Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προκηρύξεις για εκπόνηση Διδακτορικών Διατριβών σε συγκεκριμένα πεδία του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.

Προκήρυξη:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Διδακτορικών Διατριβών ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ (ΦΕΚ Β' 2168/12.6.2018) προκηρύσσονται θέσεις για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με επιβλέποντες μέλη ΔΕΠ του εργαστηρίου ΨΥΧΗ στα παρακάτω θεματικά πεδία. Τα πεδία αυτά δεν αντιστοιχούν σε τίτλους διατριβών αλλά αποτελούν ευρύτερες θεματικές. Κάθε αίτηση πρέπει να προσδιορίζει τον τίτλο της προτεινόμενης διατριβής, ο οποίος θα αποτελεί εξειδίκευση κάποιου από τα θεματικά πεδία.

  1. Μουσική Δημιουργία στην προσχολική ηλικία στο πλαίσιο μιας παιχνιδοκεντρικής και εννοιοκεντρικής μουσικής μάθησης και διδασκαλίας (ΔΕΠ, Κ. Δογάνη).
  2. Κινητική ανάπτυξη του παιδιού και σχέσεις με την εργαζόμενη μνήμη και τις επιτελικές λειτουργίες (ΔΕΠ, Ε. Παυλίδου).
  3. Παραγωγή και κατανόηση γραπτού κειμένου και γνωστικές λειτουργίες (ΔΕΠ Α. Αϊδίνης, Ζ. Μπαμπλέκου, Δ. Πνευματικός, Ε. Χρυσοχόου).
  4. Ανάπτυξη των επιτελικών λειτουργιών στο κοινωνικοπολιτισμικό πλαίσιο (ΔΕΠ, Ζ. Μπαμπλέκου, Δ. Πνευματικός, Ε. Χρυσοχόου) .
  5. Εργαζόμενη μνήμη, επιτελικές λειτουργίες, μάθηση και ανάπτυξη του παιδιού (ΔΕΠ, Α. Αϊδίνης, Ζ. Μπαμπλέκου, Δ. Πνευματικός, Ε. Χρυσοχόου).
  6. Η συμβολή της βιωματικής εκπαίδευσης στην αλλαγή των κοινωνικών αναπαραστάσεων μαθητών ή εκπαιδευτικών (ΔΕΠ, Μ. Γκέκα, Κ. Βουγιούκας).
  7. Συμμετοχικές προσεγγίσεις μάθησης στα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες κατά την προσχολική ηλικία (ΔΕΠ, Μ. Μπιρμπίλη, Μ. Παπανδρέου).
  8. Βιωματική μάθηση και διδασκαλία στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών (ΔΕΠ, Κ. Βουγιούκας, Μ. Γκέκα).
  9. Η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και η κατανόηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από παιδιά προσχολικής ηλικίας (ΔΕΠ, Μ. Γκέκα, Δ. Πνευματικός, Κ. Χατζηνικολάου).
  10. Η κατανόηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από παιδιά προσχολικής ηλικίας που παρουσιάζουν τυπική και μη τυπική ανάπτυξη (ΔΕΠ, Μ. Γκέκα, Κ. Χατζηνικολάου).
  11. Επιδημιολογική έρευνα για την εκδήλωση προβλημάτων συμπεριφοράς και ψυχικών διαταραχών στην προσχολική ηλικία (ΔΕΠ, Κ. Χατζηνικολάου).

Απαιτούμενα προσόντα:

  • Να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ (Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής, σε σχετικό με το θέμα πεδίο.
  • Να είναι κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) σε σχετικό με το θέμα πεδίο από ΑΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής ή να είναι κάτοχοι ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου κατά το άρθρο 46 του Ν. 4485/2017.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση (εδώ)
  2. Προσχέδιο Διδακτορικής Διατριβής (βλ. σχετικό οδηγό υποβολής σε Κανονισμό Διδακτορικών Διατριβών ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ)
  3. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα του/της υποψηφίου/ας (βλ. σχετικό οδηγό),
  4. Αντίγραφο Πτυχίου,
  5. Αντίγραφο Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (συναφές με το πεδίο έρευνας. Όταν ο μεταπτυχιακός τίτλος προέρχεται από Πανεπιστήμιο Εξωτερικού, θα πρέπει να συνοδεύεται με επίσημη αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ),
  6. Πιστοποιητικά αναλυτικής βαθμολογίας Πτυχίου και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης,
  7. Τεκμηριωμένη άριστη γνώση μίας ξένης γλώσσας (επίπεδο Γ2), κατά προτίμηση της αγγλικής,
  8. Επιστημονικές δημοσιεύσεις,
  9. Δύο συστατικές επιστολές από μέλη ΔΕΠ

Υποβολή αιτήσεων: 27.04.2020— 30.09.2020
Οι αιτήσεις θα σταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά αποστέλλονται εμπρόθεσμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@nured.auth.gr με την ένδειξη (στο ‘Θέμα’ του email) «Κατάθεση Υποψηφιότητας για Εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής μετά από προκήρυξη».

Για πρόσθετες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να απευθύνονται όλες τις εργάσιμες ημέρες στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.

Αναλυτικά η Προκήρυξη για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε συγκεκριμένα θεματικά πεδία

-------------

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΥΟ (2) ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Διδακτορικών Διατριβών ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ (ΦΕΚ Β' 2168/12.6.2018) προκηρύσσονται (2) θέσεις για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με επιβλέπουσα την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρία Μπιρμπίλη στα παρακάτω θεματικά πεδία:

  1. Η εννοιοκεντρική διδασκαλία στην προσχολική εκπαίδευση
  2. Οι κοινωνικοπολιτισμικές διαστάσεις της μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο
  3. Τα ενδιαφέροντα των μικρών παιδιών στη μαθησιακή διαδικασία

Τα πεδία αυτά δεν αντιστοιχούν σε τίτλους διατριβών αλλά αποτελούν ευρύτερες θεματικές. Κάθε αίτηση πρέπει να προσδιορίζει τον τίτλο της προτεινόμενης διατριβής, ο οποίος θα αποτελεί εξειδίκευση κάποιου από τα θεματικά πεδία.

Απαιτούμενα προσόντα:

  • Να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ (Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής, στις Επιστήμες της Αγωγής.
  • Να είναι κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής (Δ.Μ.Σ.) από ΑΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής ή να είναι κάτοχοι ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου κατά το άρθρο 46 του Ν. 4485/2017.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση (εδώ)
  2. Προσχέδιο Διδακτορικής Διατριβής (βλ. σχετικό οδηγό υποβολής σε Κανονισμό Διδακτορικών Διατριβών ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ)
  3. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα του/της υποψηφίου/ας (βλ. σχετικό οδηγό),
  4. Αντίγραφο Πτυχίου,
  5. Αντίγραφο Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (συναφές με το πεδίο έρευνας. Οταν ο μεταπτυχιακός τίτλος προέρχεται από Πανεπιστήμιο Εξωτερικού, θα πρέπει να συνοδεύεται με επίσημη αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ),
  6. Πιστοποιητικά αναλυτικής βαθμολογίας Πτυχίου και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης,
  7. Τεκμηριωμένη άριστη γνώση μίας ξένης γλώσσας (επίπεδο Γ2), κατά προτίμηση της αγγλικής,
  8. Επιστημονικές δημοσιεύσεις,
  9. Δύο συστατικές επιστολές από μέλη ΔΕΠ.

Υποβολή αιτήσεων: Από 27.04.2020 έως και 30.09.2020
Οι αιτήσεις θα σταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά αποστέλλονται εμπρόθεσμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@nured.auth.gr με την ένδειξη (στο ‘Θέμα’ του email) «Κατάθεση Υποψηφιότητας για Εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής μετά από προκήρυξη». Για πρόσθετες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να απευθύνονται όλες τις εργάσιμες ημέρες στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.

Αναλυτικά η Προκήρυξη δύο θέσεων για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε συγκεκριμένα θεματικά πεδία

Αίτηση προκηρύξεων

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών στο Τμήμα εδώ


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο