Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Διδακτορική Διατριβή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Προκήρυξη:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Π.Μ.Σ.)

ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ (Δ.Δ.)

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ (Δ.Π.Θ.)

ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2017-2018 

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜ&ΜΥ) της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου σύμφωνα με τον Κανονισμό Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, καλεί 

(α) κατόχους ΜΔΕ σε αντικείμενο συναφές με την επιστήμη του ΗΜ&ΜΥ που είναι Διπλωματούχοι Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αντίστοιχων αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, Πτυχιούχοι Σχολών Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αντίστοιχων αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής και 

(β) Διπλωματούχους Τμημάτων ΗΜ&ΜΥ Πολυτεχνικών Σχολών των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αντίστοιχων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 9 παρ. 1β του Ν.3685/2008 (όπως αναλυτικά περιγράφεταιπαρακάτω) 

που ενδιαφέρονται να εισαχθούν για απόκτηση τίτλου Διδακτορικού Διπλώματος (Δ.Δ.) να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις υποψηφιότητας μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2017. 

Για την απόκτηση του διδακτορικού διπλώματος απαιτείται επιτυχής εκπλήρωση των υποχρεώσεων σε μαθήματα καθώς και η εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τον Εσωτερικό Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών για την απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος. 

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει είτε να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά αυτοπροσώπως στη Γραμματεία του Τμήματος είτε να τα αποστείλουν με εταιρία ταχυμεταφορών στη Γραμματεία του Τμήματος (σφραγίδα αποστολής έως 18-9-2017)

  1. Αίτηση υποψηφιότητας (διατίθεται από τη Γραμματεία του ΠΜΣ / εκτυπώσιμη και από την ιστοσελίδα του Τμήματος).
  2. Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα. 
  3. Αντίγραφο Διπλώματος ή Πτυχίου.

Τελειόφοιτοι μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα αλλά γίνονται δεκτοί μόνο εφόσον προσκομίσουν « Βεβαίωση Περάτωσης Σπουδών» πριν τη συνεδρίαση της ΓΣΕΣ που επικυρώνει τον κατάλογο των εισακτέων. 

Βεβαίωση αναγνώρισης ισοτιμίας Διπλώματος ή Πτυχίου από το ΔΟΑΤΑΠ για τους κατόχους τίτλων σπουδών πανεπιστημίων της αλλοδαπής. 

  1. Αντίγραφο Αναλυτικής Βαθμολογίας προπτυχιακών μαθημάτων όλων των ετών.
  2. Για τους υποψηφίους που είναι κάτοχοι ΜΔΕ ή Master: 
  • Αντίγραφο του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης. Ο βαθμός δεν μπορεί να είναι μικρότερος του οκτώ και μισό (8,5) ή ισοδύναμο. Εναλλακτικά ο υποψήφιος πρέπει να βρίσκεται τεκμηριωμένα στο άνω του 50% της σειράς βαθμού ΜΔΕ του κύκλου ΠΜΣ από τον οποίο αποφοίτησε 
  • Αντίγραφο Αναλυτικής Βαθμολογίας των μεταπτυχιακών μαθημάτων.
  • Βεβαίωση αναγνώρισης ισοτιμίας διπλώματος Master με το ΜΔΕ από το ΔΟΑΤΑΠ για τους κατόχους τίτλων σπουδών ΠΜΣ της αλλοδαπής 
  1. Αντίγραφα βεβαιώσεων τυχόν επαγγελματικής εμπειρίας σε επιστημονική περιοχή συναφή προς το αντικείμενο του Π.Μ.Σ. 
  2. Αποδεικτικα στοιχεία τυχόν ερευνητικής δραστηριότητας ή/και αντίγραφα ερευνητικών εργασιών. 
  3. Αντίγραφα πιστοποιητικών γνώσης μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας (Αγγλικής, Γαλλικής ή Γερμανικής) για τους ημεδαπούς, επιπλέον δε της Ελληνικής για τους αλλοδαπούς (εάν υπάρχουν).
  4. Πρόσφατες συστατικές επιστολές (τουλάχιστον δύο) 
  5. Αντίγραφα τυχόν αναγνωρισμένων πρόσθετων μεταπτυχιακών τίτλων (ΜΔΕ ή/και ΔΔ).
  6. Δήλωση του Ν.1599/1986 όπου θα αναγράφεται: «ότι δεν είμαι εγγεγραμμένος σε ΠΜΣ άλλου Τμήματος» για όσους γίνουν δεκτοί 
  7. Σύντομη έκθεση επιστημονικών και επαγγελματικών ενδιαφερόντων, στην οποία να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους οι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για διδακτορικές σπουδές γενικά και ειδικότερα στο αντικείμενο του Π.Μ.Σ. 
  8. Κάθε άλλο στοιχείο που κατά τη γνώμη των υποψηφίων θα συμβάλει στην πληρέστερη αξιολόγησή τους. 

Επισημαίνονται τα εξής:

Σύμφωνα με το Ν.3685/2008 άρθρο 9, παρ. 1β, είναι δυνατή η επιλογή «ως εξαιρετική περίπτωση» ενός υποψηφίου που δεν είναι κάτοχος ΜΔΕ αλλά είναι διπλωματούχος του Τμήματος ΗΜΜΥ του ΔΠΘ ή αντίστοιχου Τμήματος στις εξής περιπτώσεις: 

  1. Ο υποψήφιος να έχει βαθμό διπλώματος μεγαλύτερο του οκτώ (8,0).
  2. Ο υποψήφιος να έχει βαθμό διπλώματος μεγαλύτερο του επτά (7,0) και να έχει δημοσιευμένο έργο. 
  3. Ο υποψήφιος να έχει βαθμό διπλώματος μεγαλύτερο του επτά (7,0) και να έχει εκπονήσει τη διπλωματική του εργασία σε συναφές αντικείμενο με την ερευνητική περιοχή της υπό προκήρυξη ΔΔ 

Οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι Μ.Δ.Ε. απαλλάσσονται από την εξέταση στην ξένη γλώσσα όμως οι αλλοδαποί καλούνται να εξετασθούν στην Ελληνική εάν δεν έχουν προσκομίσει σχετική βεβαίωση απαλλαγής. Επίσης απαλλάσσονται της εξέτασης όσοι υποψήφιοι είναι κάτοχοι Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας επιπέδου Γ1 ή πιστοποιητικού αντίστοιχου επιπέδου προς αυτό καθώς και οι πτυχιούχοι ομοταγών ΑΕΙ της αλλοδαπής στα οποία η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται στην Αγγλική, Γαλλική ή Γερμανική γλώσσα. 

Οι υποψήφιοι που δεν διαθέτουν απαλλαγή από την εξέταση της ξένης γλώσσας, θα εξετασθούν γραπτώς στην ξένη γλώσσα (Αγγλική ή Γαλλική ή Γερμανική), επί πλέον δε οι αλλοδαποί και στην Ελληνική, που θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου 2017. 

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν έχουν απαλλαγή από την ξένη γλώσσα και δεν προσέλθουν στην καθορισμένη ημερομηνία για την εξέταση αυτής, αποκλείονται από την περαιτέρω διαδικασία επιλογής. 

Τέλος, οι υποψήφιοι που καλύπτουν και τις προϋποθέσεις της γλώσσας (Μ.Δ.Ε., πιστοποιητικό ή επιτυχείς εξετάσεις) θα προσέλθουν για συνέντευξη ενώπιον της Επιτροπής Επιλογής Εισακτέων στις 5 Οκτωβρίου 2017. 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Ταχ. Διεύθυνση:

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Πολυτεχνική Σχολή

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Κτίριο Α', Πανεπιστημιούπολη Ξάνθης-Κιμμέρια

67100 Ξάνθη

 

Τηλέφωνα: 2541079016, 2541079017

FAX: 2541079015

Ιστοσελίδα: http://www.ee.duth.gr

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: info@ee.duth.gr, info-pms@ee.duth.gr


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο