Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δώδεκα (12) θέσεις υποψήφιων διδακτόρων στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ

Προκήρυξη:

Η Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. (συνεδρία αρ. 204/25-5-2017) αποφάσισε την προκήρυξη 12 θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών στο Β΄ κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών) για το πανεπιστημιακό έτος 2017-2018 ως εξής: 

Διδακτορικό Δίπλωμα ενιαίο και ανεξάρτητο από την ειδίκευση: Θέσεις: 12

Για την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής (Β΄ Κύκλος Σπουδών Ειδίκευσης) απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή Μεταπτυχιακού Διπλώματος και η υποβολή υπομνήματος σχετικού με το θέμα της διδακτορικής διατριβής καθώς και πρότασης για επιβλέποντα που θα εγκριθεί από την επιτροπή μεταπτυχιακών σπουδών. Θα γίνουν επίσης δεκτοί/ές (και στους δύο Κύκλους) ως υπεράριθμοι: ένας (1) υπότροφος του Ι.Κ.Υ. (υποτροφίες εσωτερικού) και ένας (1) αλλοδαπός υπότροφος του Ελληνικού κράτους.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να υποβάλουν στη Γραμματεία του Τμήματος Φιλολογίας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αίτηση υποψηφιότητας στην οποία αναφέρεται το γνωστικό αντικείμενο της διατριβής, το προτεινόμενο επιβλέπον μέλος ΔΕΠ με ενυπόγραφη συναίνεση, καθώς και οι δύο (2) ξένες γλώσσες στις οποίες επιθυμούν να εξεταστούν.

2. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα. 3. Ερευνητική πρόταση 3-5 σελίδων (οριοθέτηση της θεματικής περιοχής της Δ.Δ., προβληματική και σχετική βιβλιογραφία).

4. Αντίγραφο Μ.Δ.Ε. (ελάχιστος βαθμός επτά και πέντε δέκατα [7,5]) και αναγνώριση από Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. σε περίπτωση που το Μ.Δ.Ε. χορηγήθηκε από ομοταγές ίδρυμα του εξωτερικού.

5. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης).

6. Αποδεικτικά για τυχόν ερευνητική και/ή συγγραφική δραστηριότητα.

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών:  10-30 Σεπτεμβρίου 2017

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος Φιλολογίας (τηλ. 2310 – 995246/995260 και info@lit.auth.gr).


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο