Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το πρώτο μεταπτυχιακό τοξικολογίας

Το άρθρο αυτό αναφέρεται στο πρώτο μεταπτυχιακό σε Τοξικολογία που θα προσφερθεί στην Ελλάδα το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Το μεταπτυχιακό προσφέρει το τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιο πρόγραμμα έχουν χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία και η Ιρλανδία. Το πρόγραμμα δίνει σημαντικά επαγγελματικά εφόδια στους αποφοίτους του για επιτυχή σταδιοδρομία σε πολλούς κλάδους (χημική βιομηχανία, antidopping, ανάλυση γενετικού υλικού, κτλ

"Το πρώτο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα για την τοξικολογία ξεκινά φέτος στο Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ένα τμήμα που έχει δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και της διατροφής. Η τοξικολογία μετρά τη δράση των τοξικών ουσιών στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, παρέχοντας έτσι σημαντικά δεδομένα που μπορούν να αξιοποιηθούν σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας. «Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού θα έχουν τα εφόδια που απαιτούνται για επιτυχή σταδιοδρομία σε όλους τους κλάδους της χημικής βιομηχανίας, των εργαστηρίων που ασχολούνται με ανάλυση και βιολογική δράση τοξικών ουσιών, της βιομηχανίας τροφίμων, της ανάλυσης γενετικού υλικού για ιατροδικαστικούς σκοπούς, ανάλυση δεδομένων σε δείγματα antidoping, καθώς θα έχουν λάβει ολοκληρωμένη γνώση του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού πλαισίου στον τομέα. ..."

Διαβάστε όλο το άρθρο

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο