Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Τμήμα
Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης
Τίτλος Προγράμματος
Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης μέσω Έρευνας (Master by Research on Financial and Management Engineering)
Δίδακτρα
1000 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. "Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης μέσω Έρευνας" (ΜE.Δ.Μ.Ο.Δ.Ε.) (Master by Research on Financial and Management Engineering) είναι η εκπαίδευση φοιτητών/φοιτητριών στη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας σχετική με εξειδικευμένα θέματα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης. Το Π.Μ.Σ. στοχεύει να προσδώσει στους αποφοίτους του ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως η ικανότητα ανάλυσης και σύνθεσης πολύπλοκων προβλημάτων που συνδυάζουν πολλαπλούς τομείς της τεχνολογίας, πληροφορικής, διοίκησης και οικονομίας.

Το Π.Μ.Σ. απευθύνεται σε όσους/ες: (α) θέλουν να ξεκινήσουν δοκιμαστικά την ενασχόλησή τους με την έρευνα πριν εισέλθουν σε διδακτορικό κύκλο σπουδών, (β) προτιμούν την ενασχόληση με την έρευνα από τη διαδικασία παρακολούθησης και εξέτασης μαθημάτων/ εργασιών και (γ) σε αποφοίτους που μπορεί να έχουν ήδη παράξει κάποια πρώτα ερευνητικά αποτελέσματα στη διπλωματική τους εργασία, που με κάποια περαιτέρω προσπάθεια μπορεί να έχει προοπτικές να γίνει καλύτερη και να είναι δημοσιεύσιμη.

Μεταξύ άλλων, στα κίνητρα που δίνονται μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος είναι το χαμηλό κόστος και η δυνατότητα εστίασης στην παραγωγή δημοσιεύσιμης έρευνας, παρά στην παρακολούθηση μαθημάτων. Ένα θετικό στοιχείο για να συνεχίσει κανείς σε μεταπτυχιακό επίπεδο μέσω έρευνας είναι να έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικής ποιότητας διπλωματική εργασία που οδήγησε ή έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει προσεχώς σε διεθνή δημοσίευση, ενώ έχει και προοπτικές περαιτέρω έρευνας. Στο εν λόγω Π.Μ.Σ. ο/η φοιτητής/φοιτήτρια καλείται από την πρώτη μέρα και για όλη την διάρκεια των σπουδών του/της να επιλέξει και να ασχοληθεί με ένα συγκεκριμένο ερευνητικό θέμα. Το Π.Μ.Σ. αποτελεί ιδανικό προπομπό για διδακτορικές σπουδές.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στη Χίο.

Τρόπος διδασκαλίας: 
Ποσοστό 65% διά ζώσης διδασκαλία. 
Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (άρθρο 30 παρ. 3 του ν. 4485/2017): Είναι στρατηγική επιλογή του Τμήματος και του Προγράμματος να προσφέρει εξ αποστάσεως μέρος των διαλέξεων για να μπορούν να συμμετάσχουν και υποψήφιοι/ες εκτός Χίου. Λόγω παραμεθορίου απαιτείται η συγκεκριμένη εκπαιδευτική προσέγγιση για να έχει ανταγωνιστικότητα το προσφερόμενο πρόγραμμα, σε ποσοστό όχι μεγαλύτερο του 35%.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο