Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τμήμα
Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ και Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Τίτλος Προγράμματος
Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική με ειδίκευση «Δημόσια Ελεγκτική»
Δίδακτρα
4800 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Απευθύνεται: 

Το Πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε στελέχη με προϋπηρεσία στον οικονομικό έλεγχο των φορέων του Δημόσιου Τομέα, όσο και σε νέους πτυχιούχους με παρόμοιο επαγγελματικό προσανατολισμό. Ενδεικτικά, το Πρόγραμμα απευθύνεται:

  • Σε πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που στοχεύουν συνεργαστούν ή να απασχοληθούν στο στενό ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε διεθνείς οργανισμούς ή φορείς που συνεργάζονται με το δημόσιο όπως μη κυβερνητικές οργανώσεις (Υπουργεία, Ελεγκτικούς Μηχανισμούς, Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Νοσοκομεία, Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, Πανεπιστήμια, Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς κ.α.)

  • Σε στελέχη που ασκούν διοικητικά, ελεγκτικά και όχι μόνο, καθήκοντα στο Δημόσιο Τομέα και τους ενδιαφέρει η επαγγελματική τους ανέλιξη και η προσωπική τους ανάπτυξη και εξέλιξη.

Διάρκεια φοίτησης: 3 εξάμηνα πλήρους φοίτησης. Προσφέρεται ως part time με διάρκεια 4 εξάμηνα. 

Διδάσκουν: 

  • Την κύρια ευθύνη της διδασκαλίας έχουν τα μέλη Διδακτικού -Ερευνητικού Προσωπικού του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ.
  • Τα μαθήματα Λογιστικής και Ελεγκτικής διδάσκονται κυρίως από μέλη του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης του Σ.Ο.Ε.Λ. (Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ.), που είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες αλλά κυρίως έμπειροι επαγγελματίες στα συγκεκριμένα αντικείμενα.
  • Διδάσκουν επίσης εξειδικευμένοι επιστήμονες με πολυετή επαγγελματική και διδακτική προϋπηρεσία.

Συνεργασίες:

  • Το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνεργάζεται σε επίπεδο διοίκησης με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, που έχει την διοικητική ευθύνη καθώς και την κύρια ευθύνη διδασκαλίας για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής.
  • Η «Δημόσια Ελεγκτική» διεξάγεται σε συνεργασία με το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Σ.Ο.Ε.Λ.).
  • Η σύμπραξη αυτή στοχεύει να μεταδώσει στους συμμετέχοντες φοιτητές την ακαδημαϊκή γνώση των καθηγητών του ΕΚΠΑ και την πρακτική γνώση και εμπειρία των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών του ΣΟΕΛ, του επισήμου ελεγκτικού φορέα της Ελλάδος, στο οικονομικό, λογιστικό και ελεγκτικό πεδίο.

Απασχόληση: Το Πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους ήδη απασχολούνται ή σκοπεύουν να απασχοληθούν σε θέσεις στον στενό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, (Δημόσιες Υπηρεσίες, Υπουργεία, Ελεγκτικούς Μηχανισμούς, Επιχειρήσεις Δημοσίου, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Περιφέρειες, Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Ημικρατικούς Οργανισμούς, Μη-Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς κ.α.)

Τέλη φοίτησης: 4.800€. Καταβάλλονται σε ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου.

Δείτε το φυλλάδιο του προγράμματος

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο