Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Τμήμα
Νομικής
Τίτλος Προγράμματος
Νομική
Δίδακτρα
με δίδακτρα
Κατευθύνσεις

1. Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο
2. Δημόσιο Δίκαιο

Πρόσθετες Πληροφορίες

Δια ζώσης πρόγραμμα - Τα μαθήματα πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία των φοιτητών στη Λευκωσία

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η ειδίκευση, σε μεταπτυχιακό επίπεδο,των νομικών που επιθυμούν να εντρυφήσουν σε ζητήματα Διεθνούς Εμπορικού Δίκαιου και Δημοσίου Δικαίου και να παρακολουθήσουν ποικίλα μαθήματα, τα οποία αφορούν στη ρύθμιση του εμπορίου και της οικονομίας, σε επίκαιρα θέματα αστικού, ποινικού, διοικητικού, εργατικού δικαίου και τα οποία θα τους παρέχουν τα κατάλληλα εφόδια για τις προκλήσεις της αγοράς εργασίας.

Οι νομικοί που θα γίνουν δεκτοί στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών θα έχουν την ευκαιρία να επιλέγουν μαθήματα είτε αποκλειστικά από τη μία εκ των τριών ειδικότερων κατευθύνσεων δικαίου που προβλέπονται στο πρόγραμμα, Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου και Δημοσίου Δικαίου, οπότε θα λαμβάνουν μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο ή στο Δημόσιο Δίκαιο αντίστοιχα, είτε θα μπορούν να επιλέγουν μαθήματα ανεξάρτητα από την κατεύθυνση στην οποία ανήκουν, οπότε ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών που θα λαμβάνουν θα ονομάζεται Μεταπτυχιακό  Δίπλωμα στη Νομική (Master of Laws [LL.M.]). 

Το πρόγραμμα αυτό ακολουθεί τις σύγχρονες νομικές εξελίξεις και τάσεις σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο, ώστε να παρέχει όσο το δυνατόν πληρέστερη γνώση στους νομικούς που θα το παρακολουθήσουν. Έμφαση θα δίνεται τόσο σε κλασσικά και καθιερωμένα νομικά θέματα, όσο και σε θέματα της επικαιρότητας. Οι νομικοί που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα αυτό θα αποκτήσουν τις κατάλληλες εξειδικευμένες γνώσεις διεθνούς εμπορικού δικαίου, ιδιωτικού δικαίου και δημοσίου δικαίου, ανάλογα με την κατεύθυνση που θα επιλέξουν, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

Προοπτικές Εργοδότησης

Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών παρέχει την δυνατότητα στους αποφοίτους του να εργαστούν ως δικηγόροι ή νομικοί σύμβουλοι σε δικηγορικά γραφεία καθώς και στο νομικό τμήμα τραπεζών, εμπορικών εταιριών και δημοσιών φορέων. Επίσης, μπορούν να εργαστούν σε δημόσιες υπηρεσίες και διεθνείς ή ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Επιπλέον, μπορούν,να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο. Η επιτυχής ολοκλήρωση του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων σε ποικίλα νομικά επαγγέλματα του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα. 

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα
Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο