Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Τμήμα
Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής
Τίτλος Προγράμματος
MSc in Dairy Cattle Management (Διαχείριση Αγελάδων Γαλακτοπαραγωγής)
Δίδακτρα
3800 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
Το Π.Μ.Σ. απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στη «Διαχείριση των Αγελάδων Γαλακτοπαραγωγής (MSc in Dairy Cattle Management)».

Αντικείμενο - Σκοπός
Τα γνωστικά αντικείμενα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Διαχείριση Αγελάδων Γαλακτοπαραγωγής (MSc in Dairy Cattle Management)», αποτελούν αναβαθμισμένη συνέχεια των γνωστικών αντικειμένων του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής. Με βάση τις επιστημονικές εξελίξεις και τις ανάγκες της αγοράς, τα γνωστικά αντικείμενα που έρχεται να καλύψει το συγκεκριμένο Π.Μ.Σ. είναι αυτά που είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και αναφέρονται στη διαχείριση των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής, δηλαδή: Βοοτροφία, Διατροφή Αγροτικών Ζώων, Αναπαραγωγή Αγροτικών Ζώων, Γενετική Βελτίωση Αγροτικών Ζώων, Διαχείριση Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων.
Σκοποί του Π.Μ.Σ. είναι:

  1. Η εμβάθυνση και προαγωγή των γνώσεων στο γνωστικό αντικείμενο της Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής αλλά και σε συναφείς επιστημονικές περιοχές, όπως οι Γεωπονικές Επιστήμες και η Κτηνιατρική Επιστήμη.
  2. Η εξειδίκευση των πτυχιούχων του Τμήματος και Τμημάτων άλλων ΑΕΙ στην απόκτηση και εφαρμογή γνώσεων σχετικά με την ολιστική διαχείριση αγελάδων γαλακτοπαραγωγής, με έμφαση στην διαχείριση της διατροφής, αναπαραγωγής, γενετικής βελτίωσης, υγείας και εφαρμογής νέων τεχνολογιών.
  3. Η προετοιμασία εξειδικευμένων και ικανών στελεχών για απασχόληση σε φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που θα προωθήσουν την ανάπτυξη των αγελαδοτροφικών εκμεταλλεύσεων και της οικονομίας γενικότερα.
  4. Η καλλιέργεια και η προαγωγή της γεωπονικής επιστήμης, στην εξύψωση και ανάδειξη του γεωπονικού επαγγέλματος και στην αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων σχετικών με την επιστήμη της ζωικής παραγωγής σε σχέση με το περιβάλλον.
  5. Η προετοιμασία νέων επιστημόνων και ερευνητών για σπουδές διδακτορικού επιπέδου, τόσο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όσο και σε άλλα Πανεπιστήμια της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Αριθμός μεταπτυχιακών φοιτητών
Ο μέγιστος συνολικός αριθμός των μεταπτυχιακών φοιτητών κάθε έτος ορίζεται σε είκοσι δύο (22).

Κατηγορίες Πτυχιούχων
Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί μεταπτυχιακοί φοιτητές, πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής και ειδικότερα μετά από επιλογή: Πτυχιούχοι ΑΕΙ, όπως:

  • Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Γεωπονικών επιστημών, Περιβάλλοντος, Κτηνιατρικής και άλλων συναφούς ειδικότητας.
  • Πτυχιούχοι άλλων Τμημάτων ΑΕΙ με σχετική συνάφεια στο αντικείμενο του συγκεκριμένου Π.Μ.Σ. που κατά περίπτωση κρίνονται από την αρμόδια Επιτροπή Επιλογής μεταπτυχιακών φοιτητών.
  • Πτυχιούχοι ΑΕΙ της αλλοδαπής, συναφούς ειδικότητας.

Γλώσσα Διδασκαλίας του Π.Μ.Σ
Η γλώσσα διδασκαλίας του Π.Μ.Σ είναι η αγγλική. Η γλώσσα εκπόνησης διπλωματικής εργασίας είναι η αγγλική.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο