Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Τμήμα
Μαιευτικής
Τίτλος Προγράμματος
Προηγμένη και Τεκμηριωμένη Μαιευτική Φροντίδα (Master of Science in Advanced and Evidence Based Midwifery Care)
Δίδακτρα
2400 ευρώ
Κατευθύνσεις

1. Κοινοτική Μαιευτική Φροντίδα
2. Καρδιοτοκογραφία και Τεχνολογικές Εφαρμογές στην Μαιευτική

Πρόσθετες Πληροφορίες

Το Τμήμα Μαιευτικής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, οργανώνει και λειτουργεί, από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.), με τίτλο «Προηγμένη και Τεκμηριωμένη Μαιευτική Φροντίδα» με δύο κατευθύνσεις: 

  • Κοινοτική Μαιευτική Φροντίδα (Primary Midwifery Care) και
  • Καρδιοτοκογραφία και Τεχνολογικές Εφαρμογές στην Μαιευτική (Cardiotocography and Technological Applications in Midwifery)

Το αντικείμενο του μεταπτυχιακού είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η υλοποίηση προηγμένων μεθόδων και δράσεων, στο πλαίσιο της μαιευτικής φροντίδας, που παρέχεται κατά την περιγεννητική περίοδο. Στόχοι του προγράμματος είναι η παροχή γνώσης στις σύγχρονες εξελίξεις της παρακολούθησης του εμβρύου με τη χρήση της τεχνολογίας (υπερηχογραφίας και καρδιοτοκογραφίας) και η προσφορά γνώσεων στις μαίες που εργάζονται στην κοινότητα σε τομείς που έχουν να κάνουν με τη ψυχική και σωματική προετοιμασία των εγκύων γυναικών.

Το Π.Μ.Σ. είναι πλήρους φοίτησης, διάρκειας τριών εξαμήνων σπουδών και προσδίδει συνολικά 90 ECTS.

  • Το πρώτο εξάμηνο έχει πέντε υποχρεωτικά μαθήματα κορμού.
  • Το δεύτερο εξάμηνο περιλαμβάνει τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα κατεύθυνσης (Α ή Β κατεύθυνση). Ο κάθε φοιτητής επιλέγει μαθήματα μίας κατεύθυνσης.
  • Κατά το τρίτο εξάμηνο σπουδών εκπονείται η μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία, η οποία υποβοηθείται από τα εξειδικευμένα σεμινάρια του τρίτου εξαμήνου και το εργαστήριο ειδίκευσης .

Πλεονεκτήματα μεταπτυχιακού προγράμματος

  1. Το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα που διοργανώνεται αυτοδύναμα από Τμήμα Μαιευτικής Πανεπιστημίου και απευθύνεται αποκλειστικά σε μαίες/τες. 
  2. Οι σπουδαστές συμμετέχουν στα μαθήματα τα οποία πραγματοποιούνται δια ζώσης, αλλά και με ζωντανή online εκπαίδευση (μέσω πλατφόρμας Teams Microsoft, e Class) , πλήρη διδασκαλία της ύλης, αμφίδρομη ζωντανή επικοινωνία εισηγητών – φοιτητών, επίλυση αποριών, ανάλυση θεμάτων, για φοιτητές που διαμένουν στην επαρχία ή στο εξωτερικό αλλά και για διαμένοντες στην Αθήνα για μικρό πλήθος ωρών διδασκαλίας. Με τη μέθοδο αυτή όλοι οι φοιτητές ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής και τις προσωπικές, εργασιακές κλπ. υποχρεώσεις τους έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων.  
  3. Πραγματοποίηση μαθημάτων σε ημέρες και ώρες ειδικά επιλεγμένες (Παρασκευή 15:00 -21:00, Σάββατο 09:00-15:00), ώστε να εξυπηρετούν επαγγελματίες υγείας που παράλληλα εργάζονται.
  4. Ευελιξία δυνατότητας κλινικών εργαστηρίων σε συνεργαζόμενα κέντρα εντός και εκτός της Αθήνας.
  5. Προσιτά δίδακτρα τα οποία καλύπτουν όλες τις παροχές: τα μαθήματα, όλο το εκπαιδευτικό υλικό, τις ασκήσεις, τα case studies,  τη χρήση της βιβλιοθήκης, την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου με προσωπικό κωδικό για κάθε σπουδαστή.
Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο