Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Μαθηματική Προτυποποίηση σε Σύγχρονες Τεχνολογίες και την Χρηματοοικονομική (2023-2024)

Οι Σχολές Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ, Χημικών Μηχανικών, Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ σε συνεργασία με Καθηγητές και Ερευνητές που ανήκουν σε άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα της Ελλάδας και του Εξωτερικού, καθώς και με διακεκριμένους επιστήμονες στελέχη συναφών Ελληνικών Επιχειρήσεων, προσφέρουν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με αντικείμενο «Μαθηματική Προτυποποίηση σε Σύγχρονες Τεχνολογίες και τη Χρηματοοικονομική», σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Το ΔΠΜΣ απευθύνεται σε αποφοίτους Θετικής, Οικονομικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης, στους οποίους παρέχει τη δυνατότητα, αφού εμβαθύνουν στα θέματα και τα «εργαλεία» της μαθηματικής προτυποποίησης, να ακολουθήσουν μία εκ των τριών (3) παρεχόμενων διακριτών κατευθύνσεων: της μαθηματικής προτυποποίησης Τεχνολογιών Αιχμής, της μαθηματικής προτυποποίησης Μαθηματικών της Επιστήμης των Δεδομένων ή της μαθηματικής προτυποποίησης σε θέματα Οικονομικής Ανάλυσης με έμφαση στη Χρηματοοικονομική Τεχνολογία.

Το ΔΠΜΣ “Μαθηματική Προτυποποίηση σε Σύγχρονες Τεχνολογίες και τη Χρηματοοικονομική” έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα διεθνοποίησης των μεταπτυχιακών σπουδών του ΕΜΠ [το έργο “Υποστήριξη Δράσεων Διεθνοποίησης Μεταπτυχιακών Σπουδών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου” (MIS 5161485) συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΚΤ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση”], με σκοπό τη συμμετοχή φοιτητών και από το εξωτερικό, καθώς και την προβολή των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων του ΕΜΠ. Στο πλαίσιο αυτό, με την υλοποίηση των δράσεων η διδασκαλία θα πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα.

Στο ανωτέρω ΔΠΜΣ γίνονται δεκτές υποψηφιότητες κυρίως από Θετικές, Οικονομικές και Πολυτεχνικές Σχολές και Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμων αναγνωρισμένων Σχολών της αλλοδαπής. Υποψήφιοι μπορούν να είναι και όσοι θα καταστούν πτυχιούχοι κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2023.

Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών θα γίνει με συνεκτίμηση κυρίως των εξής κριτηρίων:
• γενικός βαθμός του διπλώματος/πτυχίου,
• σειρά κατάταξης στο έτος αποφοίτησης,
• βαθμολογία στα προπτυχιακά μαθήματα που είναι σχετικά με το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών,
• επίδοση στη διπλωματική εργασία, όπου αυτή προβλέπεται στο προπτυχιακό επίπεδο,
• άλλοι τυχόν μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών που σχετίζονται με το αντικείμενο του ΔΠΜΣ,
• ερευνητική, επαγγελματική ή και τεχνολογική δραστηριότητα του υποψηφίου,
• συστατικές επιστολές,
• προσωπική συνέντευξη και
• εφόσον ο/η υποψήφιος/α είναι υπάλληλος, οι ανάγκες του φορέα από τον οποίο προέρχεται και οι προοπτικές του/της υποψηφίου. 

Στα κριτήρια επιλογής των μεταπτυχιακών φοιτητών θα υπολογίζεται από φέτος με αυξημένη βαρύτητα και η γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Φοιτητές και φοιτήτριες από όλον τον κόσμο είναι ευπρόσδεκτοι και όλοι οι υποψήφιοι εξετάζονται σε ατομική βάση. Από το 2023, οι φοιτητές/τριες εκτός ΕΕ υποχρεούνται να πληρώσουν τέλη φοίτησης ύψους 500 ευρώ ανά εξάμηνο σπουδών.

Οι συνεντεύξεις των υποψηφίων, οι οποίοι θα προκριθούν κατά την 1 η φάση επιλογής, θα πραγματοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεών τους. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Προγράμματος καθώς και στην ιστοσελίδα της Σχολής Ε.Μ.Φ.Ε. του ΕΜΠ.

Οι υποψήφιοι/ες οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά και εμπρόθεσμα έως και τις 2/7/2023 στη Γραμματεία της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στη διεύθυνση pgradsemfe@mail.ntua.gr (βλ. και κατωτέρω) τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αίτηση σε ειδικό έντυπο, χορηγούμενο α) από τον δικτυακό τόπο του ΔΠΜΣ, και β) από την ιστοσελίδα της Σχολής Ε.Μ.Φ.Ε. του ΕΜΠ
2. Αντίγραφο πτυχίου (ή διπλώματος) ή στοιχεία, από τα οποία να προκύπτει ο προβλεπόμενος χρόνος αποφοίτησης. Για τους απόφοιτους πανεπιστημιακών σχολών της αλλοδαπής, απαιτείται πράξη αναγνώρισης ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους.
3. Αντίγραφο Πιστοποιητικού αναλυτικής βαθμολογίας.
4. Πιστοποιητικό σειράς κατάταξης έτους αποφοίτησης.
5. Πλήρες Βιογραφικό Σηµείωµα, με πλήρη καταγραφή των σπουδών, του βαθμού απολυτηρίου & του βαθμού (ή αναμενόμενου βαθμού) πτυχίου, της ερευνητικής ή/και επαγγελματικής δραστηριότητας, πιθανές επιστημονικές εργασίες και λοιπά στοιχεία.
6. Άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας (επίπεδο Β2 / C1 / C2).
7. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας.
8. Έως δύο Συστατικές Επιστολές (από καθηγητή / εργοδότη), οι οποίες θα πρέπει να αποσταλούν από τους συντάκτες τους, στο παρακάτω e-mail: pgradsemfe@mail.ntua.gr με θέμα «ΣΥΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΠΣΤΧ - (ΟΝΟΜ/ΝΥΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ)».

Το έντυπο της αίτησης με τα απαραίτητα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση pgradsemfe@mail.ntua.gr, με θέμα: «ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΠΣΤΧ – (ΟΝΟΜ/ΝΥΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ)».

Περισσότερες πληροφορίες για το ΔΠΜΣ μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του Προγράμματος ή σε επικοινωνία με τη Γραμματεία του ΔΠΜΣ: Μ. Κασσάπη 210-7724191.

Προκήρυξη
Φόρμα Συστατικής Επιστολής 2023 – 2024


Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο