Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίαση της Συνέλευσης με αριθμό 12/29-3-2019,αποφάσισε την προκήρυξη νέων θέσεων υποψηφίων διδακτόρων σύμφωνα με τον Ν. 4485/2017 και τον εσωτερικό κανονισμό (ΦΕΚ 4542/18-10-2018 τ.Β ́) για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στους παρακάτω Τομείς του Τμήματος και στα εξής θέματα:

Τομέας Τεχνικής Φυσικών Διεργασιών και Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής
1. Μ. Ασσαέλ Μέτρηση Ιξώδους Ρευστών σε ακραίες συνθήκες εξόρυξης πετρελαίου
2. Μ. Ασσαέλ Μεταφορά Θερμότητας με Ρευστά που εμπεριέχουν PCM (Phase Changing Materials)
3. Α. Αγγελή Μελέτη εξατομικευμένης, ελάχιστα επεμβατικής θεραπευτικής προσέγγισης σε χρόνιες παθήσεις
4. Α. Αγγελή Μελέτη καλλιέργειας του μικροοργανισμού Yarrowia lipolytica για βελτιστοποίηση βιο-τεχνολογικών εφαρμογών

Τομέας Τεχνολογιών
5. Α. Λεμονίδου Πειραματική μελέτη διεργασιών υδρογονοαποξυγόνωσης ενδιάμεσων προϊόντων της βιομάζας για παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας χημικών προϊόντων και καυσίμων.
6. Δ. Σαρηγιάννης Ταυτοποίηση της μοριακής υπογραφής (με χρήση μεταγραφωματικής και μεταβολοματικής) της συνδυασμένης έκθεσης σε ορμονικούς διαταράκτες με στόχο την ανάλυση των μονοπατιών δυσμενούς έκβασης που συνδέονται με μεταβολικό σύνδρομο και παχυσαρκία.
7. Δ. Σαρηγιάννης Ανάπτυξη ολοκληρωμένων μεθοδολογιών και μαθηματικών μοντέλων εκτίμησης της ανθρώπινης έκθεσης σε νευροτοξικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες συνδυάζοντας περιβαλλοντικές μετρήσεις, δεδομένα ανθρώπινης βιοπαρακολούθησης και χρήση προσωπικών αισθητήρων.
8. Δ. Σαρηγιάννης Ανάπτυξη «πράσινου» κεραμιδιού με τη χρήση νανοτεχνολογίας για την φωτοκαταλυτική διάσπαση ατμοσφαιρικών ρύπων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία. Τηλ. 2310.996158, Fax: 2310.996250,e-mail: info@cheng.auth.gr (link sends e-mail).

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν έως και την Πέμπτη 18η Απριλίου 2019, ώρα 13.00.

Σχετικός σύνδεσμος:
Θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Α.Π.Θ.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο