Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Τμήμα
Επιστημών Ζωής
Τίτλος Προγράμματος
Εφαρμοσμένη Διατροφή και Διαιτολογία
Δίδακτρα
με δίδακτρα
Κατευθύνσεις

1. Κλινική Διαιτολογία
2. Διατροφή & Άσκηση

Πρόσθετες Πληροφορίες

Δια ζώσης πρόγραμμα - Τα μαθήματα πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία των φοιτητών στη Λευκωσία

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Διατροφή και Διαιτολογία παρέχει στους φοιτητές τις προηγμένες θεωρητικές γνώσεις και την απαιτούμενη πρακτική κατάρτιση που απαιτείται για την εξειδίκευση των επαγγελματιών υγείας, στα πεδία  της Κλινικής Διαιτολογίας και της Διατροφής και Άσκησης. Τροφοδοτεί τους υποψήφιους Κλινικούς Διαιτολόγους με τα απαραίτητα επιστημονικά εφόδια που απαιτούνται για την αξιολόγηση της κατάστασης θρέψης ατόμων σε φυσιολογικές και μη καταστάσεις, με σκοπό την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση συγκεκριμένων παθήσεων που σχετίζονται με τη διατροφή. Παράλληλα, οι υποψήφιοι επαγγελματίες υγείας, με εξειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή θα συμβάλουν ενισχυτικά στην προώθηση και εξασφάλιση της σωστής διατροφής των αθλούμενων, ή και των πρωταθλητών, με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας, σε συνδυασμό πάντοτε με τη βέλτιστη απόδοση.

Ισοτιμία και αντιστοιχία από το ΔΟΑΤΑΠ

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Διατροφή και Διαιτολογία (MSc) είναι αναγνωρισμένο με απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ ως ισότιμο και αντίστοιχο των Ελληνικών Πανεπιστημίων και έχει πλήρη ακαδημαϊκά και επαγγελματικά Δικαιώματα, με εκείνα των μεταπτυχίακων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Προοπτικές Εργοδότησης

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών θα ικανοποιήσει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας σε προηγμένα θέματα Διατροφής, υπό την Κλινική και Αθλητική της διάσταση, και θα συμβάλει στη διασφάλιση της Σωματικής Υγείας, Ευρωστίας και Αθλητικής Απόδοσης, μέσω διατροφικών στρατηγικών.

Οι κάτοχοι βασικού πτυχίου στη "Διατροφή/ Διαιτολογία", μέσω της αναβάθμισης του επιστημονικού τους υποβάθρου, θα είναι σε θέση να ενισχύσουν τις προοπτικές απασχόλησης τους, ως Κλινικοί και Αθλητικοί Διατροφολόγοι / Διαιτολόγοι, σε όλες τις σχετικές εφαρμογές της Διατροφής/ Διαιτολογίας, τόσο στον ευρύτερο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, θα μπορούν να εργαστούν ως Επιστημονικοί Σύμβουλοι Διατροφής/ Διαιτολογίας, μεταξύ άλλων σε Κέντρα Υγείας, σε όλες τις Εκπαιδευτικές Βαθμίδες, σε Αθλητικές επιχειρήσεις (π.χ., γυμναστήρια, εξειδικευμένα κέντρα άσκησης, αθλητικά σωματεία, αθλητικούς όμιλους κλπ), καθώς επίσης σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης.

Οι κάτοχοι βασικού πτυχίου συναφούς επιστημονικού κλάδου, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση την οποία θα επιλέξουν, θα μπορέσουν μέσα από τη φοίτησή τους να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα Κλινικής ή Αθλητικής Διατροφής.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο