Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Προκήρυξη θέσεων υποψηφίων διδακτόρων στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίαση της Συνέλευσης με αριθμό 18/15-7-2019, αποφάσισε την προκήρυξη τριών θέσεων υποψηφίων διδακτόρων, σύμφωνα με τον Ν. 4485/2017 και τον εσωτερικό κανονισμό (ΦΕΚ 4542/18-10-2018 τ. Β΄) για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, στις εξής γνωστικές περιοχές:

1. Ανάπτυξη και χαρακτηρισμός καινοτόμων νανοσύνθετων πολυµερικών υλικών. 
Επιβλέπων: Επίκ. Καθηγητής Ι. Τσιβιντζέλης E-mail: tioannis@auth.gr

2. Μοντελοποίηση. Προσομοίωση και βελτιστοποίηση διεργασιών παραγωγής κεραμικών προϊόντων. 
Επιβλέπων: Καθηγητής Μ. Γεωργιάδης E-mail: mgeorg@auth.gr

3. Πειραματική μελέτη διεργασιών υδρογονοαποξυγόνωσης ενδιάμεσων προϊόντων της βιομάζας για παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας χημικών προϊόντων και καυσίμων. Σύνθεση καταλυτικών υλικών χαρακτηρισμός δομής, Πειραματική αξιολόγηση της απόδοσης των υλικών. Διερεύνηση των σταδίων του μηχανισμού. Ανάπτυξη κινητικού μοντέλου. Πειραματική διερεύνηση κατάλληλου τύπου αντιδραστήρα και λειτουργίας.
Επιβλέπουσα: Καθηγήτρια Α. Λεμονίδου E-mail: alemonidou@auth.gr

4. Μεταγραφωμική και επιγενετική ανάλυση σε όλο το εύρος του γονιδιώματος σε διαφορετικά μοντέλα ανθρώπινων ιστών και κυττάρων: Ταυτοποίηση Ενδοκρινικών Διαταρακτών που συμμετέχουν στην Παχυσαρκία και στην Μη Αλκοολική Λιπώδη Νόσο του Ήπατος (NAFLD).
Επιβλέπων: Καθηγητής Δ. Σαρηγιάννης E-mail: denis@eng.auth.gr

5. Ανάπτυξη «πράσινου» κεραμιδιού με τη χρήση νανοτεχνολογίας για την φωτοκαταλυτική διάσπαση ατμοσφαιρικών ρύπων. Μελέτη της θεωρίας, ανάπτυξη και μοντελοποίηση της πειραματικής διάταξης, τεχνο-οικονομική μελέτη και κλιμάκωση της τεχνολογίας σε προ- και βιομηχανική κλίμακα. Η έρευνα θα γίνει σε συνεργασία με τη βιομηχανία ΚΕΒΕ ΑΕ
Επιβλέπων: Καθηγητής Δ. Σαρηγιάννης E-mail: denis@eng.auth.gr

6. Μελέτη των μεταβολικών διαταραχών μετά από έκθεση σε ενδοκρινικοί διαταρράκτες με ανάλυση του μεταβολώματος και λιπιδώματος σε ανθρωπίνα δειγμάτα, και σε μοντέλα in vivo και in vitro.
Επιβλέπων: Καθηγητής Δ. Σαρηγιάννης E-mail: denis@eng.auth.gr

7. Ανάπτυξη μοντέλων βιολογίας συστημάτων με σκοπό τη μηχανιστική κατανόηση των επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία λόγω έκθεσης σε ενδοκρινικούς διαταράκτες, αναπτύσοντας ποσοτικά μονοπάτια δυσμενούς έκβασης (quantitative Adverse Outcome Pathways).
Επιβλέπων: Καθηγητής Δ. Σαρηγιάννης E-mail: denis@eng.auth.gr

8. Ταυτοποίηση των μοριακών υπογραφών Ενδοκρινικών Διαταρακτών και συσχέτιση τους με την Παχυσαρκία και την Μη Αλκοολική Λιπώδη Νόσο του Ήπατος (NAFLD): Μία ανάλυση Ολικής Αλληλούχισης Εξωνίων (WES) σε διαφορετικά μοντέλα zebrafish (Danio rerio).
Επιβλέπων: Καθηγητής Δ. Σαρηγιάννης E-mail: denis@eng.auth.gr

9. Ανάπτυξη ολοκληρωμένων μοντέλων έκθεσης σε χημικά στο περιβάλλον.
Επιβλέπων: Καθηγητής Δ. Σαρηγιάννης E-mail: denis@eng.auth.gr

 

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν έως και την Παρασκευή 26η Ιουλίου 2019, ώρα 13.00, στη Γραμματεία του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, αίτηση υποψηφιότητας (εντύπως ή ηλεκτρονικώς), συνοδευόμενη από όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ως ακολούθως:

1. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (στην αίτησή τους οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν έως και τρία αντικείμενα με σειρά προτίμησης (1, 2, 3)

2. Αντίγραφο πτυχίου / διπλώματος (με τον ακριβή βαθμό), μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης και λοιπών τίτλων σπουδών. Τίτλοι σπουδών από ιδρύματα της αλλοδαπής πρέπει να συνοδεύονται από βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ

3. Πιστοποιητικά αναλυτικής βαθμολογίας (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών)

4. Πιστοποιητικά επαρκούς γνώσης μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας (ιδιαίτερα Αγγλικής)

5. Συστατικές επιστολές (δύο τουλάχιστον), σε σφραγισμένους φακέλους

6. Βιογραφικό σημείωμα

7. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν σε προφορική συνέντευξη. Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από τη Συνέλευση του Τμήματος. Προϋποθέσεις, όροι, προθεσμίες, υποχρεώσεις κλπ αναφέρονται στον εσωτερικό κανονισμό διδακτορικών σπουδών του Τμήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία. Τηλ. 2310.996158, Fax: 2310.996250, e-mail: info@cheng.auth.gr.
 

Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Τμήματος
Βασίλειος Ζασπάλης
Καθηγητής Τμ. Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο