΕΚΕΦΕ «Δ», Ευγενίδειο Ίδρυμα) με εξαίρεση τις ολιγόμηνες υποτροφίες του ΕΛΚΕ, με χρηματοδότηση του ΕΠΙΣΕΥ και του προγράμματος ERASMUS PLUS (Ενίσχυση σε πανεπιστήμια για την τόνωση της Διεθνούς διάστασης των σπουδών).
  4. Να μην κατέχουν έμμισθη θέση εργασίας στο Δημόσιο.
  5. Τα ακαθάριστα ετήσια έσοδά τους από πηγές του ΕΜΠ (ΕΛΚΕ, ΕΠΙΣΕΥ) δεν πρέπει να υπερβαίνουν ετησίως το ποσό των 15.000,00 € (ο οικονομικός έλεγχος θα αφορά στο προηγούμενο ημερολογιακό έτος από το έτος διεκδίκησης της υποτροφίας).
  6. Το συνολικό δηλωθέν ετήσιο εισόδημα (ακαθάριστα έσοδα) της ατομικής φορολογικής τους δήλωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 25.000,00 € (ο οικονομικός έλεγχος θα αφορά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος από το έτος διεκδίκησης της υποτροφίας).

Οι προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση Υποτροφίας 3 και 5, θα εφαρμόζονται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση Υ.Δ. για Υποτροφία ΕΛΚΕ ΕΜΠ
  2. Βιογραφικό σημείωμα Υ.Δ.
  3. Βεβαίωση/Πιστοποιητικό Σχολής Εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής
  4. Βεβαίωση μέγιστου βαθμού διπλώματος/πτυχίου που δόθηκε από τη Σχολή αποφοίτησης κατά το συγκεκριμένο Ακαδημαϊκό Έτος αποφοίτησης του/της Υ.Δ.
  5. Αντίγραφο Διπλώματος/Πτυχίου του/της Υ.Δ.
  6. Αντίγραφο Μεταπτυχιακού Διπλώματος (εφόσον υπάρχει).
  7. Αναλυτική κατάσταση δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά με κριτές και διεθνή συνέδρια (εφόσον υπάρχουν) 
  8. Εκκαθαριστικό Σημείωμα Φόρου Εισοδήματος -προσωπικό και οικογενειακό- για το τρέχον έτος.
  9. Βεβαίωση Αμοιβών από τον ΕΛΚΕ για το τρέχον και το προηγούμενο έτος.
  10. Βεβαίωση Αμοιβών και Υποτροφιών από το ΕΠΙΣΕΥ για το τρέχον και το προηγούμενο έτος.
  11. Υπεύθυνη Δήλωση όπου να αναφέρεται ότι δε λαμβάνουν άλλη υποτροφία με την ιδιότητα του Υ.Δ. (π.χ. ΕΠΙΣΕΥ, ΙΚΥ, ΕΚΕΦΕ «Δ», Ευγενίδειο Ίδρυμα) με εξαίρεση τις ολιγόμηνες υποτροφίες του ΕΛΚΕ, με χρηματοδότηση του ΕΠΙΣΕΥ

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο mail gsifaki@chemeng.ntua.gr, από 05 Νοεμβρίου 2020 έως και 12 Νοεμβρίου 2020.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ

Αίτηση Υποψηφιότητας


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο