Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου
Τμήμα
Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστήμων
Τίτλος Προγράμματος
Μεταπτυχιακό Χώρος και Εταιρική Ταυτότητα (MSc in Space and Brand Identity) (Εξ Αποστάσεως)
Δίδακτρα
με δίδακτρα
Πρόσθετες Πληροφορίες

Εξ αποστάσεως πρόγραμμα - Τα μαθήματα πραγματοποιούνται online.

Το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα Χώρος και Εταιρική Ταυτότητα είναι ένα μοναδικό στο είδος του, καινοτόμο και διεπιστημονικό πρόγραμμα που διερευνά τη σχέση του χώρου με την εταιρική ταυτότητα.

Στόχος του ΠΜΣ

Στοχεύει να προωθήσει μια πιο στενή συνεργασία μεταξύ δημιουργικών κλάδων όπως η αρχιτεκτονική με τον κλάδο των επιχειρήσεων μέσα από την μελέτη και κατανόηση branded spaces.  Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει μια νέα προοπτική πώς ένας καινοτόμος σχεδιασμός και προσέγγιση σε branded spaces μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργικότητα, ιδιαίτερη ταυτότητα, εμπειρία του πελάτη – καταναλωτή κ.α. Στην ουσία αυτό το πρόγραμμα είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που ανταποκρίνεται μέσα από τη χρήση της δύναμης του φυσικού χώρου στις πολύπλοκες οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στον 21ο αιώνα.

Ο στόχος του αναλυτικού προγράμματος εκπαίδευσης είναι διπλός. Αρχικά στοχεύει να  εξοικειώσει τους φοιτητές/τριες από δημιουργικούς κλάδους με θέματα που άπτονται των επιχειρήσεων και ώς εκ τούτου να τους δώσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά για το σχεδιασμό branded spaces. Επιπρόσθετα, στοχεύει να προσφέρει στους φοιτητές/τριες από συναφής κλάδους στον τομέα των επιχειρήσεων την γνώση αλλά και τα εργαλεία για να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν τον χώρο ώς ‘συσκευή’ προώθησης.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα μέσα από το συνδυασμό θεωρητικών και πρακτικών προσεγγίσεων στοχεύει να :

 1. Εφοδιάσει τους φοιτητές με μια ευρεία κατανόηση του ρόλου του χώρου ως μέσω επικοινωνίας.
 2. Καθοδηγήσει τον κάθε φοιτητή/τρια στην κατανόηση της σχέσης μεταξύ του χώρου, της δημιουργίας ταυτότητας και της εταιρικής ταυτότητας.
 3. Καθοδηγήσει τους φοιτητές/τριες να εξερευνήσουν την αμοιβαία κατανόηση των κλάδων της αρχιτεκτονικής και των επιχειρήσεων
 4. Εφοδιάσει τους φοιτητές/τριες με θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά και να εκμεταλλευτούν τη δύναμη του φυσικού χώρου στην πραγματική ζωή
 5. Εξοπλίσει τους φοιτητές/τριες με δεξιότητες και πρακτικά εργαλεία για να κατανοήσουν, να αναλύσουν και να αξιολογήσουν τους χώρους αναγνωρίζοντας την σχέση του με ανώτερες δομές (π.χ εταιρική ταυτότητα, αξίες και πολιτική μιας εταιρείας κ.λπ.)
 6. Εφοδιάσει τους φοιτητές/τριες με θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία προκειμένου να κατανοήσουν τις επιπτώσεις της χωρικής διαμόρφωσης στην ανθρώπινη συμπεριφορά και χωρική αντίληψη
 7. Αναπτύξει αποφοίτους με υψηλό βαθμό διεπιστημονικών επαγγελματικών προσόντων δίδοντας τους έτσι ένα μοναδικό και ουσιαστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Υποψήφιοι Φοιτητές
Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε πτυχιούχους προγραμμάτων Αρχιτεκτονικής, Εσωτερικού Σχεδιασμού, Χρηματοοικονομικών, Λογιστικής, Οικονομίας και Επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, αφορά: Αρχιτέκτονες, Διακοσμητές εσωτερικών χώρων, Γραφίστες, Σχεδιαστές Προϊόντων, Μουσειολόγους, Επιχειρηματίες, Early start-up Entrepreneurs, Επαγγελματίες σε νεοσύστατες επιχειρήσεις για αναβάθμιση δεξιοτήτων, Υπεύθυνοι καταστημάτων, Δημοσιογράφοι και Εξειδικευμένοι υπάλληλοι σε χώρους όπως θεματικά πάρκα, χώροι ψυχαγωγίας, αθλητικά κέντρα, εμπορικά κέντρα κ.λπ..

Μέθοδος Διδασκαλίας
Η διδακτική μεθοδολογία του Προγράμματος περιλαμβάνει συνδυασμό διαλέξεων, σεμιναρίων, εξετάσεων, projects, παρουσιάσεων, αναθέσεων εργασιών, μελέτης περιπτώσεων (case studies) και ανεξάρτητης έρευνας. Επιπλέον, το Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια ακαδημαϊκή εμπειρία πέρα ​​από εκείνη της παραδοσιακής τάξης, όπου η ροή πληροφοριών είναι κυρίως από τον εκπαιδευτή στον μαθητή. Στόχος του Προγράμματος είναι να επιτρέψει σε κάθε συμμετέχοντα να συμβάλει στην εκπαίδευση ολόκληρης της τάξης μέσω της ενεργού συμμετοχής στη μαθησιακή διαδικασία. Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν την ολιστική και διεπιστημονική προσέγγιση του Προγράμματος.

Γλώσσα διδασκαλίας
Το Πρόγραμμα προσφέρεται στην ελληνική/αγγλική γλώσσα. Η προτεινόμενη βιβλιογραφία είναι στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Πλεονεκτήματα του Προγράμματος

 • Μοναδικό, καινοτόμο και πολυεπιστημονικό πρόγραμμα (σε Κύπρο, Ελλάδα, Ευρώπη και Μέση Ανατολή)
 • Φέρνει κοντά δημιουργικούς κλάδους όπως η Αρχιτεκτονική με τον κλάδο των επιχειρήσεων
 • Στις μέρες μας, υπεύθυνοι εταιρειών, καταστημάτων, αρχιτέκτονες και διακοσμητές εσωτερικών χώρων έχουν ξεκινήσει να κατανοούν τη σημασία στο χώρου στη διαμόρφωση εταιρικής ταυτότητας. Πιο συγκεκριμένα, η κατανόηση της επίδρασης που έχει ο φυσικό χώρος τόσο στην συμπεριφορά των καταναλωτών αλλά και στις αντιλήψεις τους έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται από ένα ευρύ φάσμα ερευνητών αλλά και επιχειρηματιών. Το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα πραγματεύεται όλες αυτές τις σχέσεις και συνθήκες.
 • Το πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί στις τρέχουσες απαιτήσεις της αγοράς και σε πολλαπλά επιχειρηματικά περιβάλλοντα
 • Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση προσφέρει μια δυναμική επιλογή μεταξύ σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης που προσφέρει την απαραίτητη ευελιξία που χρειάζεται ιδιαίτερα στους φοιτητές/τριες που εργάζονται
 • Άριστο ακαδημαϊκό προσωπικό με ισχυρή εξειδίκευση στα διδασκόμενα αντικείμενα
 • Ανταγωνιστικά δίδακτρα

Ενημερωτικό Φυλλάδιο

Το πρόγραμμα προσφέρεται και δια ζώσης.

Ειδική έκπτωση για αιτήσεις που θα πραγματοποιηθούν για έναρξη σπουδών το χειμερινό εξάμηνο. Κάνετε την αίτησή σας έγκαιρα για να επωφεληθείτε έκπτωση έως 500 ευρώ στην τελική τιμή των διδάκτρων.

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος στη σελίδα αιτήσεις και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώσει αναλυτικά για το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, τα δίδακτρα, τη διαδικασία εγγραφής καθώς και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο