Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Μοριακή-Κυτταρική Βιολογία και Βιοτεχνολογία (2023-2024)

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (αρμόδιο για τη διοικητική στήριξη του προγράμματος), το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών (Ι.Β.Ε.) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) αναγγέλλουν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση στο Διιδρυματικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Δ.Π.Μ.Σ.) «Μοριακή-Κυτταρική Βιολογία και Βιοτεχνολογία», διάρκειας τριών ακαδημαϊκών εξαμήνων (90 ECTS), το οποίο οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή-Κυτταρική Βιολογία και Βιοτεχνολογία (Master’s Degree in Molecular and Cellular Biology and Biotechnology). ( http://msc-mcbb.ac.uoi.gr )

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα διδακτικό εξάμηνο και δύο εξάμηνα για την εκπόνηση ερευνητικής διπλωματικής διατριβής ( ΦΕΚ 1254/τ.Β΄/06-03-2023 ).

Η φοίτηση στο πρόγραμμα είναι ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς τέλη εισαγωγής ή φοίτησης.

Αιτήσεις υποψηφίων για τον κύκλο σπουδών που ξεκινά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 γίνονται δεκτές από 10-07-2023 μέχρι 18-09-2023. Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν με εξέταση των φακέλων υποψηφιότητας και συνεντεύξεις των υποψηφίων. Οι εγγραφές προβλέπεται να γίνουν τον Οκτώβριο 2023 και το πρόγραμμα να ξεκινήσει την 1-10-2023.

Προϋποθέσεις – Κριτήρια επιλογής
Ως υποψήφιοι για φοίτηση στο Δ.Δ.Π.M.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ισότιμου πτυχίου αναγνωρισμένων πανεπιστημίων της αλλοδαπής στα αντικείμενα Ιατρικής, Βιολογίας, Γενετικής, Βιοχημείας, Βιοτεχνολογίας, Μοριακής Βιολογίας, Κυτταρικής Βιολογίας, Κτηνιατρικής, Γεωπονικής, Φαρμακευτικής, Χημείας, Πληροφορικής, Φυσικής, Μαθηματικών, Στατιστικής ή άλλων συναφών αντικειμένων, καθώς και πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Για τους πτυχιούχους ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής απαιτείται αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοδυναμίας του τίτλου σπουδών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τα εξής:

  1. Αίτηση υποψηφιότητας για μεταπτυχιακές σπουδές 
  2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα (CV)
  3. Αντίγραφο πτυχίου ή Βεβαίωση του οικείου Τμήματος που να πιστοποιεί τον αριθμό μαθημάτων που εκκρεμούν για τη λήψη πτυχίου (σε περίπτωση που απομένει μικρός αριθμός μαθημάτων, ενδεικτικά μέχρι 2 ή 3 εξαμηνιαία μαθήματα, ο/η υποψήφιος εννοείται ότι, εφόσον επιλεγεί, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές σπουδές και να έχει λάβει το πτυχίο του πριν την εγγραφή του στο Δ.Δ.Π.Μ.Σ.)
  4. Αναλυτική βαθμολογία όλων των ετών προπτυχιακής φοίτησης
  5. Πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας
  6. Δύο (2) κατ’ ελάχιστον συστατικές επιστολές
  7. Κάθε άλλο στοιχείο που κατά τη γνώμη τους θα συνέβαλε στην πληρέστερη αξιολόγησή τους

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με τη διαδικασία της Συνέντευξης και θα στηριχθεί στα ακόλουθα κριτήρια (σε παρένθεση, ο αντίστοιχος συντελεστής βαρύτητας):

  • Βαθμός από τη Συνέντευξη (συνεκτιμώνται η προσωπικότητα, το ενδιαφέρον, οι γνώσεις των υποψηφίων και η λογική τους συγκρότηση) (40%),
  • Βαθμός πρώτου πτυχίου (20%),
  • Άλλα στοιχεία του Βιογραφικού (συνεκτιμώνται προηγούμενη ερευνητική εμπειρία, οι συστατικές επιστολές κλπ.) (20%),
  • Γνώση της Αγγλικής γλώσσας (εκτός των πιστοποιητικών, θα συνεκτιμηθεί η απόδοση στην ανάγνωση, μετάφραση, κατανόηση και σχολιασμό ενός μικρής έκτασης κειμένου το οποίο θα δοθεί στους υποψηφίους κατά τη συνέντευξη) (20%).

Οι αιτήσεις και τα λοιπά δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά (email) στη διεύθυνση:

Ευστάθιος Φριλίγγος
Καθηγητής Βιολογικής Χημείας
Σχολή Επιστημών Υγείας, Τμήμα Ιατρικής
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
45110 Ιωάννινα
τηλ. 26510 07715
email: efriligo@uoi.gr

Ιωάννινα, 06-07-2023
Η Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών του Προγράμματος:
Ευστάθιος Φριλίγγος, Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής, Πρόεδρος, efriligo@uoi.gr
Σάββας Χριστοφορίδης, Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής
Δημήτριος Λιακόπουλος, Επ. Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής
Θεολόγος Μιχαηλίδης, Αν. Καθηγητής Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών
Βασίλειος Δουρής, Επ. Καθηγητής Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών
Πασχάλης-Θωμάς Δούλιας, Επ. Καθηγητής Τμήματος Χημείας
Χρήστος Γκόγκας, Ερευνητής Α΄, Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών, Ι.Τ.Ε.

Προκήρυξη


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα
Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο