Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Τμήμα
Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Τίτλος Προγράμματος
Κοινωνική Πολιτική
Δίδακτρα
2500 ευρώ
Κατευθύνσεις

1. Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική & Κοινωνικά Δικαιώματα
2. Οικονομία, Διοίκηση και Πολιτική Υγείας
3. Πολιτικές για τη Μετανάστευση, τις Κοινωνικές Διακρίσεις και την Ιδιότητα του Πολίτη

Πρόσθετες Πληροφορίες

Το πρόγραμμα διερευνά όλα τα σύγχρονα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο. Αναλύονται ζητήματα θεωρίας του διεπιστημονικού αντικειμένου της κοινωνικής πολιτικής προκειμένου να κατανοηθούν και να ερμηνευθούν κοινωνικές παρεμβάσεις σε θέματα: μετανάστευσης και καταπολέμησης κοινωνικών διακρίσεων, αποτελεσματικής οργάνωσης και διοίκησης υπηρεσιών υγείας, εξευρωπαϊσμού και διεθνοποίησης της κοινωνικής πολιτικής στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Στο πλαίσιο αυτό παρέχει στους φοιτητές ένα ευρύ σύνολο γνώσεων και δεξιοτήτων υψηλού επιπέδου που ενδυναμώνει συστηματικά τις επαγγελματικές τους προοπτικές σε αντίστοιχους διεθνείς και εθνικούς φορείς, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, σε ΜΚΟ, σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών, κοινωνικής επιχειρηματικότητας, κλπ.

Οργάνωση και Διεξαγωγή μαθημάτων: Τα μαθήματα του ΠΜΣ πραγματοποιούνται Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί, στην Κόρινθο.
Η διάρκεια είναι δύο εξάμηνα (χειμερινό και εαρινό), το καθένα από τα οποία διαρκεί 15 εβδομάδες (13 εβδομάδες για διδασκαλία και 2 εβδομάδες για εξετάσεις). Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική για τους φοιτητές.
Το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων του Προγράμματος θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως με τις πλέον σύγχρονές μεθόδους διδασκαλίας και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Αριθμός εισακτέων: 30 άτομα/κατεύθυνση

Ενημερωτικό Φυλλάδιο ΠΜΣ 2023-2024

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο