Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Τμήμα
Οικονομικής Επιστήμης
Τίτλος Προγράμματος
Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας
Δίδακτρα
6000 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Ιστοσελίδα Προγράμματος

Μέθοδος διδασκαλίας
Δια ζώσης διαλέξεις με δυνατότητα παρακολούθησης και εξ αποστάσεως σε πραγματικό χρόνο.

Μαθήματα επιλογής
Προσφέρεται μια ευρεία ποικιλία μαθημάτων επιλογής, τα οποία σας δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το πρόγραμμα στους στόχους και το υπόβαθρό σας, ούτως ώστε να ακολουθήσετε τα ενδιαφέροντά σας, είτε αυτά αφορούν τη διαχείριση μιας μονάδας παροχής πρωτοβάθμιας υγείας, είτε την οικονομική αξιολόγηση νέων τεχνολογιών και φαρμάκων.

Πρακτική Άσκηση
Το Π.Μ.Σ. διατηρεί σημαντικό αριθμό συνεργασιών με ιδιωτικές εταιρείες, δημόσιους οργανισμούς και ερευνητικά εργαστήρια. Ορισμένες από τις συνεργασίες αυτές αποσκοπούν στην παροχή ευκαιριών πρακτικής άσκησης στους φοιτητές του Προγράμματος, ενώ άλλες στοχεύουν στην υποστήριξη του ερευνητικού έργου του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης και όλων όσων συμμετέχουν στην έρευνά του.

Ευκαιρίες σταδιοδρομίας

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Οικονομικά και τη Διοίκηση της Υγείας έχει άριστη φήμη στην αγορά εργασίας του κλάδου. Παρέχει στους φοιτητές του όλα τα απαραίτητα εφόδια για μια καριέρα στην ειδίκευση της επιλογής τους, ως:

  • Οικονομικοί αναλυτές, εξοπλισμένοι με βαθιά γνώση των οικονομικών θεωριών και μοντέλων αξιολόγησης προγραμμάτων και τεχνολογιών, με εμπειρία και ικανότητες στην εφαρμογή μεθόδων εκτίμησης των επιπτώσεων μιας θεραπείας.
  • Στελέχη υπηρεσιών υγείας, οι οποίοι ενσωματώνουν τα εργαλεία του management, της χρηματοοικονομικής διαχείρισης και της οικονομικής ανάλυσης για να σχεδιάσουν με επιτυχία το μέλλον του οργανισμού τους και να το διαχειριστούν με επιτυχία.
  • Αναλυτές πολιτικών υγείας, που αξιοποιούν τις εκτεταμένες κοινωνικοοικονομικές και νομικές γνώσεις, που έχουν αποκτήσει, προκειμένου να αναλύσουν και να αντιμετωπίσουν δραστικά τις προκλήσεις του κλάδου.

Η πλειοψηφία των αποφοίτων εργάζεται σε:

  • Νοσοκομεία και μονάδες ΠΦΥ
  • Φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες ιατρικών μηχανημάτων
  • Ασφαλιστικούς φορείς
  • Συμβουλευτικές εταιρείες
  • Δημόσιους οργανισμούς σε εθνικό και τοπικό/περιφερειακό επίπεδο
  • Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Διεθνείς Οργανισμούς
  • Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες του μεταπτυχιακού προγράμματος "Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας".

1. Ομιλία του Δρ. Κοσμίδη Πάρη, Διευθυντή της Β' Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία

2. Εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΙΑΣΩ

3. Ημερίδα που διοργανώθηκε με τον ΣΦΕΕ (Σύλλογο Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδος) στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Janssen Cilag

4. Εκπαιδευτική επίσκεψη στις Εγκαταστάσεις της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis στη Βασιλεία, Ελβετία

5. Ορκωμοσία 2016

6. Ομιλία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αυγερινού Αντώνη

7. Εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της General Electric – Healthcare στο Παρίσι, Γαλλία

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο