Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δέκα (10) θέσεις υποψήφιων διδακτόρων στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών

Προκήρυξη:

Γίνονται δεκτοί κάτοχοι Μεταπτυχιακού Διπλώματος του ΠΜΣ «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός» του Πανεπιστημίου Αθηνών ή ισότιμων και αντίστοιχων προγραμμάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής με ισοτιμία πτυχίου από ΔΟΑΤΑΠ: α) διετούς φοίτησης με μεταπτυχιακή διατριβή (εάν δεν υπάρχει μεταπτυχιακή διατριβή θα πρέπει να εκπονηθεί ερευνητική εργασία), β) μονοετούς φοίτησης με μεταπτυχιακή διατριβή, οι οποίοι, προκειμένου να συμπληρώσουν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις για συνέχιση των σπουδών τους στο διδακτορικό, θα παρακολουθήσουν συμπληρωματικά μαθήματα. Σε περίπτωση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών μονοετούς φοίτησης χωρίς μεταπτυχιακή διατριβή παρακολουθούνται συμπληρωματικά μαθήματα και εκπονείται ερευνητική εργασία (ή ο υποψήφιος μπορεί να ενταχθεί στον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών). 

ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ & ΘΕΣΕΙΣ. Οι επιμέρους κατευθύνσεις ειδίκευσης και οι αντίστοιχες θέσεις στις οποίες θα γίνουν δεκτοί φοιτητές είναι οι εξής: Μεθοδολογία Αθλητικής Έρευνας (1 θέση), Αθλητική Ψυχολογία (1 θέση), Αθλητικό Δίκαιο (1 θέση), Σπουδές στον Χορό (1 θέση), Προπονητική Κλασικού Αθλητισμού (5 θέσεις), Προπονητική Υγρού Στίβου (1 θέση). 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. Η αξιολόγηση και τελική επιλογή των υποψηφίων για εισαγωγή στον Διδακτορικό κύκλο σπουδών θα γίνει μετά από συνεκτίμηση των εξής κριτηρίων:

α) βαθμός μεταπτυχιακού διπλώματος (βαρύτητα έως 20/100),

β) αριθμός μαθημάτων μεταπτυχιακού διπλώματος (βαρύτητα έως 10/100),

γ) μεταπτυχιακή διατριβή (βαρύτητα έως 10/100),

δ) συστατικές επιστολές (βαρύτητα έως 5/100),

ε) συνέντευξη (βαρύτητα έως 15/100),

στ) πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας (βαρύτητα έως 10/100),

ζ) δημοσιεύσεις (βαρύτητα έως 20/100),

η) άλλο πτυχίο (βαρύτητα έως 10/100),

θ) πιστοποιημένη γνώση λογισμικών στατιστικής επεξεργασίας SPSS, SAS, NVIVO (βαθμολογείται μέχρι 5 επιπλέον μόρια). 

ΣΠΟΥΔΕΣ. Για την απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος απαιτούνται: α) παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε υποχρεωτικά μαθήματα, β) δύο τουλάχιστον πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά αναγνωρισμένου κύρους, γ) προσφορά εκπαιδευτικού και εργαστηριακού έργου διάρκειας δύο ακαδημαϊκών εξαμήνων, δ) παρουσίαση δύο διδακτορικών σεμιναρίων και ε) εκπόνηση πρωτότυπης διδακτορικής διατριβής. Προϋπόθεση για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής είναι η επιτυχία του υποψηφίου σε γραπτές εξετάσεις «εφ’ όλης της ύλης» προκειμένου να αναγορευτεί σε υποψήφιο διδάκτορα. Η διάρκεια σπουδών για την απόκτηση του Διδακτορικού Διπλώματος είναι τριετής. Οι σχετικές προϋποθέσεις και διαδικασίες περιγράφονται αναλυτικά στον Οδηγό Σπουδών του Προγράμματος. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αντίγραφα των ακόλουθων: 

  1. Αίτηση σε ειδικό έντυπο (http://www.phed.uoa.gr/metaptyxiakes-spoydes/fysiki-agwgia8lhtismos/diadikasia-eisagwgis-sto-pms.html). 
  2. Αντίγραφα τίτλων σπουδών. 
  3. Βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ για όσους προέρχονται από Πανεπιστήμια της αλλοδαπής.  
  4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών μαθημάτων (για Μεταπτυχιακό Δίπλωμα)
  5. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας μεταπτυχιακών μαθημάτων (για Διδακτορικό Δίπλωμα)
  6. Βιογραφικό σημείωμα με στοιχεία ερευνητικής δραστηριότητας και επαγγελματικής εμπειρίας. 
  7. Πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας (άρθρο 1, ΠΔ 146/2007, παράρτημα Γ’). 
  8. Δύο συστατικές επιστολές. (Οι υποψήφιοι για απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος πρέπει να προσκομίσουν συστατικές επιστολές από μέλη ΔΕΠ και οι υποψήφιοι για απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος πρέπει να προσκομίσουν τη μία συστατική επιστολή από τον καθηγητή που είχε την επίβλεψη της μεταπτυχιακής διατριβής). 
  9. Πτυχιακή εργασία (αν υπάρχει) επικυρωμένη από το Τμήμα προέλευσης (για Μεταπτυχιακό Δίπλωμα)
  10. Μεταπτυχιακή διατριβή (για Διδακτορικό Δίπλωμα) επικυρωμένη από το Τμήμα προέλευσης
  11. Δημοσιεύσεις (αν υπάρχουν). 
  12. Υπόμνημα στόχων, έρευνας και σπουδών (1 σελίδα). 
  13. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας. 
  14. Πιστοποιητικό γνώσης λογισμικών στατιστικής επεξεργασίας SPSS, ή SAS, ή NVIVO. 

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η φοίτηση θα ξεκινήσει το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018. Για την επιλογή τους οι υποψήφιοι πρέπει να συγκεντρώσουν ≥55/100 μόρια. Δεν θα αξιολογηθούν υποψηφιότητες για εισαγωγή στο πρόγραμμα του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης που δεν πληρούν τις δύο βασικές προϋποθέσεις: βαθμός πτυχίου ≥7,0 και πιστοποίηση Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Β2. Όσον αφορά στην πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας, το επίπεδο Β2, θεωρείται προϋπόθεση, δεν μοριοδοτείται, ενώ η πιστοποίηση σε επίπεδο Γ1 μοριοδοτείται με 5 μόρια και σε επίπεδο Γ2 με 10 μόρια.

Υποβολή αιτήσεων: Δευτέρα 28/8/2017 ως Δευτέρα 4/9/2017, ώρες 10:00-14:00, στη Γραμματεία της Σχολής. Τα δικαιολογητικά και η αίτηση προσκομίζονται σε φάκελο που αναγράφει το ονοματεπώνυμο του υποψήφιου.

Συνεντεύξεις: Οι ακριβείς ημέρες/ώρες -ανά κατεύθυνση- θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

E-mail γραμματείας: pmsphed@phed.uoa.gr (Γραμματέας Ξένια Κολωνιάρη)

Iστοσελίδα (διαδικασία εισαγωγής στο ΠΜΣ): http://www.phed.uoa.gr/metaptyxiakesspoydes/fysiki-agwgi-a8lhtismos/diadikasia-eisagwgis-sto-pms.html

Οδηγός Σπουδών: http://www.phed.uoa.gr/metaptyxiakes-spoydes/fysiki-agwgi-a8lhtismos/odhgosspoydon.html__


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο