Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Τμήμα
Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Τίτλος Προγράμματος
Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση - Κοινό Πρόγραμμα με το Πανεπιστήμιο Πατρών (Εξ αποστάσεως)
Δίδακτρα
5500 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Μέθοδος Φοίτησης: Εξ Αποστάσεως (Πλήρης και Μερική Φοίτηση)

Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική. Στο πλαίσιο των μαθημάτων, ωστόσο, χρησιμοποιείται και αγγλική βιβλιογραφία.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει από κοινού με το Πανεπιστήμιο Πατρών το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Οι φοιτητές, με την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, θα αποκτούν επίσημο κοινό μεταπτυχιακό τίτλο από τα δύο συνεργαζόμενα πανεπιστήμια (joint degree). Ο χορηγούμενος τίτλος θα είναι στην ελληνική γλώσσα.

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην παροχή της κατάλληλης θεωρητικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για τη διαμόρφωση εξειδικευμένων επιστημόνων ικανών να ασχοληθούν με την οργάνωση, διαχείριση και περαιτέρω ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων και έρευνας στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. 

Στόχος της Πρακτικής Άσκησης είναι η ανάπτυξη και καλλιέργεια ειδικών εκπαιδευτικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, οι οποίες σχετίζονται με τη οργάνωση και παροχή υπηρεσιών διδασκαλίας, εκπαιδευτικής παρέμβασης και υποστήριξης και συνάδουν με τις ειδικές ανάγκες και δυνατότητες των ατόμων που εγγράφονται και φοιτούν στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ή/και στις σχολικές μονάδες γενικής αγωγής όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρίες ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η Πρακτική Άσκηση πραγματοποιείται με συμβατικές, δια ζώσης μεθόδους στην Ελλάδα υπό την επίβλεψη του Πανεπιστήμιου Πατρών. Η Πρακτική Άσκηση είναι υποχρεωτική και πραγματοποιείται στο 4ο εξάμηνο των μεταπτυχιακών σπουδών. Αναλυτική πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα για το «Εξ Αποστάσεως Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ανέρχονται στα €5,500. Το κόστος των διδάκτρων για νεοεισερχόμενους/ες φοιτητές/τριες υπόκειται σε αλλαγές κάθε νέο ακαδημαϊκό έτος, χωρίς προειδοποίηση. Τα δίδακτρα του εξαμήνου είναι πληρωτέα σε μηνιαίες δόσεις μετά την πληρωμή της σχετικής προκαταβολής.
και υποτροφίες

Υποτροφίες: 

Υποτροφίες θα χορηγηθούν στους/στις υποψήφιους/ες φοιτητές/τριες βάσει κριτηρίων όπως αναγράφονται πιο κάτω:

  • Βαθμός Πτυχίου "Άριστα" - 20% (€4,400)
  • Βαθμός Πτυχίου "Λίαν Καλώς" - 15%. (€4,675)
  • Ειδικά Κριτήρια (οικονομικά, κοινωνικά και κοινωνικής προσφοράς) - 10% μετά την υποβολή σχετικών δικαιολογητικών και αξιολόγησης αυτών από ειδική επιτροπή (€4,950)

Επαγγελματικές Προοπτικές

Οι απόφοιτοι του προγράμματος Ειδικής Εκπαίδευσης διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα ικανοτήτων, καθώς επίσης και γνώση αποτελεσματικών διδακτικών πρακτικών. Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους εργάζονται σε δημοτικά σχολεία, ειδικά σχολεία ή μονάδες και ως βοηθοί δασκάλων/συνοδοί παιδιών.
Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν, επίσης, να γίνουν δεκτοί σε σπουδές τρίτου κύκλου (Διδακτορικές Σπουδές).

Διεθνής Αναγνώριση

Τα τελευταία αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2022, κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μεταξύ των 201-250 καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο, στον τομέα της Εκπαίδευσης. Αυτή η κατάταξη τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως το #2 πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα και ως το #40 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αυτό τον τομέα. Για σχετικές πληροφορίες ακολουθείστε τον σύνδεσμο: https://bit.ly/3v5Dwmz

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσφέρεται και διά ζώσης.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο