Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Εκπαίδευση στον Χορό (2023-2024)

Τo Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Εκπαίδευση στο Χορό» αποτελεί πρόγραμμα ειδίκευσης του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ).

Το γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ επικεντρώνεται στις επιστημονικές προσεγγίσεις με κύριο πεδίο την Εκπαίδευση στο Χορό. 
Περιλαμβάνει ακόμη συναφή αντικείμενα, σημαντικά για την ολοκληρωμένη προσέγγιση της Εκπαίδευσης στο Χορό, όπως είναι η Χορολογία, η Εθνοχορολογία, η Σημειογραφία και η Μορφολογία του Χορού, η Παιδαγωγική και η Διδακτική του Χορού, η Ερμηνεία και η Πρόσληψη του Χορού καθώς και η Ιστορία του Χορού.

Καινοτομία του προγράμματος σπουδών αποτελούν: α) η εντατική δια ζώσης φοίτηση σε ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και β) η διδασκαλία από απόσταση με τη βοήθεια της διαδικτυακής τεχνολογίας με σύγχρονη ή ασύγχρονη συμμετοχή. 
Ο αριθμός των εισακτέων: ορίζεται συνολικά στους 40. Από το σύνολο των σαράντα (40) εισακτέων , οι θέσεις θα κατανεμηθούν ως εξής: 

  • Είκοσι οκτώ (28) θέσεις από πτυχιούχους των Τ.Ε.Φ.Α.Α. 
  • Δώδεκα (12) θέσεις από πτυχιούχους άλλων Πανεπιστημιακών Τμημάτων και Ανωτάτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής ή ισότιμων αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Η χρονική διάρκεια φοίτησης στο ΠΜΣ ορίζεται στα τρία (3) εξάμηνα πλήρους φοίτησης, στα οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπόνησης της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.

Τα τέλη φοίτησης ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 2.700€. Από τα τέλη φοίτησης απαλλάσσονται με εισοδηματικά κριτήρια έως και 30% του συνολικού αριθμού των φοιτητών/-τριών που εισάγονται στο ΠΜΣ.

καλούνται

να υποβάλουν μόνο ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητας με τα δικαιολογητικά (υποχρεωτικά σε ένα ενιαίο pdf), σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια εισδοχής από τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 μέχρι και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 στη σελίδα: https://enrollment.auth.gr

Πληροφορίες: 
Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τ.Ε.Φ.Α.Α./ΑΠΘ, 
«Εκπαίδευση στο Χορό»
Τηλέφωνο: 2310-992242, 992495, 995274 ώρες 9:00-12:00,
https://danceducation.phed.auth.gr 

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης στο Π.Μ.Σ.

Για να γίνει αποδεκτή η αίτηση και να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της αξιολόγησης, δηλαδή της μοριοδότησης του/της κάθε υποψηφίου, πρέπει να πληρούνται οι παρακάτω απαραίτητες προϋποθέσεις:
 
1.    Η αίτηση εγγραφής μεταπτυχιακού βρίσκεται στο site http://danceducation.phed.auth.gr
Η αίτηση πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρωθεί και να υπογραφεί. Εάν η αίτηση δεν είναι συμπληρωμένη δεν θα γίνεται δεκτή. 
2.    Αντίγραφο πτυχίου, στο οποίο να αναγράφεται το βαθμός
Υποχρεωτικά ο τίτλος σπουδών πρώτου κύκλου από ίδρυμα της αλλοδαπής πρέπει να έχει αναγνωριστεί από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).
3.    Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας/Διαβατήριο
4.    Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας (πτυχίο ξένης γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2 που αναγνωρίζεται από το Α.Σ.Ε.Π.)
Γίνονται αποδεκτά όλα το πιστοποιητικά γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 που είναι αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ. Σε περίπτωση που ο/η υποψήφιος/-α έχει αποφοιτήσει από αγγλόφωνο, γερμανόφωνο, ή γαλλόφωνο πανεπιστήμιο της αλλοδαπής και αυτό αποδεικνύεται από τον τίτλο σπουδών του/της δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας της απαιτούμενης ξένης γλώσσας και όπως περιγράφεται παραπάνω.

Ο/η κάθε υποψήφιος/-α που καλύπτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, αξιολογείται και κατατάσσεται με βάση τα μόρια που συγκεντρώνει από τα κριτήρια διαφορετικής αξιολογικής βαρύτητας. 
Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται σύμφωνα με τα μόρια που συγκεντρώνονται από τα παρακάτω κριτήρια εισαγωγής, χωρίς ωστόσο να είναι αναγκαίο ο/η υποψήφιος/α να ανταποκρίνεται σε όλα. Οι φάκελοι υποψηφιότητας αξιολογούνται από την Επιτροπή Αξιολόγησης Δικαιολογητικών. 

Τα κριτήρια ορίζονται ως εξής:
Βαθμός πτυχίου (μέγιστο 40 μόρια). 
Βαθμός πτυχίου Χ 4

1.    Διπλωματική – Πτυχιακή Εργασία (μέγιστο 5 μόρια)
Η Διπλωματική Εργασία (αποκλειστικά και μόνο του πτυχίου βασικών σπουδών, το οποίο κατατέθηκε) αξιολογείται με Πέντε μόρια αν έχει εκπονηθεί από ένα μόνο συγγραφέα, ανεξάρτητα από τη βαθμολογία της. Αν έχει εκπονηθεί από δύο ή περισσότερους συγγραφείς, τα μόρια που δίνονται στον/στην υποψήφιο/-α ισούνται με το πηλίκο του πέντε δια του αριθμού των συγγραφέων. Η διπλωματική εργασία πιστοποιείται με βεβαίωση από τη Γραμματεία του Τμήματος ή τη βιβλιοθήκη και θα αναγράφει υποχρεωτικά τον αριθμό των συγγραφέων.
Βεβαίωση από την οποία προκύπτει μη υποχρέωση διπλωματικής-πτυχιακής εργασίας σύμφωνα με τον οδηγό σπουδών του τμήματος, ΔΕΝ μοριοδοτείται. 
Βεβαίωση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας ή βεβαίωση διπλωματικής εργασίας δεύτερου πτυχίου κατάθεσης (λοιπά κριτήρια 6 και 7) ΔΕΝ μοριοδοτείται. 

2.    Αποδεδειγμένη επαγγελματική προϋπηρεσία μετά τη λήψη του πτυχίου [μέγιστο πέντε (5) μόρια: 5 μόρια για 2 έτη εργασίας, 2 ½ μόρια για 1 έτος και 0.5 μόριο για ½ έτος]
Η επαγγελματική προϋπηρεσία πρέπει να είναι μετά τη λήψη του πτυχίου και να εμπίπτει στην επιστημονική περιοχή του ΠΜΣ και αποδεικνύεται με τα εξής δικαιολογητικά:
1.    Για τους μισθωτούς του δημοσίου τομέα:
Βεβαίωση του οικείου φορέα του δημοσίου τομέα, από την οποία να προκύπτει επακριβώς το είδος και η χρονική διάρκεια της εμπειρίας.
2.    Για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα:
Αντίγραφο ενσήμων ή βεβαίωση προϋπηρεσίας του οικείου ασφαλιστικού φορέα, από την οποία να προκύπτει η χρονική διάρκεια της ασφάλισης. Αντίγραφο σύμβασης εργασίας ή βεβαίωση του εργοδότη όπου να φαίνεται επακριβώς, η χρονική διάρκεια και το είδος της εργασίας του καθώς και τα στοιχεία του εργοδότη, φυσικού προσώπου ή της επωνυμίας της επιχείρησης αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο.
3.    Για τους ελεύθερους επαγγελματίες:
Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα, από την οποία να προκύπτει η χρονική διάρκεια της ασφάλισης.
Δικαιολογητικά που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες ΔΕΝ γίνονται αποδεκτά, ως αποδεικτικά επαγγελματικής προϋπηρεσίας και ΔΕΝ αξιολογούνται.
Το μέγιστο μοριοδότησης επαγγελματικής προϋπηρεσίας είναι τα δύο έτη. Άνω των δύο ετών δεν μοριοδοτούνται. 
Το ελάχιστο μοριοδότησης επαγγελματικής προϋπηρεσίας είναι οι έξι μήνες. Κάτω των έξι μηνών δεν μοριοδοτούνται.

3.    Δημοσιεύσεις άρθρων σε έγκριτα περιοδικά της ημεδαπής ή/και της αλλοδαπής με συντακτική επιτροπή (μέγιστο 10 μόρια)
Αξιολογούνται μέχρι δύο δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων. 
Αν η δημοσίευση είναι σε διεθνές έγκριτο περιοδικό (σε διεθνή βιβλιογραφική βάση δεδομένων), τότε ο υποψήφιος για να αξιολογηθεί πρέπει να είναι μέχρι τρίτος στη σειρά των συγγραφέων της εργασίας. Ο πρώτος συγγραφέας λαμβάνει 5 μόρια, ο δεύτερος 3 και ο τρίτος 2 μόρια. 
Ο/η υποψήφιος/α πρέπει στο φάκελο υποψηφιότητας να προσκομίσει: α) ολόκληρη τη δημοσίευση, β) φωτοτυπία της σελίδας του περιοδικού με την επιστημονική επιτροπή και γ) φωτοτυπία του εξωφύλλου. 
Αν η εργασία είναι υπό δημοσίευση, τότε πρέπει να κατατεθεί η βεβαίωση αποδοχής από τον διευθυντή σύνταξης του περιοδικού και αντίγραφο της εργασίας.

4.    Προφορικές ή/και αναρτημένες (poster) ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια της ημεδαπής ή/και της αλλοδαπής (μέγιστο 6 μόρια)
Αξιολογούνται μέχρι δύο ανακοινώσεις. Η συμμετοχή σε κάθε προφορική ή αναρτημένη ανακοίνωση αξιολογείται για τον πρώτο συγγραφέα με 3 μόρια, για τον δεύτερο με 2 και για τον τρίτο με 1. Ο/η υποψήφιος/-α πρέπει να προσκομίσει βεβαίωση παρουσίασης από τον Πρόεδρο του συνεδρίου και την περίληψη της εργασίας.

5.    Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα ελάχιστης διάρκειας ενός ημερολογιακού εξαμήνου (μέγιστο 5 μόρια)
Ο/η υποψήφιος/-α πρέπει να καταθέσει βεβαίωση από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (Επιτροπή Ερευνών ΑΕΙ), η οποία να πιστοποιεί τη συμμετοχή του/της σε ερευνητικό πρόγραμμα, ελάχιστης διάρκειας 6 μηνών.
Το πρόγραμμα ανταλλαγής (Erasmus) και η πρακτική άσκηση ΔΕΝ θεωρούνται ερευνητικά προγράμματα.

6.    Δεύτερο πτυχίο από άλλο τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ (μέγιστο 5 μόρια)
Οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι δεύτερου πτυχίου από ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή αλλοδαπής αξιολογούνται με 5 μόρια. Υποχρεωτικά ο τίτλος σπουδών πρώτου κύκλου από ίδρυμα της αλλοδαπής πρέπει να έχει αναγνωριστεί από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).

7.    Δεύτερο πτυχίο από Ανώτερη Σχολή Χορού (5 μόρια) 
Οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι πτυχίου από Ανώτερες σχολές χορού της ημεδαπής ή αλλοδαπής αξιολογούνται με 5 μόρια.
Ο τίτλος σπουδών να έχει αναγνωριστεί ως ισότιμος με Πτυχίο Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του ν. 1404/1983 σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Β’ 3196/02.08.2018. 
Βεβαιώσεις από σχολές χορού ΔΕΝ μοριοδοτούνται. 

8.    Κατοχή Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Master) ή Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) (μέγιστο 15 μόρια)
Όσοι/ες υποψήφιοι κατέχουν μεταπτυχιακό δίπλωμα μοριοδοτούνται με 5 μόρια (μοριοδοτείται μόνο ένα μεταπτυχιακό), ενώ οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος με 10 μόρια.

Δικαιολογητικά εισδοχής για την υποβολή αίτησης
Η αίτηση υποψηφιότητας στο Π.Μ.Σ. υποβάλλεται στη σελίδα: https://enrollment.auth.gr, από την Δευτέρα 21/8/2023 μέχρι και την Παρασκευή 8/9/2023, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

Συνοπτικά, τα δικαιολογητικά που μπορεί κάποιος να προσκομίσει είναι:
Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση Εγγραφής Μεταπτυχιακού
  2. Αντίγραφο Πτυχίου 
  3. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας/Διαβατήριο
  4. Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας 

Λοιπά δικαιολογητικά:

  1. Διπλωματική – Πτυχιακή Εργασία 
  2. Αποδεδειγμένη επαγγελματική προϋπηρεσία 
  3. Δημοσιεύσεις άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά
  4. Ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια 
  5. Βεβαίωση συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα
  6. Δεύτερο πτυχίο από άλλο τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ 
  7. Δεύτερο πτυχίο από Ανώτερη Σχολή Χορού
  8. Κατοχή Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Master) ή Διδακτορικού Διπλώματος (PhD)

Προκήρυξη
Αίτηση


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο