Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Χρηματοδοτούμενη θέση για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο Τμήμα Χημείας

Προκήρυξη:

Στα πλαίσια υλοποίησης χρηματοδοτούμενου ερευνητικού έργου με θέμα «Synthetic and Biological Studies of the Antibacterial Antitumour Natural Product Oleamycin A and Structural Analogues», ανακοινώνεται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μια θέση Υποψηφίου Διδάκτορα με θέμα «Σύνθεση και βιολογική μελέτη του αντιβακτηριακού και αντικαρκινικού μακροκυκλικού φυσικού προϊόντος Ολεαμυκίνη Α και δομικών αναλόγων του». 

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, στα πλαίσια της 1ης Προκήρυξης ερευνητικών έργων ΕΛΙΔΕΚ για την ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/τριών. Η ερευνητική πρόταση επελέγη έπειτα από μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδικασία (ποσοστό χρηματοδοτούμενων προτάσεων <10%) και αφορά συνεργασία του μεταδιδάκτορα Δρ. Μιχαήλ Τσάκου, ο οποίος θα συντονίσει την υλοποίηση του έργου, της ερευνητικής ομάδας του Αναπληρωτή Καθηγητή Δημητρίου Γεωργιάδη από το Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου θα πραγματοποιηθεί και η διδακτορική διατριβή, και της ερευνητικής ομάδας του Δρ. Ευστράτιου Στρατίκου από το ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», όπου θα πραγματοποιηθούν οι βιολογικές μελέτες.

Ο υποψήφιος  θα πρέπει να είναι κάτοχος (ή να αναμένεται η ολοκλήρωση έως τις αρχές Ιουλίου 2018) Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Οργανική Χημεία. Επίσης, απαιτείται άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας.

Λόγω της άμεσης έναρξης του έργου, οι υποψήφιοι παρακαλούνται για τις άμεσες ενέργειές τους. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τον Δρ Δημήτριο Γεωργιάδη: dgeorgia@chem.uoa.gr, τηλ: 210 7274903.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο