Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τμήμα
Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής & Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας & Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών
Τίτλος Προγράμματος
Msc in International Shipping, Finance and Management (Διεθνής Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση)
Δίδακτρα
7600-7800 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα μεταπτυχιακά στον κόσμο στον τομέα του, το οποίο κατέλαβε την 5η θέση παγκοσμίως στη λίστα κατάταξης Eduniversal 2019 με τα καλύτερα μεταπτυχιακά στον κόσμο σε maritime management.

Το αγγλόφωνο ΔΠΜΣ στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση (MSc in International Shipping, Finance and Management) συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τα γνωστικά αντικείμενα της Ναυτιλίας, της Χρηματοοικονομικής και της Διοίκησης Επιχειρήσεων προετοιμάζοντας τους φοιτητές να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες της πραγματικής αγοράς. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα σύγχρονο και άριστα δομημένο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο, εκτός από τη θεωρητική κατάρτιση και διδασκαλία, εμπλουτίζεται με εναλλακτικές μαθησιακές διαδικασίες, όπως, μελέτη της διεθνούς βιβλιογραφίας, εργαστηριακά μαθήματα, case studies, εργασίες καθώς και παρουσιάσεις στελεχών επιχειρήσεων, που καλούνται ως επισκέπτες ομιλητές.

Διδακτικό Προσωπικό

Οι Καθηγητές του ΠΜΣ είναι όλοι κάτοχοι Διδακτορικού Διπλώματος από Πανεπιστήμιας της Ελλάδας και του εξωτερικού. Εκτός από άριστη θεωρητική κατάρτιση και εκπαίδευση, διαθέτουν σημαντική επαγγελματική εμπειρία ενώ το ερευνητικό τους έργο έχει δημοσιευθεί και παρουσιαστεί σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Έχουν, επίσης, βραβευθεί για την ποιότητα της διδασκαλίας τους από πανεπιστήμια του εξωτερικού ενώ συμμετέχουν ως μέλη σε σημαντικές διεθνείς ενώσεις και επιτροπές.

Επαγγελματική αποκατάσταση

Οι απόφοιτοι του Τμήματος θα αποκτήσουν τα εφόδια για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον κλάδο της ναυτιλίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά, οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού μπορούν να εργαστούν σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις πλοιοδιαχείρισης, επιχειρήσεις εισαγωγών–εξαγωγών, επιχειρήσεις διαμεταφορών, επιχειρήσεις πρακτόρευσης πλοίων, ασφαλιστικές επιχειρήσεις, χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς διαχείρισης ναυτιλιακών και άλλων κεφαλαίων καθώς και σε πλήθος άλλων εταιριών που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Τέλη Φοίτησης

Τα τέλη φοίτησης ορίζονται επτά χιλιάδες εξακόσια (€7.600) ευρώ για το Πρόγραμμα Πλήρους Φοίτησης και επτά χιλιάδες οκτακόσια (€7.800) ευρώ για το Πρόγραμμα Μερικής Φοίτησης.

Οδηγός Σπουδών (2022-2023)

Ενημερωτικό Φυλλάδιο

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του μεταπτυχιακού προγράμματος από την έκθεση του eduguide που πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και να μάθετε περισσότερα για τη δομή του ΠΜΣ και τον κλάδο της ναυτιλίας. Παρουσιάζει ο Καθηγητής του ΟΠΑ, κ. Εμμανουήλ Καβουσανός.


Σχετικές υποτροφίες
Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο