Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.
Φορέας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τμήμα
Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Τίτλος Προγράμματος
Γλώσσα και Πολιτισμός στο Γερμανόφωνο Χώρο (Language and Culture in the german-speaking area)
Δίδακτρα
Δωρεάν
Κατευθύνσεις

1. Γλωσσολογία - Διδακτική
2. Λογοτεχνία - Πολιτισμός

Πρόσθετες Πληροφορίες

Το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και φιλολογίας της φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 το επανιδρυμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Γλώσσα και Πολιτισμός στον Γερμανόφωνο χώρο / Language and Culture in the german-speaking area/Sprache und Kultur im deutschsprachigen Raum».

Αντικείμενο - Σκοπός
Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) είναι η ανάπτυξη της γνώσης και της έρευνας στο πεδίο των επιστημών της γλώσσας, καθώς και στο πεδίο του πολιτισμού στον γερμανόφωνο χώρο.

Γλώσσα διδασκαλίας
Η γλώσσα διδασκαλίας και εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας είναι κατά κύριο λόγο η γερμανική.

Αριθμός Εισακτέων
Ο ετήσιος αριθμός εισακτέων στο πρόγραμμα ορίζεται κατ' ανώτατο όριο στους 14 (7 στην ειδίκευση Γλωσσολογίας-Διδακτικής και 7 στην ειδίκευση Λογοτεχνίας-Πολιτισμού) μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/ήτριες.

Κατηγορίες πτυχιούχων
Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Γερμανικής Γλώσσας και φιλολογίας και πτυχιούχοι άλλων Τμημάτων Πανεπιστημίων, συναφών επιστημονικών χώρων.

Κανονισμός Προγράμματος

Έχετε να μας προτείνετε κάποια διόρθωση; Επικοινωνήστε μαζί μας στο info eduguide.gr

Σχετικά Προγράμματα
Σχολιάστε...

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο