Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τμήμα
Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ και Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Τίτλος Προγράμματος
Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική με ειδίκευση «Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική»
Δίδακτρα
7400 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Απευθύνεται 

  • Σε πτυχιούχους κυρίως οικονομικών σχολών, ή, διοίκησης επιχειρήσεων, ή, λογιστικής, ή, μαθηματικών.
  • Σε κατόχους πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που σκοπεύουν να κάνουν καριέρα ως ορκωτοί ελεγκτές – λογιστές, ή, επιθυμούν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης σε οικονομικές διευθύνσεις επιχειρήσεων ή οργανισμών και γενικότερα έχουν πάθος και μεράκι για το αντικείμενο.

Διδάσκουν 

  • Την κύρια ευθύνη της διδασκαλίας έχουν τα μέλη Διδακτικού -Ερευνητικού Προσωπικού του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ.
  • Τα μαθήματα Λογιστικής και Ελεγκτικής διδάσκονται κυρίως από μέλη του Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ. που είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες αλλά κυρίως έμπειροι επαγγελματίες στα συγκεκριμένα αντικείμενα.
  • Διδάσκουν επίσης εξειδικευμένοι επιστήμονες με πολυετή επαγγελματική και διδακτική προϋπηρεσία.

Συνεργασίες:  

Το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνεργάζεται σε επίπεδο διοίκησης με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, που έχει την διοικητική ευθύνη καθώς και την κύρια ευθύνη διδασκαλίας για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής.

Συνεργασίες με επαγγελματικούς φορείς:

  • Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Σ.Ο.Ε.Λ.), χρονολογείται από το 2005. Η συνεργασία εξειδικεύεται στην ανάθεση διδασκαλίας αντικειμένων της ελεγκτικής και λογιστικής σε έμπειρους, εξειδικευμένους, επιστήμονες, που προτείνονται από το Εποπτικό Συμβούλιο του Σ.Ο.Ε.Λ. Επίσης, οι κάτοχοι του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική» λαμβάνουν εκπαιδευτική επάρκεια ως προς τα αντικείμενα που προβλέπονται για την άσκηση του ελεγκτικού επαγγέλματος, εφ’ όσον συμμετέχουν επιτυχώς στις αντίστοιχες επαγγελματικές εξετάσεις.
  • Institute of Chartered Accountants of England and Wales (ICAEW). Συνεργασία στο επίπεδο εκπαιδευτικών σεμιναρίων και αναγνώρισης γνωστικών αντικειμένων. Συγκεκριμένα αναγνωρίζονται 12 από τα 15 γνωστικά αντικείμενα που απαιτούνται για την απόκτηση του διεθνώς αναγνωρισμένου επαγγελματικού τίτλου Association of Chartered Accountants (ACA).

Απασχόληση: Ελεγκτικές εταιρείες, λογιστικές εταιρείες-γραφεία, χρηματοοικονομικός τομέας επιχειρήσεων, οικονομικά τμήματα φορέων του ιδιωτικού ή του δημοσίου τομέα.
Οι απόφοιτοι του προγράμματος είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στο επαγγελματικό πεδίο καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει καταξιωθεί στην αγορά εργασίας, μέσω των επιδόσεων αποφοίτων του, από το 2005.

Δείτε το φυλλάδιο του προγράμματος.

ΦΕΚ ίδρυσης

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο