Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Θέσεις υποψηφίων διδακτόρων στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης 61/03.10.2018 δημοσιεύει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέσεις Υποψηφίων Διδακτόρων στα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα:

1 ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
2 ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
3 ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
4 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ
5 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
6 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος δικαίωμα υποβολής αίτησης για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής έχουν όσοι πληρούν τουλάχιστον τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Α. Πτυχίο Ελληνικού ΑΕΙ ή ομοταγούς Πανεπιστημίου της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ. Ο ελάχιστος αποδεκτός βαθμός πτυχίου προκειμένου ο υποψήφιος να μπορεί να γίνει δεκτός είναι 6,5.

Β. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ελληνικού ΑΕΙ ή ομοταγούς Πανεπιστημίου της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ, σε γνωστικό αντικείμενο αντίστοιχο με ένα τουλάχιστον από τα γνωστικά αντικείμενα της προκήρυξης του Τμήματος.

Γ. Επάρκεια Αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον επιπέδου Β2.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν από κάθε υποψήφιο/α ως προϋπόθεση εξέτασης της υποψηφιότητάς του/της είναι τα ακόλουθα:

1. Αίτηση σύμφωνη με το Υπόδειγμα του Παραρτήματος 4 του Κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος (ΦΕΚ 499/τΒ’/16.02.2018). Στην αίτηση αναγράφεται ο προτεινόμενος τίτλος, η προτεινόμενη γλώσσα εκπόνησης, η οποία μπορεί να είναι η ελληνική ή η αγγλική, καθώς και ο προτεινόμενος ως επιβλέπων της Διδακτορικής Διατριβής, ο οποίος α) ανήκει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, β) έχει δικαίωμα επίβλεψης Διδακτορικής Διατριβής, και γ) είναι του ιδίου ή συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

2. Αντίγραφο πτυχίου και αναλυτική βαθμολογία και κατά περίπτωση, έγγραφη βεβαίωση ισοτιμίας ΔΟΑΤΑΠ για τίτλους σπουδών από ιδρύματα του εξωτερικού.

3. Αντίγραφο Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και αναλυτική βαθμολογία, καθώς και, κατά περίπτωση, έγγραφη βεβαίωση ισοτιμίας ΔΟΑΤΑΠ για τίτλους σπουδών προερχόμενους από ιδρύματα του εξωτερικού.

4. Προσχέδιο διδακτορικής διατριβής/ ερευνητικής πρότασης. Αυτό συντάσσεται σύμφωνα με το Παράρτημα 6 του Κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος (ΦΕΚ 499/τΒ’/16.02.2018) και περιλαμβάνει:

α) τον τίτλο της Διδακτορικής Διατριβής,

β) την εισαγωγή (μέχρι 300 λέξεις), όπου περιγράφεται ποιο είναι το επιστημονικό υπόβαθρο της έρευνας και η σημαντικότητα της,

γ) μία σύντομη ανασκόπηση της σχετικής με την προτεινόμενη έρευνα βιβλιογραφίας (μέχρι 400 λέξεις),

δ) τον στόχο της Διατριβής (μέχρι 100 λέξεις)

ε) μία παρουσίαση της μεθοδολογίας (μέχρι 400 λέξεις) στην οποία περιγράφεται ο γενικότερος σχεδιασμός της έρευνας,

στ) το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διατριβής,

ζ) τις βιβλιογραφικές αναφορές, η) το γνωστικό αντικείμενο της προκήρυξης του Τμήματος στο οποίο εντάσσεται

5. Πιστοποιητικό γνώσης ξένης γλώσσας.

6. Δήλωση γνώσης άλλης ξένης γλώσσας.

7. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα.

8. Πιστοποιητικά δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, ανακοινώσεων σε συνέδρια και συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα (αν υπάρχουν).

9. Δύο συστατικές επιστολές.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 31η Οκτωβρίου 2018.

Οι αιτήσεις καθώς και το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ., Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, 69100, Κομοτηνή, Τηλ. 25310 39824-6, E-mail.: secr@econ.duth.gr


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο