Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου: Δεκαπέντε (15) θέσεις εκπόνησης διδακτορικής διατριβής σε συνεπίβλεψη με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Προκήρυξη:

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, δεκαπέντε (15) θέσεις για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε συνεπίβλεψη με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Το Διδακτορικό Πρόγραμμα σε Συνεπίβλεψη είναι πλήρως αναγνωρισμένο από τις Ελληνικές και τις Κυπριακές αρχές. Τη διοικητική και οργανωτική ευθύνη της εκπόνησης των διδακτορικών διατριβών έχει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Η διαδικασία εκπόνησης των διδακτορικών διατριβών πραγματοποιείται με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι ανοικτή για υποψήφιους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Τρίτες Χώρες στις παρακάτω γνωστικές ενότητες:

  1. Διοίκηση Επιχειρήσεων,
  2. Τραπεζική, Λογιστική και Χρηματοοικονομικά,
  3. Δημόσια Διοίκηση,
  4. Οικονομική Επιστήμη,
  5. Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία και Διακυβέρνηση,
  6. Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις,
  7. Επιστήμες της Πληροφορικής  

Η πρόσβαση στο Διδακτορικό Πρόγραμμα σε Συνεπίβλεψη είναι ανοικτή ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, τη θρησκεία, την εθνικότητα, τη σεξουαλική προτίμηση, τον πολιτικό προσανατολισμό ή την αναπηρία, σε όλους τους υποψηφίους που κατέχουν μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν, θα αναπτύξουν την έρευνά τους υπό την εποπτεία υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκών από το Πανεπιστήμιο της Νεάπολις Πάφου (Κύπρος), το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Ελλάδα), καθώς και άλλα αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Ύστερα από την επιτυχή υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής χορηγείται είτε ενιαίο διδακτορικό δίπλωμα, στο οποίο γίνεται μνεία των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων ή χωριστό διδακτορικό δίπλωμα για τους υποψηφίους κάθε χώρας. Στον απονεμόμενο τίτλο θα γίνεται μνεία του καθεστώτος εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής με συνεπίβλεψη, του τίτλου της διατριβής, της ημερομηνίας υποστήριξης και του βαθμού αξιολόγησης της.

Οι υποψήφιοι, μαζί με την ηλεκτρονική αίτησή τους, πρέπει επιπλέον να υποβάλουν τα ακόλουθα έγγραφα σε μορφή PDF:

  1. Ερευνητική πρόταση για διδακτορική διατριβή όπως περιγράφεται στο άρθρο 2 του Οδηγού Εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής σε Συνεπίβλεψη.
  2. Αντίγραφο ταυτότητας (οι πολίτες χωρών που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει κατά προτίμηση να επισυνάπτουν αντίγραφο έγκυρου διαβατηρίου, συμπεριλαμβανομένων των σελίδων που φέρουν φωτογραφία, προσωπικά στοιχεία, τον αριθμό διαβατηρίου και τον τόπο και την ημερομηνία έκδοσης).
  3. Δύο συστατικές επιστολές
  4. Βιογραφικό σημείωμα. Τύπος βιογραφικού σημειώματος διατίθεται στον ακόλουθο δικτυακό τόπο: http://europass.cedefop.europa.eu/europass/home/hornav/Downloads/Europa ssCV/CVTemplate.csp  
  5. Αντίγραφα πτυχίων των προπτυχιακών και των μεταπτυχιακών σπουδών.
  6. Αναλυτική βαθμολογία μεταπτυχιακών σπουδών.
  7. Απόδειξη επάρκειας στην αγγλική γλώσσα (I.E.L.T.S 5 και άνω, TOEFL 513 και άνω).
  8. Αντίγραφο επιστημονικών δημοσιεύσεων ή συμμετοχών σε επιστημονικά συνέδρια (εφόσον υπάρχουν).
  9. Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος 500 λέξεων.  

Όλα τα συνημμένα έγγραφα θα πρέπει να είναι στα αγγλικά ή στα ελληνικά. Όλα τα έγγραφα σε άλλες γλώσσες θα πρέπει να συνοδεύονται, υπό την ευθύνη του υποψηφίου, με μετάφραση στα ελληνικά ή στα αγγλικά.

Όλες οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν έως τις 30/08/2017 ηλεκτρονικά. Την ηλεκτρονική αίτηση μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Οι αιτήσεις που υποβάλλονται με οποιοδήποτε άλλο τρόπο αποκλείονται από τη διαδικασία. Η αίτηση η οποία δεν περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες θα αποκλειστεί από την διαδικασία αξιολόγησης.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην πρόταση για Διδακτορική Διατριβή καθώς αυτή αποτελεί εκ των πλέον σημαντικών κριτηρίων αξιολόγησης του υποψηφίου. Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να υποδεικνύουν μία (1) γνωστική ενότητα από αυτές που αναφέρονται στο έντυπο της αίτησης.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων εισδοχής θα διεξαχθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης που αποτελείται από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος Εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής σε Συνεπίβλεψη καθώς επίσης και από μέλη ΔΕΠ με ειδίκευση στην υποδεικνυόμενη από τον υποψήφιο γνωστική ενότητα.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα λάβει υπόψη της εκτός από την ποιότητα της ερευνητικής πρότασης και την επιστημονική ωριμότητα αυτής και τα ακόλουθα: βαθμολογία πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων, άλλα πτυχία που έχουν απονεμηθεί, επιστημονικές δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε συνέδρια, βραβεία, διακρίσεις και αναγνωρίσεις. Θα αξιολογηθούν επίσης και οι συστατικές επιστολές.

Οι υποψήφιοι που γίνονται δεκτοί στο Πρόγραμμα Εκπόνησης Διδακτορικών Διατριβών σε Συνεπίβλεψη θα πρέπει να αποστείλουν επιστολή αποδοχής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός 15 ημερών από την κοινοποίηση της προσφοράς. Αποδεχόμενοι την προσφορά, οι υποψήφιοι αναγνωρίζουν ότι συμμορφώνονται πλήρως με τους κανόνες που καθορίζονται στα επίσημα έγγραφα που διέπουν αυτό το πρόγραμμα.

Οι υποψήφιοι που εγγράφονται στο διδακτορικό πρόγραμμα δεν μπορούν να εγγραφούν ταυτόχρονα σε άλλο προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο