Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Τμήμα
Εικαστικών Τεχνών
Τίτλος Προγράμματος
Ψηφιακές Μορφές Τέχνης (ΜΑ in Digital Arts)
Δίδακτρα
Δωρεάν
Πρόσθετες Πληροφορίες

Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) είναι η εξειδίκευση, η έρευνα και ο πειραματισμός στο χώρο των σύγχρονων εικαστικών πρακτικών, μέσω της χρήσης συνδυαστικών χρονοεξαρτώμενων (time-based media), διαδραστικών, υπολογιστικών μέσων, σε συνδυασμό με τη συστηματική θεωρητική εμβάθυνση των φοιτητών σε ένα φάσμα γνωστικών πεδίων και αντικειμένων συναφών προς τη φύση και τον χαρακτήρα αυτών των εικαστικών πρακτικών και στους τρόπους εικαστικής ιδιοποίησης και χρήσης αυτών στον κοινό τόπο τέχνης, τεχνολογίας και επιστήμης.

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. τμημάτων Καλών Τεχνών, Εικαστικών Σπουδών, Οπτικοακουστικών τεχνών, Εφαρμοσμένων Τεχνών και αρχιτεκτονικής της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Κατ' εξαίρεση στο Π.Μ.Σ. μπορούν να εισαχθούν και απόφοιτοι άλλων τμημάτων Α.Ε.Ι. με κριτήριο την ιδιαίτερη συνάφεια και ποιότητα του υποβαλλομένου καλλιτεχνικού έργου ή/και έρευνας του υποψηφίου, προς την κατεύθυνση του Π.Μ.Σ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Σπουδών του ΠΜΣ “Ψηφιακές Μορφές Τέχνης” (βλ. ΦΕΚ Κανονισμός Σπουδών) προκήρυξη-πρόσκληση για την εισαγωγή νέων φοιτητών γίνεται ανά διετία. Νέοι μεταπτυχιακοί φοιτητές εισάγονται στο ΠΜΣ ανά διετία μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος του προηγούμενου κύκλου σπουδών.

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr


Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο