Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου
Τμήμα
Οικονομικών και Διοίκησης
Τίτλος Προγράμματος
Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση με κατεύθυνση στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Εξ αποστάσεως)
Δίδακτρα
με δίδακτρα
Πρόσθετες Πληροφορίες

Εξ αποστάσεως πρόγραμμα - Τα μαθήματα πραγματοποιούνται online.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση με κατεύθυνση στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας στοχεύει στην παροχή σπουδών υψηλής ποιότητας με αποδέκτες όσους φιλοδοξούν να γίνουν ηγέτες στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Σκοπός Προγράμματος:

Η συγκεκριμένη κατεύθυνση καθοδηγεί τους φοιτητές στην εμπειρική προσέγγιση της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας έτσι ώστε η νέα γνώση και εξειδίκευση που αποκτάται να αναμιγνύεται με τις εμπειρίες των συμμετεχόντων μέσα από τη μελέτη πραγματικών προβλημάτων της καθημερινότητας. Η προσέγγιση αυτή καθίσταται δυνατή δεδομένου ότι η θεματολογία του συγκεκριμένου Προγράμματος σχεδιάστηκε με τρόπο, που να διερευνά τα βασικά στοιχεία της Δημόσιας Πολιτικής για την Υγεία, στα πολλαπλά αυτά πεδία και να προετοιμάζει τους φοιτητές να αναλάβουν διαρκώς αυξανόμενες σύνθετες ευθύνες στον τομέα αυτόν.

Κατ΄ επέκταση οι φοιτητές διευρύνουν και ταυτόχρονα εμβαθύνουν σε θέματα διαχείρισης και σε διαδικασίες πολιτικής σε μια πορεία ευρετικής μάθησης. Συνακόλουθα, οι φοιτητές αποκτούν την απαιτούμενη γνώση και την απαραίτητη εξειδίκευση για την αποτελεσματική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων του Τομέα Υγείας και για την κατανόηση των μεγάλων πολιτικών ζητημάτων από τα οποία πηγάζει η εφαρμοζόμενη πολιτική και καθορίζονται οι επί μέρους στόχοι.

Ειδικότεροι στόχοι του προγράμματος για την κατεύθυνση της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας είναι:

 • Η απόκτηση γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων για την αποτελεσματική  διοίκηση των  οργανισμών υγείας.
 • Η αναγνώριση της ζωτικής σημασίας της πληροφόρησης και της τεχνολογικής ανάπτυξης στον τομέα της υγείας.
 • Η απόκτηση τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης των στελεχών της υγείας και των λοιπών επαγγελματιών υγείας (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό) σε θέματα οργάνωσης, διοίκησης και οικονομίας του συστήματος υγείας.
 • Η ευαισθητοποίησης των φοιτητών σε διάφορα θέματα  και προβλήματα που επηρεάζουν αφενός τη ζωή των επαγγελματιών υγείας και αφετέρου τη λειτουργία των μονάδων, φορέων και οργανισμών παροχής υπηρεσιών υγείας.
 • Η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων στη λήψη αποφάσεων σε θέματα υγείας στα πεδία της δημόσιας υγείας, πρόληψης, αξιολόγησης των τεχνολογιών υγείας και δικαιωμάτων των ασθενών.
 • Η απόκτηση γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων σε σύγχρονα συστήματα και τεχνικές διοίκησης των μονάδων υγείας και αξιολόγησης του παραγόμενου έργου.
 • Η γνώση των δικαιωμάτων των ασθενών.

Το Πρόγραμμα, ενδεικτικά, απευθύνεται σε:

 • Όσους /όσες επιθυμούν να υλοποιήσουν τη γενικότερη θεωρητική προσέγγιση της δια βίου εκπαίδευσης που η μεθοδολογία της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης την καθιστά εφικτή
 • Όσους/όσες εργάζονται ήδη στον τομέα της υγείας ιδιωτικού και δημόσιου και τους ενδιαφέρει η επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη
 • Όσους/όσες αναζητούν εργασία στο χώρο της υγείας σε όλο το φάσμα παροχής υπηρεσιών φροντίδας υγείας
 • Όσους/όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε εκπαίδευση/ επιμόρφωση του προσωπικού του οργανισμού στον οποίον παρέχουν τις υπηρεσίες τους
 • Στελέχη και εργαζόμενους σε δημόσιους ή ιδιωτικούς οργανισμούς ή φορείς που ενδιαφέρονται για την περαιτέρω ανάπτυξη των οργανισμών τους με την αποτελεσματική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων του τομέα υγείας.

Γλώσσα διδασκαλίας:
Το πρόγραμμα προσφέρεται στην Ελληνική γλώσσα. Η προτεινόμενη βιβλιογραφία είναι στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα.

Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημόσια Διοίκηση με κατεύθυνση στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» προσφέρεται με τη μεθοδολογίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, πλήρους ή μερικής φοίτησης.

Το πρόγραμμα προσφέρεται και δια ζώσης.

Ειδική έκπτωση για αιτήσεις που θα πραγματοποιηθούν για έναρξη σπουδών το χειμερινό εξάμηνο. Κάνετε την αίτησή σας έγκαιρα για να επωφεληθείτε έκπτωση έως 800 ευρώ στην τελική τιμή των διδάκτρων. Επίσης, το Πανεπιστήμιο προσφέρει έκπτωση σε αποφοίτους παραγωγικών σχολών τετραετούς φοίτησης (Στρατός, Σώματα Ασφαλείας).

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος στη σελίδα αιτήσεις και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώσει αναλυτικά για το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, τα δίδακτρα, τη διαδικασία εγγραφής καθώς και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο