Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Θέσεις για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας μετά από απόφαση της Συνέλευσης προκηρύσσει τα κατωτέρω θέματα για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

  • "Ανάπτυξη Μηχανής Προσθετικής Κατασκευής/3-D Εκτυπωτή με Δυνατότητα Κατασκευής Καμπύλων Στρώσεων"
  • "Development of a novel methodological framework for the evaluation of decarbonization actions in the building sector"

Σύμφωνα με την απόφαση 20181137/ΦΕΚ 769/τΒ/5-3-2018 τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν στη Γραμματεία του Τμήματος οι υποψήφιοι διδάκτορες είναι:

1. Αντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος ΑΕΙ (Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου της αλλοδαπής

2. Αντίγραφο Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ΑΕΙ (Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου της αλλοδαπής

3. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

4. Προσχέδιο Διδακτορικής Διατριβής

5. Ανάλυση ερευνητικών ενδιαφερόντων και προτεραιοτήτων.

6. Πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης μιας τουλάχιστον επίσημης γλώσσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά προτίμηση της Αγγλικής (Lower με βαθμό τουλάχιστον B, TOEFL με βαθμό άνω του 550, IELTS ή ισοδύναμο)

7. Δύο συστατικές επιστολές κατά προτίμηση από µέλη ∆ΕΠ ΑΕΙ, σε φάκελο κλειστό από το συστήνοντα.

8. Αντίγραφα εργασιών που έχουν εκπονηθεί σε προηγούμενα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Στην αίτηση αναγράφεται ο προτεινόμενος τίτλος, η προτεινόμενη γλώσσα εκπόνησης και συγγραφής - η οποία μπορεί να είναι διάφορη της ελληνικής -, καθώς και ο/η προτεινόμενος/η ως επιβλέπων/ουσα της Διδακτορικής Διατριβής (προαιρετικό), ο/η οποίος/α ανήκει σε όσους/ες έχουν δικαίωμα επίβλεψης Διδακτορικής Διατριβής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 38 παρ. 2 του Ν.4485/2017 και στο άρθρο 3 του Κανονισμού.

Τυπικά Προσόντα Υποψηφίων στα Προγράμματα Διδακτορικών Σπουδών

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο Τμήμα έχουν όσοι/ες πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Κατηγορία Α:

  • Είναι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής.
  • Είναι κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής Η πλήρωση των ανωτέρω προϋποθέτει: α) την ικανοποίηση του κριτηρίου της σειράς κατάταξης στο ανώτερο 20% της σειράς αποφοίτησης στην ίδια εξεταστική για πτυχιούχους Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ).

Η πλήρωση των ανωτέρω προϋποθέτει:

α) την ικανοποίηση του κριτηρίου της σειράς κατάταξης στο ανώτερο 20% της σειράς αποφοίτησης στην ίδια εξεταστική για πτυχιούχους Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ).

ή

β) την ικανοποίηση του κριτηρίου της σειράς κατάταξης στο ανώτερο 30% της σειράς αποφοίτησης στην ίδια εξεταστική περίοδο στο ΔΜΣ που έχουν ολοκληρώσει για κατόχους ΔΜΣ,

ή

γ) να έχουν ερευνητική εμπειρία που να τεκμηριώνεται από μία τουλάχιστον δημοσίευση σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό με δείκτη απήχησης ή δύο δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια με κριτές.

ή

Κατηγορία Β:

Είναι κάτοχοι ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου κατά το άρθρο 46 του Ν. 4485/2017.

Σε ειδικές περιπτώσεις, γίνονται αιτιολογημένα δεκτοί/ές ως Υποψήφιοι/ες Διδάκτορες και μη κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με απαιτούμενο χρόνο λήψης βασικού πτυχίου τουλάχιστον δέκα (10) ακαδημαϊκών εξαμήνων (300 ECTS) και σειράς κατάταξης στο ανώτερο 30% της σειράς αποφοίτησης στην ίδια εξεταστική ή έχουν τουλάχιστον μία δημοσίευση σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό με δείκτη απήχησης ή δύο δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια με κριτές.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων ορίζεται η 20 Δεκεμβρίου 2019.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο