Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να εκπονήσουν διδακτορική διατριβή, να υποβάλουν σχετική αίτηση. Παρακάτω παρατίθενται τα θεματικά πεδία που έχουν προτεραιότητα για το επόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο (χειμερινό ακαδημαϊκού έτους 2019-2020). Τα πεδία αυτά δεν αντιστοιχούν σε τίτλους διατριβών αλλά αποτελούν ευρύτερα γνωστικά αντικείμενα. Κάθε αίτηση πρέπει να προσδιορίζει τον τίτλο της προτεινόμενης διατριβής, ο οποίος θα αποτελεί εξειδίκευση κάποιου από τα θεματικά πεδία. Τίτλοι εκτός των πεδίων αυτών δεν αποκλείονται εξ ορισμού, αλλά έγκρισή τους θα γίνει μόνο κατ’ εξαίρεση, και προϋποθέτει ειδική συνεννόηση με μέλος ΔΕΠ του Τμήματος.

Αιτήσεις που θα πρωτοκολληθούν μέχρι την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 μπορούν να οδηγήσουν σε έναρξη της διατριβής από το χειμερινό ακαδημαϊκό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2019-2020. Μεταγενέστερες αιτήσεις συνεπάγονται έναρξη από το μεθεπόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Τα προτεινόμενα θεματικά πεδία είναι τα παρακάτω:

  1. Η τεχνολογία Blockchains στην διαχείριση γης και στον χωρικό σχεδιασμό (Καθηγητής Κωνσταντίνος Λαλένης)
  2. Πράσινες πόλεις, Ανθεκτικές πόλεις; Η συμβολή της οικολογίας στην αστική ανθεκτικότητα (Καθηγητής Κωνσταντίνος Λαλένης)
  3. Κυκλική οικονομία (Καθηγήτρια Όλγα Χριστοπούλου)
  4. Αγροτική ανάπτυξη (Καθηγήτρια Όλγα Χριστοπούλου)
  5. Κλιματική αλλαγή (προσαρμογή και περιορισμός) (Καθηγήτρια Όλγα Χριστοπούλου
  6. Ειδικές μορφές τουρισμού και περιφερειακή ανάπτυξη (Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτριος Καλλιώρας)
  7. Πολεοδομία, Χωροταξία και Περιβάλλον (Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτριος Σταθάκης)
  8. Η πολιτιστική κληρονομιά ως παράγοντας χωρικής ανθεκτικότητας: προσεγγίσεις και στρατηγικές (Επίκουρος Καθηγητής Ευάγγελος Ασπρογέρακας)
  9. Στρατηγική Χωροταξία (υπό διορισμό Επίκουρος Καθηγητής Ανέστης Γουργιώτης)

Για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις υποβολής αίτησης εκπόνησης διδακτορικής διατριβής οι ενδιαφερόμενοι-ες καλούνται να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα: http://www.prd.uth.gr.

Οι φάκελοι υποψηφιότητας θα πρέπει να αποσταλούν στην παρακάτω διεύθυνση:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Λεωφόρος Αθηνών, Πεδίον Άρεως, 383 34 ΒΟΛΟΣ, με την ένδειξη: «Κατάθεση Υποψηφιότητας για Εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής», ενώ τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν υποχρεωτικά και σε ηλεκτρονική μορφή θα πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση kpatsis@uth.gr.

Για πρόσθετες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να απευθύνονται όλες τις εργάσιμες ημέρες, 11:00 – 13:00, στο τηλέφωνο 24210-74431, fax 24210-74380.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο