Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Εργαστήριο Ψυχολογίας του Παιδιού του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης

Προκήρυξη:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

Το Εργαστήριο Ψυχολογίας του Παιδιού του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία, της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ανακοινώνει ότι δέχεται υποψηφιότητες για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στα ακόλουθα γνωστικά πεδία:

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΨΥΧΟΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ: Επικοινωνιακή και γλωσσική ανάπτυξη κατά τη βρεφική, νηπιακή ή/και προσχολική ηλικία.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: Η νοσηλεία του παιδιού μέσα στην οικογένεια. Παράγοντες που σχετίζονται με την ασφαλή σεξουαλική συμπεριφορά των νέων. 

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Η μελέτη της προκατάληψης και των διαφορετικών εκφάνσεων της (ρατσισμός, εθνικισμός, ομοφοβία κ.ά.) στην εκπαίδευση και μέσα σε πλαίσια που άπτονται της εκπαίδευσης με τη χρήση τεχνικών ανάλυσης λόγου.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής έχουν μόνο οι κάτοχοι Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης σε συναφή προς τα πιο πάνω γνωστικά πεδία της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Οι ενδιαφερόμενοι/νες καλούνται να καταθέσουν ή να αποστείλουν στη Γραμματεία του Εργαστηρίου Ψυχολογίας του Παιδιού, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αίτηση στην οποία να προσδιορίζεται το γνωστικό πεδίο που τους ενδιαφέρει.

2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

3. Φωτοαντίγραφο Πτυχίου και Αναλυτικής Βαθμολογίας (σε περίπτωση που οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. του εξωτερικού, θα πρέπει να υποβληθούν και σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ).

4. Φωτοαντίγραφο Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (σε περίπτωση που οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. του εξωτερικού, θα πρέπει να υποβληθούν και σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ).

5. Αποδεικτικό μιας Ξένης Γλώσσας σε καλό επίπεδο (κατά προτίμηση της Αγγλικής). Η καλή γνώση τεκμαίρεται από τα αντίστοιχα επίσημα αποδεικτικά έγγραφα όπως αυτά καθορίζονται από τους τίτλους γλωσσομάθειας του ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) [http://www.asep.gr/asep/site/home/Library/Attach+Files/mob_E.csp].

6. Αντίγραφο της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας [σε ηλεκτρονική μορφή – CD]. (Συμπληρωματικά μπορούν να κατατεθούν και άλλες εργασίες ή δημοσιεύσεις που κρίνει ο υποψήφιος πως θα είναι βοηθητικά για την αξιολόγηση της υποψηφιότητάς του).

7. Συνοπτικό Σχέδιο Πρότασης Διδακτορικής Διατριβής (έως 5 σελίδες), το οποίο θα πρέπει να περιέχει:

Α. Το προτεινόμενο θέμα διδακτορικής διατριβής.

Β. Τον σκοπό της διδακτορικής διατριβής.

Γ. Την περιγραφή της μεθοδολογίας που προτείνεται.

Δ. Τη συνεισφορά της μελέτης στο επιστημονικό της πεδίο.

Ε. Ενδεικτική βιβλιογραφία.

Οι αιτήσεις θα κριθούν ως προς την πρωτοτυπία και αρτιότητα των ερευνητικών προτάσεων, καθώς και ως προς τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι των οποίων οι αιτήσεις θα προκριθούν, σε δεύτερη φάση θα κληθούν για προφορική συνέντευξη. Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες πτυχιούχων και τις προϋποθέσεις υποψηφιότητας ισχύει ό,τι προβλέπεται από τον κανονισμό του Τμήματος για την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής (βλ. Οδηγό Σπουδών 2015- 16, σελ. 65).

Οι αιτήσεις τω υποψηφίων θα γίνονται δεκτές έως και την 5 η Σεπτεμβρίου 2016 από τον ίδιο/την ίδια τον/την ενδιαφερόμενο/νη ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ή ταχυδρομικά σε συστημένο φάκελο με σφραγίδα ταχυδρομείου μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας.

Πληροφορίες: κ. Νίκος Παπαδόπουλος Τηλέφωνο: 25510 - 30041

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: npapadop@psed.duth.gr

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τ.Ε.Ε.Π.Η. - Εργαστήριο Ψυχολογίας του Παιδιού, Νέα Χηλή – Αλεξανδρούπολη Τ.Κ. 68100.

Ιστοσελίδα Τμήματος: http://www.psed.duth.gr/


Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο