Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα Χημείας

Προκήρυξη:

Το Τµήµα Χηµείας του ΑΠΘ, για το εαρινό εξάµηνο 2018-2019, καλεί τους ενδιαφεροµένους για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής να υποβάλουν αίτηση στη Γραµµατεία του Τµήµατος  μέχρι 30/06/2019 και ώρες 12:00­-13:30.

∆ικαίωµα υποβολής αίτησης για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Τµήµα Χηµείας έχουν όσοι/ες πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

α) Είναι κάτοχοι ∆ιπλώµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών (∆.Μ.Σ.) ή Μεταπτυχιακού ∆ιπλώµατος Ειδίκευσης (Μ.∆.Ε.) και έχουν τίτλο βασικών σπουδών στη Χηµεία ή είναι κάτοχοι ∆.Μ.Σ. στη Χηµεία ή σε επιστήµες συναφείς προς τα γνωστικά αντικείµενα του Τµήµατος Χηµείας, ο οποίος χορηγείται από Ελληνικά Α.Ε.Ι. ή οµοταγή αναγνωρισµένα Ιδρύµατα της αλλοδαπής.

β) Είναι κάτοχοι ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών µεταπτυχιακού επιπέδου, σε επιστήµες συναφείς προς το γνωστικό αντικείµενο µιας των Ειδικεύσεων των Π.Μ.Σ. του Τµήµατος Χηµείας, που οργανώνεται σε Τµήµατα Α.Ε.Ι. και διαρκεί κατ’ ελάχιστον δέκα (10) υποχρεωτικά ακαδηµαϊκά εξάµηνα µε βάση τις προϋποθέσεις του άρ. 46 του ν. 4485/2017.

Η επιλογή των υποψηφίων και η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Τµήµα Χηµείας ΑΠΘ γίνεται µε βάσει όσα ορίζει ο Κανονισµός ∆ιδακτορικών Σπουδών του Τµήµατος (σχετικός σύνδεσµος https://www.chem.auth.gr/programmata-metaptychiakon/)

Οι ενδιαφερόµενοι υποβάλουν στη Γραµµατεία του Τµήµατος τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση (δίνεται από τη Γραµµατεία, διαθέσιµη και στην ιστοσελίδα).
  2. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθµολογίας Πτυχίου.
  3. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθµολογίας Μεταπτυχιακού Τίτλου.
  4. Αναλυτικό Βιογραφικό σηµείωµα.
  5. Προσχέδιο ∆ιδακτορικής ∆ιατριβής (1-2 σελίδες).
  6. Ελληνική και αγγλική µονοσέλιδη περίληψη της διατριβής µε τίτλο.
  7. Εισήγηση προτεινόµενου επιβλέποντος καθηγητή, όπου θα προτείνονται και τα άλλα δύο µέλη της τριµελούς συµβουλευτικής επιτροπής (σχετικό έντυπο στην ιστοσελίδα του Τµήµατος).
  8. Αποδεικτικό καλής γνώσης τουλάχιστον της Αγγλικής Γλώσσας.
  9. Ανάτυπα επιστηµονικών εργασιών ή άλλων επιστηµονικών δηµοσιεύσεων-ανακοινώσεων, εφόσον υπάρχουν.
  10. Βεβαιώσεις προϋπηρεσίας σε ερευνητική ή συναφή επαγγελµατική δραστηριότητα, εφόσον υπάρχει.
  11. Σε περίπτωση που το ∆ΜΣ ή Μ∆Ε έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή υποβάλλεται το έγγραφο της αναγνώρισης από τον ∆ΟΑΤΑΠ. Σηµειώνεται ότι οι υποψήφιοι που έχουν ∆ΜΣ ή Μ∆Ε της αλλοδαπής, µη αναγνωρισµένο από ∆ΟΑΤΑΠ, θα πρέπει να προσκοµίσουν µαζί µε τα παραπάνω δικαιολογητικά και βεβαίωση κατάθεσης των δικαιολογητικών τους στο ∆ΟΑΤΑΠ. Στη συνέχεια εντός εξαµήνου από την ηµεροµηνία έναρξης της εκπόνησης της διδακτορικής τους διατριβής θα πρέπει να προσκοµίσουν και την αναγνώριση του τίτλου τους.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αυτοπροσώπως ή µε εξουσιοδοτηµένο εκπρόσωπο ή/και ταχυδροµικώς.

Έντυπο αίτησης για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο