Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Τμήμα
Ιατρικής
Τίτλος Προγράμματος
Κλινική Χειρουργική Ανατομία
Δίδακτρα
3000 ευρώ
Πρόσθετες Πληροφορίες

Αριθμός εισακτέων: 30 άτομα/έτος

Αντικείμενο - Σκοπός είναι η μεταπτυχιακή διδασκαλία, έρευνα και πρακτική εκπαίδευση στο επιστημονικό πεδίο της Κλινικής - Χειρουργικής Ανατομίας.

Σκοποί του προγράμματος είναι:

  • Η κατάρτιση – εξειδίκευση νέων ικανών και αποτελεσματικών επιστημόνων στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία. Η προσέγγιση από μεθοδολογική και ερευνητική οπτική της εφαρμογής της Ανατομίας του ανθρώπου στα κλινικά μοντέλα και τις χειρουργικές τεχνικές και η ανάπτυξη νέων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων, καθώς και χειρουργικών τεχνικών πάνω σε πτωματικό υλικό και χειρουργικά μοντέλα.
  • Η σύγκριση των νέων χειρουργικών τεχνικών με τις παλαιότερες ήδη χρησιμοποιούμενες χειρουργικές τεχνικές, η οποία θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση και στον  εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος σε μεταπτυχιακό επίπεδο και της ιατρικής κλινικής πράξης. Επιπλέον θα έρθουν σε επαφή με τις ελάχιστες επεμβατικές τεχνικές (MISS) που υπάρχουν ανά ανατομική περιοχή.
  • Η κάλυψη του κενού μεταξύ των προπτυχιακών σπουδών και της λήψης των χειρουργικών και κλινικών ειδικοτήτων, όπου η ενασχόληση των επιστημόνων πάνω σε πτωματικά και πειραματικά μοντέλα θεωρείται απαραίτητη.
  • Η ανάδειξη της λειτουργικής απεικόνισης της δομής των διαφόρων οργάνων και ιστών τόσο των φυσιολογικών, όσο και των παθολογικών οντοτήτων, που έχουν ως αποτέλεσμα την αλλαγή της δομής και της μορφολογίας τους, όπως εμφανίζονται με διάφορες απεικονιστικές, μακροσκοπικές και μικροσκοπικές μεθόδους.
  • Η εκπαίδευση των νέων επιστημόνων ιατρών (χειρουργικών, παθολογικών και λοιπών ειδικοτήτων) πάνω στην ερευνητική μεθοδολογία, την καλλιέργεια και προαγωγή της εφαρμοσμένης διδασκαλίας και έρευνας, ώστε να αποτελέσει προστάδιο της ακαδημαϊκής τους σταδιοδρομίας. Η συνεχόμενη χρήση των διαδικτυακών βιβλιοθηκών και των βάσεων δεδομένων που ουσιαστικά συμβάλλουν στην επιστημονική διαδικασία και στην αναζήτηση της γνώσης θα δώσει στον εκπαιδευόμενο τη δυνατότητα να κατανοήσει ότι η περαιτέρω επιστημονική του κατάρτιση, είναι άρρηκτα συνυφασμένη με το περιεχόμενο της κλινικής και χειρουργικής ανατομίας.
  • Η παροχή του γνωστικού υπόβαθρου στους συμμετέχοντες μεταπτυχιακούς φοιτητές, για την εξοικείωση με τα ανατομικά στοιχεία και τις ανατομικές δομές, που είναι δυσδιάκριτες κατά την ώρα του χειρουργείου και της κλινικής πράξης.
  • Η δημιουργία εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού με σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στο σύστημα υγείας.
Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο