Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Διεθνές Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Προγράμματος Διδακτορικών Σπουδών ΦΕΚ Β 3477/21-08-2020, με την υπ΄ αριθ. 12/27- 08-2020 απόφαση της Συνέλευσης, προκηρύσσει έξι (6) θέσεις υποψηφίων Διδακτόρων.

Πεδία Έρευνας και Θέσεις:

  1. Διεθνής και Ευρωπαϊκή Οικονομική, (1) θέση.
  2. Τομεακή/Κλαδική Οικονομική, (1) θέση.
  3. Ανάλυση Οικονομικών και Κοινωνικών Δικτύων, (1) θέση.
  4. Ποσοτικές μέθοδοι στα Οικονομικά, (1) θέση.
  5. Χρηματοοικονομική - Λογιστική ( (1) θέση.
  6. Λογιστική - Ελεγκτική (1) θέση.

Προϋποθέσεις για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής

1. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής έχει ο κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου της αλλοδαπής ή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου του άρθρου 46 του Ν. 4485/2017.

2. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν:

(α) Προπτυχιακό τίτλο σπουδών από ΑΕΙ του Εσωτερικού ή του Εξωτερικού, αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ.
(β) Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από ΑΕΙ του Εσωτερικού ή του Εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ, σε γνωστικό αντικείμενο αντίστοιχο με ένα τουλάχιστον από τα βασικά πεδία έρευνας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, δηλαδή: Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής, Οικονομικής των Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικής, Λογιστικής και Οικονομετρικής, Στατιστικής Ανάλυσης και Πληροφορικής.
(γ) Να γνωρίζουν επαρκώς την Αγγλική γλώσσα. Ελάχιστη Απαιτούμενη Επίδοση: Proficiency Cambridge ή Michigan ή άλλων πανεπιστημίων δημόσιου χαρακτήρα ή Ελληνικό Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ2/C2 (αντίστοιχο του Proficientty), ή TOEFLPAPER μεγαλύτερο ή ίσο 550/677 ή TOEFLIBT μεγαλύτερο ή ίσο 8Ο/120 ή lELTSAcademic μεγαλύτερο ή ίσο 6,5 ή πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταπτυχιακό δίπλωμα από Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο (που έχει αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ) ή πτυχίο ξένων γλωσσών μετάφρασης και διερμηνείας ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής ή πτυχίο τμήματος αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας ΑΕΙ της ημεδαπής. 
(δ) Η αποδοχή αλλοδαπών Φοιτητών θα γίνεται εφόσον προσκομίσουν την αναγνώριση του τίτλου του πτυχίου και μεταπτυχιακού τους διπλώματος από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και επιπλέον είναι κάτοχοι της Ελληνικής πιστοποίησης γλωσσομάθειας.

3. Ο υποψήφιος κατά τη διάρκεια της προκήρυξης και στις αναφερόμενες σε αυτήν ημερομηνίες υποβάλει σχετική αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος. Στην αίτηση αναγράφεται ο προτεινόμενος τίτλος της Διδακτορικής Διατριβής, η προτεινόμενη γλώσσα εκπόνησης, η οποία είναι η Ελληνική, και ο προτεινόμενος ως επιβλέπων της διδακτορικής διατριβής, ο οποίος ανήκει σε όσους έχουν δικαίωμα επίβλεψης διδακτορικής διατριβής, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 6 του Κανονισμού.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Εφ' όσον πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν στη Γραμματεία του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, φάκελο με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Έντυπη αίτηση στην οποία να αναγράφεται το πεδίο έρευνας και ο τίτλος της Διδακτορικής Διατριβής, διαθέσιμη στο: http://es.ihu.gr/index.php?cat_id=86.
. Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα.
3. Αντίγραφα Πτυχίου και Μεταπτυχιακού Διπλώματος.
4. Βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας Πτυχίου και Μεταπτυχιακού (με ακριβή μέσο όρο).
5. Αποδεικτικό Αγγλικής γλώσσας και δεύτερης ξένης γλώσσας (εάν υπάρχει).
6. Επιστημονικές Δημοσιεύσεις και πιστοποιητικά συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα (εάν υπάρχουν).
7. Αποδεικτικά Επαγγελματικής Εμπειρίας (εάν υπάρχουν).
8. Δύο συστατικές επιστολές από μέλη ΔΕΠ.
9. Σχέδιο της ερευνητικής πρότασης της Διδακτορικής Διατριβής, το οποίο περιλαμβάνει: τον τίτλο της Διδακτορικής Διατριβής, το γνωστικό πεδίο, την ανασκόπηση της βιβλιογραφίας με τις επιστημονικές απόψεις επί του θέματος και τη συμβολή της διατριβής, τους σκοπούς και την/ις υπόθεσ/η/εις της Διδακτορικής Διατριβής ή τα ερευνητικά ερωτήματα, τη μεθοδολογία, τη σχετική βιβλιογραφία και το χρονοδιάγραμμα εκπόνησης της διατριβής. Το θέμα θα πρέπει να είναι ερευνητικά και επιστημονικά πρωτότυπο και να προάγει την επιστήμη, διαθέσιμη στο: http://es.ihu.gr/index.php?cat_id=86.
10. Η αίτηση υποψηφιότητας για διδακτορικές σπουδές θα πρέπει να υποστηρίζεται από τον προτεινόμενο επιβλέποντα της διδακτορικής διατριβής και να συνυπογράφεται από αυτόν.

Οι φάκελοι των υποψηφίων Διδακτόρων υποβάλλονται έως τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 14:30 στη Γραμματεία του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών σε έντυπη και ηλεκτρονική (CD) μορφή, Τέρμα Μαγνησίας ΤΚ 62124 Σέρρες.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών από Δευτέρα έως Παρασκευή 12.00–14:00, στο τηλέφωνο 23210 49136

Κανονισμός Διδακτορικών Σπουδών

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο