Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκήρυξη 2 υποτροφιών για διδακτορική έρευνα στο Εργαστήριο Ολοκληρωμένου Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Προκήρυξη:

Το εργαστήριο «Ολοκληρωμένου Βιομηχανικού Σχεδιασμού (INDEL)» προκηρύσσει δύο (2) θέσεις υποψήφιων διδακτόρων που εντάσσονται στο χώρο της ψηφιακής καταγραφής, ολοκληρωμένης διαχείρισης και ανάδειξης της υλικής και βιομηχανικής πολιτιστικής κληρονομιάς του Νοτίου Αιγαίου. Οι θέσεις θα χρηματοδοτηθούν μέσω υποτροφίας και για διάστημα έως 30 μηνών από ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οι μελλοντικοί υποψήφιοι διδάκτορες θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε ένα διεπιστημονικό εργαστήριο μέσω του οποίου θα αναπτύξουν συνέργειες και ερευνητικές δραστηριότητες με ερευνητικό προσωπικό διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων.

  • Θέση #1: Ψηφιακή τριδιάστατη παραμετρική αναπαράσταση αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς (3D parametric modeling of cultural heritage artifacts) Ερευνητικό Αντικείμενο: Ανάλυση, επεξεργασία και βελτιστοποίηση ψηφιακών τριδιάστατων δεδομένων με στόχο την κατασκευή παραμετρικών ψηφιακών μοντέλων αντικειμένων πολιτισμικής κληρονομιάς. Μελέτη τεχνικών και μεθόδων για την αναγνώριση της σχεδιαστικής πρόθεσης σε 2Δ σχέδια αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς και ανάπτυξη μεθοδολογικού πλαισίου για την ανακατασκευή των αντίστοιχων 3Δ μοντέλων.
  • Θέση #2: Προσθετική κατασκευή αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς Ερευνητικό Αντικείμενο: Προσθετική κατασκευή με τεχνικές τριδιάστατης εκτύπωσης με χρήση ρομποτικού βραχίονα. Κατασκευή άκρου εργασίας του ρομπότ και προγραμματισμός αυτού. Ανάπτυξη τεχνικών για την κατάλληλη τοποθέτηση του αντικειμένου προς εκτύπωση στο χώρο εργασίας του ρομπότ και μεθόδων όδευσης (path planning) για την κατασκευή αυτού.

Απαραίτητα Προσόντα Υποψηφίων:

  • Δίπλωμα Πολυτεχνικής Σχολής ή Πτυχίο Σχολής Θετικών Επιστημών από Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγούς αναγνωρισμένου Ιδρύματος της αλλοδαπής.
  • Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πολυτεχνικής Σχολής ή Σχολής Θετικών Επιστημών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγούς αναγνωρισμένου Ιδρύματος της αλλοδαπής (άρθρο 38 του Ν. 4485/17) ή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου κατά το άρθρο 46 του Ν. 4485/2017.

Θα εκτιμηθούν:

  • Γνώσεις/εμπειρία προγραμματισμού στα αντικείμενα των θέσεων.
  • Προηγούμενη εμπειρία σχετική με τα αντικείμενα των θέσεων.
  • Δυνατότητα παραμονής ή συχνής μετάβασης (τουλάχιστον μία εβδομάδα το μήνα) στη Σύρο.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος:

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα, ερευνητικές δημοσιεύσεις (εφόσον υπάρχουν) καθώς και συστατικές επιστολές (εφόσον είναι διαθέσιμες) στην ηλεκτρονική διεύθυνση azar@aegean.gr μέχρι τις 15/11/2020. Στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφεται η θέση για την οποία εκδηλώνεται το ενδιαφέρον (Θέση #1 ή Θέση #2).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Θέση #1 μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Λέκτορα κ. Σοφία Κυρατζή στο email skiratzi@aegean.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Θέση #2 μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Επικ. Καθηγητή κ. Βασίλη Μουλιανίτη στο email moulianitis@aegean.gr.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο