Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Δομικές Παθήσεις της Καρδιάς. Διάγνωση και Θεραπεία (MSC in Structural Heart Disease. Diagnosis and Management) (2023-2024)

Η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών διάρκειας δύο ετών, το οποίο οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) με τίτλο «Δομικές Παθήσεις της Καρδιάς. Διάγνωση και Θεραπεία» (MSc in «Structural Heart Disease. Diagnosis and Management)» για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Ο σκοπός τού Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Δομικές Παθήσεις της Καρδιάς. Διάγνωση και Θεραπεία» είναι η κατάρτιση μεταπτυχιακών φοιτητών σε θέματα διαγνωστικής προσέγγισης και απεικόνισης των δομικών καρδιοπαθειών, καθώς και στον τρόπο επεμβατικής αντιμετώπισής τους. Παράλληλα σκοπός του προγράμματος είναι να προάγει την έρευνα στο αντικείμενο των δομικών καρδιοπαθειών. Το Π.Μ.Σ. στοχεύει στην παροχή γνώσης στις σύγχρονες εξελίξεις της παθοφυσιολογίας, της διάγνωσης και απεικόνισης των δομικών καρδιοπαθειών, καθώς και στις εξελίξεις της τεχνογνωσίας στην επεμβατική αντιμετώπιση των δομικών καρδιοπαθειών. Με το πρόγραμμα αυτό οι επιστήμονες υγείας θα αναπτύξουν δεξιότητες που αφορούν όλα τα επίπεδα παροχής υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς με δομικές καρδιοπάθειες. Στόχος του Π.Μ.Σ. είναι επίσης η δημιουργία επιστημόνων κατάλληλων να συντονίζουν ή/και να συμμετέχουν σε ομάδες «Καρδιάς» για την καλύτερα συνδυασμένη αντιμετώπιση, επεμβατική και χειρουργική, των ασθενών με δομικές καρδιοπάθειες και στην υψηλού επιπέδου παροχή φροντίδας, με αποτέλεσμα τη μείωση των ημερών νοσηλείας και κατά συνέπεια τη μείωση του κόστους νοσηλείας.

Οι απόφοιτοι του ΠΜΣ θα αποκτήσουν τις απαιτούμενες δεξιότητες για επιτυχή σταδιοδρομία στο δημόσιο, στον ιδιωτικό, αλλά και στον ακαδημαϊκό τομέα. Ειδικότερα οι απόφοιτοι του ΠΜΣ θα μπορούν να:

  • Στελεχώσουν Τμημάτα αντιμετώπισης δομικών καρδιοπάθειων
  • Στελεχώσουν υπερηχογραφικά εργαστηρίων με εξειδίκευση στις δομικές καρδιοπάθειες
  • Στελεχώσουν τμήματα καρδιαγγειακής απεικόνισης (μαγνητικού συντονισμού αξονικής τομογραφίας)
  • Στελεχώσουν αιμοδυναμικά εργαστήρια με ιατρούς, τεχνολόγους και νοσηλευτές εξειδικευμένους στην αντιμετώπιση δομικών καρδιοπαθειών
  • Να προετοιμαστούν για μεταπτυχιακές σπουδές Διδακτορικού επιπέδου
  • Να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες συνεχούς επιμόρφωσης σε χώρους εργασίας αλλά και σε παροχή εκπαίδευσης σε αιμοδυναμικά εργαστήρια με σκοπό να αναπτύξουν τις τεχνικές επεμβατικής αντιμετώπισης δομικών καρδιοπάθειών.

Το Πρόγραμμα αρχίζει το Σεπτέμβρη του 2023. Η χρονική διάρκεια για τις σπουδές που οδηγούν στην απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) του Προγράμματος ορίζεται σε τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Ο τίτλος απονέμεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές υποχρεούνται σε α) παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση μεταπτυχιακών μαθημάτων, β)παρακολούθηση σεμιναρίων με αξιολόγηση εμπέδωσης γνώσεων, γ) πρακτική εκπαίδευση σε Εξωτερικά Ιατρεία, στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, στη Μονάδα Εμφραγμάτων και σε Μονάδες Συναφείς με το Αντικείμενο του ΠΜΣ και, δ) εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας, η οποία μπορεί να είναι εργασία ανασκόπησης ή ερευνητική.

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών γίνονται δεκτοί, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, κάτοχοι τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής ή αντίστοιχων αναγνωρισμένων τμημάτων της αλλοδαπής των τμημάτων Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Φαρμακευτικής, Φυσικής καθώς και άλλων τμημάτων με αντικείμενο συναφές με τις επιστήμες υγείας.

Ο αριθμός των εισακτέων ορίζεται έως σαράντα δύο (42) ανά ακαδημαϊκό έτος. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, γίνονται δεκτοί ως υπεράριθμοι, σε ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 10% του ανώτερου αριθμού εισακτέων.

Για τη συμμετοχή τους στο ΠΜΣ οι μεταπτυχιακοί φοιτητές καταβάλλον τέλη φοίτησης που ανέρχονται στο ποσό των επτακοσίων πενήντα ευρώ (750€) ανά εξάμηνο και το συνολικό ύψος των διδάκτρων έχει καθοριστεί σε τρεις χιλιάδες Ευρώ (3.000,00€). Η καταβολή του τέλους γίνεται στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

  1. Αίτηση Συμμετοχής
  2. Βιογραφικό σημείωμα
  3. Αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών
  4. Δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές, εάν υπάρχουν
  5. Αποδεικτικά επαγγελματικής ή ερευνητικής δραστηριότητας, εάν υπάρχουν
  6. Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
  7. Δύο συστατικές επιστολές
  8. Γνώση της αγγλικής γλώσσας (επιπέδου Β2)
  9. Οι φοιτητές από ιδρύματα της αλλοδαπής πρέπει να καταθέσουν την αναγνώριση του πτυχίου τους ή να ξεκινήσουν τη διαδικασία αναγνώρισης του βασικού πτυχίου από τον ΔΟΑΤΑΠ, σύμφωνα με το άρ.34, παρ. 7 του Ν. 4485/17 και το άρθρο 101 παρ. 5 του Ν. 4547/18.

Οι επιτυχόντες θα πρέπει να εγγραφούν στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. εντός τριάντα (30) ημερών από την απόφαση της Συνέλευσης.

Υποβολή Αίτησης Υποψηφιότητας και Δικαιολογητικών
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την Αίτηση Υποψηφιότητας καθώς και τα παραπάνω δικαιολογητικά σε μορφή pdf, μέσω εφαρμογών αποθήκευσης / διαμοίρασης αρχείων στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: str_heart_disease@med.uoa.gr έως 24/08/2023

Πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 210-7763488
Email: str_heart_disease@med.uoa.gr

Προκήρυξη
Αίτηση 


 


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο