Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Τμήμα
Νομικής, Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης
Τίτλος Προγράμματος
Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο (Εξ Αποστάσεως)
Δίδακτρα
με δίδακτρα
Πρόσθετες Πληροφορίες

Εξ αποστάσεως πρόγραμμα- Τα μαθήματα πραγματοποιούνται online

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο EUC σας επιτρέπει να αναπτύξετε τις γνώσεις σας στα σύγχρονα νομικά ζητήματα του ποινικού, διοικητικού, αστικού και διεθνούς εμπορικού Δικαίου με εξειδίκευση στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο ή το Δημόσιο Δίκαιο. Το μεταπτυχιακό LLM καλύπτει πλήρως τις νομικές εξελίξεις και τάσεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Επαγγελματικές Προοπτικές

Το  μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ενισχύει τη δυνατότητα στους/στις αποφοίτους/ες του να εργαστούν ως δικηγόροι ή νομικοί σύμβουλοι σε δικηγορικά γραφεία, καθώς και στο νομικό τμήμα τραπεζών, εμπορικών εταιριών και δημοσιών φορέων. Επίσης, θα μπορούν να εργαστούν σε δημόσιες υπηρεσίες και διεθνείς ή ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Επιπλέον, θα μπορούν, να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο. Η επιτυχής ολοκλήρωση του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων σε ποικίλα νομικά επαγγέλματα του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα.

Στην αγορά εργασίας υπάρχει μεγάλη ζήτηση για νομικούς με εξειδικευμένες γνώσεις στους δικαιικούς κλάδους που αποτελούν τις δύο κατευθύνσεις του μεταπτυχιακού προγράμματος (Διεθνούς Εμπορικού και Δημοσίου Δικαίου). Αφενός, η διεθνοποίηση των αγορών απαιτεί και την αντίστοιχη νομική υποστήριξη και παρακολούθηση, αφετέρου ο τομέας της διοικητικής δικαιοσύνης έχει ανάγκη από νομικούς με εξειδικευμένες γνώσεις στους αντίστοιχους τομείς.

Οι απόφοιτοι/ες του Προγράμματος θα διαθέτουν στέρεο θεωρητικό υπόβαθρο, προκειμένου να προβούν, εφ’ όσον το επιθυμούν, στην εκπόνηση σπουδών διδακτορικού επιπέδου στο οικείο αντικείμενο και, ακολούθως, να διεκδικήσουν θέση στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Οι γνώσεις που θα έχουν αποκτήσει θα βοηθήσουν και όσους προτίθενται, ακολούθως, να προετοιμασθούν για να υπηρετήσουν τη δικαιοσύνη και από τη θέση του δικαστή. Η εξειδίκευση, εξ άλλου, στο Δημόσιο ή Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο και σε επιμέρους κλάδους του θα ενδυναμώσει τις ικανότητες των αποφοίτων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της ανταγωνιστικής αγοράς δικηγορικών και εν γένει νομικών υπηρεσιών στον αντίστοιχο κλάδο, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο