Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Προηγμένη και Τεκμηριωμένη Μαιευτική φροντίδα (2023-2024)

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως και τις 30/09/2023.

Αντικείμενο - Σκοπός - Στόχοι.

Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τίτλο «Προηγμένη και Τεκμηριωμένη Μαιευτική Φροντίδα - Master of Science in Advanced and Evidence Based Midwifery Care με δύο κατευθύνσεις:

  • Κοινοτική Μαιευτική Φροντίδα (Primary Midwifery Care) και
  • Καρδιοτοκογραφία και Τεχνολογικές Εφαρμογές στην Μαιευτική (Cardiotocography and Technological Applications in Midwifery)

είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η υλοποίηση προηγμένων μεθόδων και τεχνολογιών στην μαιευτική φροντίδα που παρέχεται κατά την περιγεννητική περίοδο καθώς επίσης και η δημιουργία επαγγελματιών υγείας με γνώσεις φροντίδας κατά την ίδια περίοδο στην κοινότητα.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι κάτοχοι του σχετικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης να διαθέτουν τις σύγχρονες κατάλληλες και υψηλού επιπέδου ειδικές επιστημονικές, κλινικές και βάσει τεκμηρίωσης γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες ώστε αυτοδύναμα και βέλτιστα να σχεδιάζουν, να εφαρμόζουν, να συντονίζουν, να αξιολογούν, να ελέγχουν τη μαιευτική φροντίδα, εξελίσσοντας και προάγοντας τη σχετική έρευνα και τεχνογνωσία.

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:
- Η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και έρευνας στα αντικείμενα των κατευθύνσεων.
- Η συμβατότητα των παρεχόμενων γνώσεων με τις διεθνείς εξελίξεις των σχετικών επιστημών, ερευνητικών κατευθύνσεων και ειδικοτήτων.
- Η παραγωγή επιστημονικών στελεχών με τις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.
- Εμβάθυνση στις αρχές της κλινικής έρευνας στην Πρωτοβάθμια Μαιευτική Φροντίδα.
- Ανάπτυξη της έρευνας στον τομέα των νέων τεχνολογιών που σχετίζονται με την Μαιευτική Φροντίδα.
- Δημιουργία επιστημόνων με τις απαιτούμενες δεξιότητες για επιτυχή σταδιοδρομία στον ιδιωτικό, δημόσιο και ακαδημαϊκό τομέα.
- Στελέχωση Μαιευτικών Μονάδων, από ειδικευμένους επιστήμονες.
- Συμβολή στην αναβάθμιση του συστήματος υγείας και άριστη συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών υγείας.

Με βάση αυτούς τους στόχους, το Π.Μ.Σ. έχει σκοπό να διαμορφώσει επιστημονικά στελέχη ικανά να ανταπεξέλθουν σε τομείς επιστημονικού και επαγγελματικού προσανατολισμού που συνάδουν με τα επιμέρους γνωστικά πεδία του προγράμματος.

Μέσω της παρούσας προκήρυξης καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις για φοίτηση στο Π.Μ.Σ.

Χρονική διάρκεια – Δίδακτρα

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ορίζεται κατ’ ελάχιστο σε τρία (3) εξάμηνα σπουδών. Το πρώτο (1) και το δεύτερο (2) εξάμηνο περιλαμβάνουν διδασκαλία, παρακολούθηση σεμιναρίων και εκπόνηση εργασιών (το δεύτερο εξάμηνο περιλαμβάνει και εργαστηριακές ασκήσεις), ενώ το τρίτο (3) εξάμηνο περιλαμβάνει την εκπόνηση και εξέταση της διπλωματικής μεταπτυχιακής εργασίας και την εκπόνηση εργαστηρίου ειδίκευσης. Τα τέλη φοίτησης ανέρχονται σε 2.400€ και καταβάλλονται σε ισόποσες δόσεις των 800 ευρώ με την έναρξη των εξαμήνων. Με βάση τις διατάξεις του άρθρου 86 του Ν. 4957/2022 και της υπ. αριθμόν 108990/Ζ1/16-09-2022 υπουργικής απόφασης, έως το 30% των φοιτητών θα απαλλάσσονται από τα τέλη φοίτησης με βάση οικονομικά/κοινωνικά κριτήρια και προπτυχιακού βαθμού πτυχίου. Επιπλέον αυτού του ποσοστού, δύναται να δοθούν υποτροφίες για ακαδημαϊκούς λόγους με κριτήρια και προϋποθέσεις που ορίζονται από την συντονιστική επιτροπή του μεταπτυχιακού προγράμματος και της γενικής συνέλευσης του τμήματος.

Διεξαγωγή μαθημάτων

Τα μαθήματα και οι εξετάσεις προβλέπεται να γίνουν δια ζώσης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, εκτός και αν αλλάξουν οι υγειονομικές οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας. Δύναται η παρακολούθηση των μαθημάτων να γίνει και εξ αποστάσεως, σε ειδικές περιπτώσεις και όταν ο τόπος κατοικίας είναι στην επαρχία ή στο εξωτερικό. Η εκπαιδευτική διαδικασία καθόλη τη διάρκεια των ακαδημαϊκών εξαμήνων υποστηρίζεται από ηλεκτρονικές μορφές εκπαίδευσης ασύγχρονης και σύγχρονης μάθησης μέσω της χρήσης σχετικής πλατφόρμας. Υποψήφιοι. Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί, μετά από επιλογή, πτυχιούχοι Τμημάτων Μαιευτικής και Ιατρικής της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Οι υποψήφιοι πρέπει να πιστοποιούν κατ’ ελάχιστον καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Ο ανώτατος αριθμός των εισακτέων φοιτητών στο Π.Μ.Σ. ορίζεται σε εξήντα (60) κατ’ έτος. Σε περίπτωση ισοψηφίας υποψηφίων αυξάνεται ο αριθμός των εισακτέων μεταπτυχιακών φοιτητών, ώστε να εισαχθεί και ο τελευταίος ισόψηφών υποψήφιος. Κατόπιν αποφάσεως της Συντονιστικής Επιτροπής, μπορούν να συμμετέχουν, ως υπεράριθμοι, φοιτητές πτυχιούχοι οι οποίοι επέτυχαν σε εξετάσεις του Ι.Κ.Υ. στο σχετικό διαγωνισμό μεταπτυχιακών σπουδών εσωτερικού του Ι.Κ.Υ. σε γνωστικό αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο του Π.Μ.Σ., καθώς και ένας (1) αλλοδαπός υπότροφος του Ελληνικού Κράτους.

Διαδικασία Επιλογής

Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών γίνεται από Επιτροπή που συγκροτεί η συντονιστική επιτροπή του προγράμματος και επικυρώνεται από τη Συνέλευση του τμήματος. Η επιλογή γίνεται με συνεκτίμηση των εξής κριτηρίων: το γενικό βαθμό του πτυχίου (30%), την τυχόν συγγραφική ή/και ερευνητική δραστηριότητα (15%), την επαγγελματική εμπειρία ή τεκμηριωμένη ενασχόληση με τα αντικείμενα του προγράμματος (15%), συνέντευξη (40%). Για την ημερομηνία της συνέντευξης οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν κατά τη διάρκεια του χρόνου υποβολής αίτησης ή και μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Δικαιολογητικά – Υποβολή Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν, υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση εδώ την αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά
από 15/06/2023 έως 30/09/2023.

Αιτήσεις που υποβάλλονται εκπρόθεσμα εξετάζονται μόνον εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
Τα δικαιολογητικά είναι τα παρακάτω:
1. Τίτλοι σπουδών ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών και αναλυτική βαθμολογία προπτυχιακών μαθημάτων.
2. Αντίγραφο μεταπτυχιακού διπλώματος (εφόσον υπάρχει) και της σχετικής αναλυτικής βαθμολογίας.
3. Λεπτομερές Βιογραφικό Σημείωμα.
4. Κείμενο Προθέσεων Φοίτησης, στο οποίο ο/η υποψήφιος/α θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιθυμεί να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Μαιευτικής. Επιπλέον οι υποψήφιοι θα αναφέρονται στα γενικά και ειδικά ενδιαφέροντά τους και τη μέχρι τώρα επαφή τους με τα επιστημονικά αντικείμενα του προγράμματος. Στο τέλος του εν λόγω κειμένου θα περιγράφουν τις επιδιώξεις τους μετά την ολοκλήρωση του Π.Μ.Σ.
5. Πιστοποιητικό καλής γνώσης αγγλικής γλώσσας.
6. Αποδεικτικά ερευνητικού, συγγραφικού και επαγγελματικού έργου (εφόσον υπάρχουν).
7. Πιστοποιητικό γνώσης της χρήσης Η/Υ
8. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
Επιπρόσθετα και προαιρετικά δύναται να προσκομισθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης Προγραμμάτων Διά Βίου Επιμόρφωσης ή/και Μάθησης σε γνωστικά αντικείμενα συναφή με το αντικείμενο του Π.Μ.Σ.
  
Οι αλλοδαποί υποψήφιοι που υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. στην ελληνική γλώσσα οφείλουν να γνωρίζουν επαρκώς την ελληνική.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ.: mscmidwi.uniwa.gr και στη Γραμματεία του μεταπτυχιακού (email: msc-midwi@uniwa.gr).

Προκήρυξη / Παράταση


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο