Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τμήμα
Φαρμακευτικής
Τίτλος Προγράμματος
Φαρμακευτική Ανάλυση - Έλεγχος Ποιότητας (Pharmaceutical Analysis - Quality Control)
Δίδακτρα
2800 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Αυτό το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών εστιάζει στην πρακτική και θεωρητική εξειδίκευση νέων επιστημόνων για την εφαρμογή επιστημονικών και τεχνολογικών γνώσεων και δεξιοτήτων στο επιστημονικό πεδίο της Φαρμακευτικής Ανάλυσης και του Ελέγχου Ποιότητας φαρμάκων και προϊόντων φαρμακευτικού ενδιαφέροντος. Σε αυτό το ερευνητικό πεδίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι έλεγχοι ταυτότητας, καθαρότητας, περιεκτικότητας και σταθερότητας φαρμακευτικών ενώσεων, ως πρώτων υλών, και εντός φαρμακευτικών σκευασμάτων, η ανάπτυξη μεθόδων με τη χρήση σύγχρονων αναλυτικών τεχνικών (HPLC, LC-MS, GC-MS, NMR κλπ) για αναλύσεις ενώσεων φαρμακευτικού ενδιαφέροντος (φαρμακευτικές ενώσεις, μεταβολίτες κλπ.) σε βιολογικά δείγματα και για μελέτες γονιδιωματικής, πρωτεομικής και μεταβολομικής.

Με το πέρας της εκπαίδευσης τους οι απόφοιτοι αυτού του ΠΜΣ θα έχουν το υπόβαθρο να εργασθούν σε Τμήματα Ελέγχου Ποιότητας και Έρευνας και Ανάπτυξης των Φαρμακευτικών Βιομηχανιών, σε βιοαναλυτικά εργαστήρια (φαρμακοκινητικές μελέτες, τοξικολογικές αναλύσεις, ντόπινγκ) και σε Δημόσιους φορείς. Επιπλέον, η προχωρημένη γνώση των αναλυτικών τεχνικών και των τεχνικών ελέγχου καθιστούν τους νέους επιστήμονες εξ’ αρχής ικανούς στον ποιοτικό έλεγχο και στη δημιουργία φακέλων εγκρίσεων με αποτέλεσμα να είναι κατάλληλοι να εργασθούν και σε διάφορες άλλες θέσεις των φαρμακευτικών εταιρειών (έλεγχος και προετοιμασία φακέλων κ.λπ.).

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο