Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δέκα (10) θέσεις εκπόνησης διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

Προκήρυξη:

Το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών θα δεχθεί υποψήφιους/ες στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος (ΔΔ) στις κατευθύνσεις Γλωσσικών και Γλωσσολογικών Σπουδών και Λογοτεχνίας και Πολιτισμού Αγγλόφωνων Λαών.

Έναρξη προγράμματος για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18

Οκτώβριος 2017

Αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18

Ο αριθμός εισακτέων ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε πέντε (5) για κάθε κατεύθυνση.  

Προϋποθέσεις για υποψηφιότητα στο πρόγραμμα

Για την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής (Δ.Δ.) και στις δύο κατευθύνσεις δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν κάτοχοι Μ.Δ.Ε. [3685/2008, άρθρο 9, 1β], από πανεπιστήμια της ημεδαπής ή από ομοταγή της αλλοδαπής, οπότε απαιτείται σχετική αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ, στις Κατευθύνσεις Γλωσσικών και Γλωσσολογικών Σπουδών και Λογοτεχνίας και Πολιτισμού Αγγλόφωνων Λαών. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που προβλέπονται από τον Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών και μετά από αιτιολογημένη απόφαση της ΓΣΕΣ μπορεί να γίνει δεκτός ως Υποψήφιος Διδάκτορας και μη κάτοχος Μ.Δ.Ε.  

Υποβολή δικαιολογητικών

Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18, τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ή αποστέλλονται ταχυδρομικά (συστημένα) στη Γραμματεία του Τμήματος (ταχυδρ. δ/νση: Γραμματεία του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, γραφείο 411, Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, 15784 , Αθήνα) από 4 Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου 2017 (κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 11:00-14:00). Στην περίπτωση ταχυδρομικής συστημένης αποστολής, παρακαλούμε ενημερώστε στο secr@enl.uoa.gr για την ημερομηνία αποστολής τους.

  1. Αίτηση συμπληρωμένη σε ειδικό έντυπο*
  2. Ευκρινές φωτοαντίγραφο πρωτοτύπου ή επικυρωμένο αντίγραφο Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης
  3. Ευκρινή φωτοαντίγραφα πρωτοτύπων ή επικυρωμένα αντίγραφα τυχόν άλλων μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών σε συναφή γνωστικά αντικείμενα.
  4. Αντίγραφο της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.
  5. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων.
  6. Αναγνώριση τίτλων σπουδών από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π για τους/τις υποψήφιους/ες που έχουν τίτλους σπουδών από ΑΕΙ της αλλοδαπής.
  7. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα συμπληρωμένο σε ειδικό έντυπο (enl.uoa.gr)
  8. Δύο συστατικές επιστολές (enl.uoa.gr)
  9. Πιστοποίηση της γνώσης της αγγλικής, επίπεδο Γ2 «άριστη γνώση» για τους τους/τις υποψήφιους/ες που δεν κατέχουν προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από Τμήματα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
  10. Πιστοποίηση της ελληνικής γλώσσας, επίπεδο Β2 «καλή γνώση» για τους υποψηφίους που η ελληνική δεν είναι η μητρική τους γλώσσα.
  11. Ευκρινή φωτοαντίγραφα πρωτοτύπων ή επικυρωμένα αντίγραφα πιστοποιητικών γνώσης άλλων ξένων γλωσσών.
  12. Αποδεικτικά συναφούς επιστημονικής δραστηριότητας.
  13. Πρόταση διδακτορικής εργασίας και για τις δύο κατευθύνσεις: συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση απαιτείται η κατάθεση από τον/την υποψήφιο/φια πρόταση έκτασης 500-800 λέξεων. Σε δεύτερη φάση και εφόσον οι υποψήφιοι/ες προεπιλεγούν, καλούνται να καταθέσεουν ως την 13 Οκτωβρίου 2017 πρόταση έκτασης 2.000-3.000 λέξεων, η οποία θα περιλαμβάνει τα εξής:
  • Το αντικείμενο, το στόχο και την πρωτοτυπία της έρευνας
  • τις ανάγκες και/ή τα κενά στο σχετικό επιστημονικό χώρο που οδήγησαν στην επιλογή του θέματος
  • τη βασική ερευνητική υπόθεση ή τα ερευνητικά ερωτήματα
  • τη μεθοδολογία της έρευνας
  • τις πιθανές προεκτάσεις της έρευνας
  • βασική βιβλιογραφία (εκτός του ορίου των λέξεων)

Εξέταση υποψηφιοτήτων

Οι υποψηφιότητες της κατεύθυνσης Γλωσσικών και Γλωσσολογικών Σπουδών θα εξεταστούν ενώπιον του Τομέα Γλώσσας-Γλωσσολογίας, ενώ οι υποψηφιότητες της κατεύθυνσης Λογοτεχνίας- Πολιτισμού Αγγλόφωνων Λαών από τον Τομέα Λογοτεχνίας-Πολιτισμού.  

Διαδικασία επιλογής

Οι υποψήφιοι/ες και των δύο κατευθύνσεων θα κληθούν σε προφορική εξέταση, εφόσον προκριθούν από τους αντίστοιχους Τομείς, στη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να υποστηρίξουν την πρόταση της Διδακτορικής Διατριβής που έχουν υποβάλει.

Εξεταστική περίοδος

Οι ημερομηνίες και ώρες των προφορικών εξετάσεων θα ανακοινωθούν από τη Γραμματεία του Τμήματος και θα δημοσιευτούν στον ιστότοπο του Τμήματος. Οι προφορικές εξετάσεις θα διενεργηθούν στο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής (Παν/πολη Ζωγράφου).

Πληροφορίες

Γραμματεία του Τμήματος (Γρφ. 411) Κτίριο Φιλοσοφικής Σχολής, 4 ος όροφος Υπεύθυνος κ. Σπύρος Φούντας Τηλ. 210-7277773 Ιστότοπος: http://www.enl.uoa.gr

 

* Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να βρουν τα ειδικά έντυπα που αιτούνται (α) σε ψηφιακή μορφή στην ιστοσελίδα του Τμήματος www.enl.uoa.gr ή (β) να το παραλάβουν σε έντυπη μορφή από τη Γραμματεία του Τμήματος. Πριν καταθέσουν την αίτησή τους παρακαλούνται να έχουν ενημερωθεί για το Διδακτορικό Πρόγραμμα του ΤΑΓΦ από την ιστοσελίδα του ΠΜΣ.


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο