Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πέντε (5) θέσεις υποψήφιων διδακτόρων στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 1998-1999 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στο γνωστικό αντικείμενο ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ που οδηγεί στην απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης και διδακτορικού τίτλου σπουδών.

 

Απόκτηση διδακτορικού τίτλου σπουδών: Γίνονται δεκτοί κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης του ΠΜΣ «Βιολογία της Άσκησης» του Πανεπιστημίου Αθηνών ή ισότιμων και αντίστοιχων προγραμμάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής διετούς φοίτησης, που έχουν εκπονήσει μεταπτυχιακή διατριβή. Επίσης, γίνονται δεκτοί κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής μονοετούς φοίτησης που έχουν εκπονήσει μεταπτυχιακή διατριβή, στην περίπτωση όμως αυτή όσοι κριθούν επιλέξιμοι, υποχρεούνται να πληρώσουν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο ΠΜΣ «Βιολογία της Άσκησης» για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Οι επιμέρους επιστημονικοί κλάδοι στους οποίους θα μπορούσαν να εκπαιδευθούν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα για απόκτηση διδακτορικού διπλώματος είναι:

 

α) Κατεύθυνση: Αθλητική Βιομηχανική, Κινησιολογία και Εργονομία (2 θέσεις) και

β) Κατεύθυνση: Εργοφυσιολογία, Διατροφή-Άσκηση και Ποιότητα Ζωής (3 θέσεις).

 

Σημειώνεται δε ότι οι προαναφερόμενοι επιστημονικοί κλάδοι θα κάνουν δεκτούς καθ’ υπέρβαση υποψηφίους, που πληρούν τις προϋποθέσεις και είναι υπότροφοι του ΙΚΥ.

Για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος απαιτούνται:

α) επιτυχής εξέταση σε υποχρεωτικά μαθήματα,

β) ερευνητική δραστηριότητα σε Πανεπιστήμιο της αλλοδαπής διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών,

γ) δύο τουλάχιστον πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά αναγνωρισμένου κύρους,

δ) προσφορά εκπαιδευτικού εργαστηριακού έργου διάρκειας τουλάχιστον ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου και

ε) συγγραφή πρωτότυπης διδακτορικής διατριβής.

Προϋπόθεση για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής είναι η επιτυχία του υποψηφίου σε γραπτές εξετάσεις προκειμένου να αναγορευτεί σε υποψήφιο διδάκτορα. Η διάρκεια σπουδών για την απόκτηση του Διδακτορικού Διπλώματος είναι τουλάχιστον τριετής.

Η αξιολόγηση και τελική επιλογή των υποψηφίων για απόκτηση διδακτορικού διπλώματος θα γίνει από τη Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος με συνεκτίμηση των εξής κριτηρίων:

α) γενικός βαθμός μαθημάτων μεταπτυχιακού διπλώματος,

β) ειδικός βαθμός μαθημάτων σχετικών μετο γνωστικό αντικείμενο στο οποίο θα εκπονηθεί η διδακτορική διατριβή,

γ) συνέντευξη–συστατικές επιστολές,

δ) μεταπτυχιακή διατριβή,

ε) δημοσιεύσεις και

στ) ανακοινώσεις σε συνέδρια.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι πτυχιούχοι ή τελειόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ (για απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης) ή κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (για απόκτηση διδακτορικού τίτλου σπουδών) να υποβάλλουν:

  1. Αίτηση από τις 4/9/2017 έως τις 8/9/2017 (ώρες 10:00-14:00). Το ειδικό έντυπο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθευτούν από τη Γραμματεία του ΠΜΣ ή από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.phed.uoa.gr/metaptyxiakes-spoydes/biologia-ths-askhshs/eisagwgikes-e3etaseis.html 
  2. Αντίγραφο τίτλων σπουδών.
  3. Βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ για όσους προέρχονται από Πανεπιστήμια της αλλοδαπής.
  4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών μαθημάτων.
  5. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας μεταπτυχιακών μαθημάτων (για διδακτορικό τίτλο σπουδών).
  6. Βιογραφικό σημείωμα με στοιχεία ερευνητικής δραστηριότητας και επαγγελματικής εμπειρίας.
  7. Γραπτό υπόμνημα.
  8. Τεκμηρίωση πολύ καλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας (άρθρο 1, ΠΔ 146/2007, παράρτ. Γ’).
  9. Τεκμηρίωση γνώσης προγραμμάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή (άρθρο 1, ΠΔ 146/2007, παράρτ.Δ’). Οι υποψήφιοι που δεν έχουν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία θα εξεταστούν από ειδική επιτροπή.
  10. Δύο συστατικές επιστολές. (Οι υποψήφιοι για απόκτηση διδακτορικού τίτλου σπουδών πρέπει να προσκομίσουν τη μία συστατική επιστολή από τον επιβλέποντα καθηγητή της εκπονηθείσας μεταπτυχιακής διατριβής).
  11. Πτυχιακή εργασία.
  12. Μεταπτυχιακή διατριβή (για διδακτορικό τίτλο σπουδών).
  13. Δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις.
  14. Πιστοποιητικό υπηρεσίας (για τους δημοσίους υπαλλήλους).
  15. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.

Οι γραπτές εξετάσεις θα γίνουν στις 12 Σεπτεμβρίου 2017, η συνέντευξη στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2017 και η εξέταση στη γνώση προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών (όπου δεν υπάρχει τεκμηρίωση) στις 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Το Πρόγραμμα προκηρύσσεται για δέκατη όγδοη συνεχή χρονιά και αρχίζει την 16η Οκτωβρίου 2017.

Η εξεταστέα ύλη διατίθεται από τη Γραμματεία του ΠΜΣ, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες (Γραμματέας Ξένια Κωλονιάρη, email: xkoloniari@uoa.gr).


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο