Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το συγκεκριμένο ΠΜΣ αφορά τρεις επιστημονικές ομάδες (κλάδους): Ιατρούς/Μαιευτήρες-Γυναικολόγους, Μαίες/Νοσηλευτές-Νοσηλεύτριες και Βιολόγους/Βιοεπιστήμονες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε να καλύψει μαθήματα κορμού που αφορούν και τους τρεις κλάδους και μαθήματα ειδικά για κάθε κλάδο. Επίσης, περιλαμβάνει πρακτική άσκηση ανάλογη με τις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου. Τέλος, οι υποψήφιοι θα λάβουν θεωρητική εκπαίδευση σχετικά με τις απαραίτητες προϋποθέσεις οργάνωσης και λειτουργίας των Μονάδων Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Εργαστηρίων Κλινικής Εμβρυολογίας και Ανδρολογίας, καθώς και των Τραπεζών Κρυοσυντήρησης.

Το ΠΜΣ είναι σχεδιασμένο να προετοιμάσει και να δώσει ένα σημαντικό εφόδιο στους υποψηφίους για την επαγγελματική τους αποκατάσταση σε δομές που ασχολούνται με την Υπογονιμότητα και την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Με τον τρόπο αυτό θα βελτιώσει την ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης θεσπίζοντας κριτήρια υψηλών επαγγελματικών προτύπων. Η επιτυχής περαίωση του συγκεκριμένου προγράμματος θα βοηθήσει στην επίσημη διαπίστευση των ικανοτήτων, γνώσεων και της κατάρτισης των υποψηφίων σε κλινικοεργαστηριακό επίπεδο και θα διευκολύνει την επαγγελματική τους αποκατάσταση, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Το ΠΜΣ μετά την πλήρη και επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών με βάση το πρόγραμμα σπουδών οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Υπογονιμότητα-Τεχνικές Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής» (MSc in Infertility-Assisted Reproduction Techniques).

Για την απόκτηση ΔMΣ απαιτούνται συνολικά εκατόν είκοσι (120) πιστωτικές μονάδες (ECTS).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές υποχρεούνται σε

α) παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση μεταπτυχιακών μαθημάτων,

β) πρακτική εκπαίδευση σε Εξωτερικά Ιατρεία και σε Κλινικές (κατά κύριο λόγο του Αρεταίειου νοσοκομείου, αλλά και σε άλλους πανεπιστημιακούς χώρους ή σε αντίστοιχα κέντρα του ιδιωτικού τομέα με βεβαιωμένη κλινικοεργαστηριακή εμπειρία και καταξίωση στο αντικείμενο)

και γ) σε εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας, η οποία μπορεί να είναι εργασία συστηματικής ανασκόπησης ή ερευνητική η οποία θα δημοσιεύεται στη συνέχεια σε περιοδικά με κριτές.

Τα μαθήματα διεξάγονται στην ελληνική ή/και την αγγλική γλώσσα, ενώ οι διαφάνειες των παρουσιάσεων θα είναι στην αγγλική γλώσσα. Η επίσημες γλώσσες διδασκαλίας και συγγραφής της Διπλωματικής Εργασίας είναι η ελληνική και η αγγλική για τους αλλοδαπούς φοιτητές.

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) του Προγράμματος ορίζεται σε τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο